Kaarten en gidsen > Europa > Scandinavië & de Baltische Staten
Europa

Kaart en gidsen voor Scandinavië & de Baltische Staten

Op deze pagina vind je de kaarten en gidsen van Scandinavië en de Baltische Staten. Deze twee regio’s vormen samen Noord-Europa, en hoewel de zeven landen die samen Noord-Europa vormen onderling zeer verschillen, hebben ze allemaal één ding gemeen: zeer bosrijk, waterrijk en rotsachtig. Noorwegen heeft de hoogste bergen van allemaal, hoewel er in het Zweedse gedeelte van Lapland ook puisten van boven de 2000 meter staan! Finland staat bekend om haar duizenden meren die met name in het zuidoosten het landschap bepalen. Erg mooi! De Baltische staten staan vol met religieuze schatten zoals prachtige orthodoxe en katholieke kerken met mooie uitzichten over de Oostzee. Ontdek Scandinavië en de Baltische Staten met kaarten van de Noorderzon!

Resultaat 1–24 van de 692 resultaten wordt getoond

Kaarten van Scandinavië

De Scandinavische staten zijn relatief zeer dun bevolkt met uitzondering van de hoofdsteden van elk land, en dat komt de natuur ten goede! Ontdek de zeer ruige bergen van Noorwegen en natuurlijk de bijbehorende rotsen! Wandel bijvoorbeeld door Jotunheimen en verken de hoogste bergen van Scandinavië, die allemaal in dit gebied liggen! Zweden is gevuld met duizenden meren die volledig worden omringt door uitgestrekte bossen. De Scandinavische bossen zijn zelfs onderdeel van de taiga! Geniet van de prachtige Zweedse meren door een kanotocht te maken in de oostelijke regio Värmland! Dan ben je pas echt middenin de natuur!

De Deense natuur is zeer vergelijkbaar met de Nederlandse, als Nederland leeg zou zijn. Met name vogels hebben het in Denemarken erg naar hun zin! Langs de Deense wadden en bij het nauw van het kattengat komen tientallen verschillende zeldzame vogelsoorten voor die het rijk voor zich alleen hebben!

Dit is weer anders in Finland! Dit land ligt gemiddeld een stuk noordelijker dan de andere Scandinavische landen en dichtbij Rusland, waardoor Finland meer onder invloed is van koude Siberische winden. Het Finse klimaat is dan ook een stuk straffer en kouder! De uitgestrekte bossen en meren van Finland vriezen elk jaar zonder uitzondering dicht, wat het dierenleven lastiger maakt.

Lapland

Finland, Zweden en Noorwegen komen samen in het noorden van Scandinavië: Lapland. In deze meest noordelijke regio van Europa wonen meer rendieren dan mensen! De traditionele bewoners van Lapland, de Sami’s, wonen er nog steeds in grote getalen. Het zijn meestal Sami’s die jouw reis naar Lapland begeleiden! Denk bijvoorbeeld aan gidsen die de tochten naar de beste plekken om het noorderlicht te bekijken begeleiden!

Het bezoeken van Lapland is een unieke ervaring voor iedereen! Aanschouw grote ijsschotsen in de IJszee en ga op een sneeuwscooter-tocht over alle bevroren meren! Ontdek Lapland met kaarten van de Noorderzon, en mis niets van dit betoverende gebied!

Kaarten van de Baltische Staten

Litouwen, Letland en Estland hebben elk een andere dominante religie: orthodox, katholiek en luthers. Hoewel er in met name Estland steeds minder mensen gelovig zijn, blijven de kerken natuurlijk staan! Vooral de prachtige orthodoxe kerken zijn een bijzonder aanzicht aangezien we ze hier in Nederland natuurlijk niet hebben!

De Baltische natuur is qua biodiversiteit erg bijzonder. Hoewel het landschap er vrij eentonig uitziet met uitgestrekte bossen en meren, komen er veel bijzondere dieren voor die ernstig bedreigd zijn binnen Europa, zoals de Europese lynx. Ook komen er in deze regio nog zwarte ooievaars en andere unieke vogels voor zoals de schreeuwarend. De witte kwikstaart is het zelfs het nationale symbool van Letland! Ontdek de Baltische staten met kaarten van  de Noorderzon! 

Blogs over Scandinavië & de Baltische Staten
Blogs over Kaarten en gidsen