Zuid-Oost Azië

Kaart en gidsen voor Indonesië

Op deze pagina vind je de kaarten en gidsen van het prachtige Zuid-Oost Aziatische land Indonesië. Deze eilandenarchipel bestaat uit duizenden eilanden, waarvan Sumatra, Borneo en Papua de grootste zijn. Het dichtst bevolkt is echter Java, en hier ligt dan ook de hoofdstad Jakarta op. Het populairste onder Nederlanders is het eiland is Bali, dat direct naast Java ligt. Indonesië ligt op een breuklijn, wat er voor zorgt dat er tientallen actieve vulkanen te vinden zijn, vooral langs de zuidelijke rand van de eilanden groep. Indonesië heeft landgrenzen met Maleisië en Papoea Nieuw-Guinea, en zeegrenzen met Thailand, Singapore en Australië. Kaarten van Indonesië ontdek je bij de Noorderzon! Meer weten over de kaarten van dit land? Lees onderaan deze pagina verder of kom langs in onze winkel!

Resultaat 1–24 van de 93 resultaten wordt getoond

Kaarten van de Indonesische natuur

Vooral in de minder bewoonde gebieden zoals op Borneo en West-Papoea liggen betoverende regenwouden. In de Indonesische jungle liggen prachtige rivieren met wilde watervallen, maar ook boeddhistische en hindoestaanse tempels uit de oudheid. Neem eens een kijkje bij de Borobudur en het Prambanancomplex op Java! Langs de zuidelijke rand van de zuidelijke eilanden worden de bergen en vulkanen steeds hoger vanwege de breuklijn net voor de kust. Erg bijzonder!

Sumatra

Op het meest noordelijke eiland van Indonesië, Sumatra, gaan we wat dieper in. Op dit enorme eiland ligt over de gehele lengte van noord naar zuid de Barisan bergketen met toppen tot wel 3800 meter. De meester bergen in dit gebergte zijn actieve vulkanen, hoewel de meester ervan al zeer lang niet meer zijn uitgebarsten. De bergen zijn vrijwel volledig bedekt met dichte junglebossen, en zijn thuis aan veel unieke diersoorten. Door ontbossing zijn veel Sumatraanse diersoorten ernstig bedreigd geraakt, zoals bijvoorbeeld de Sumatraanse tijger en neushoorn. Desondanks is er gelukkig nog veel bos over, en dat biedt geweldige mogelijkheden. De jungle ligt vol met schatten zoals watervallen, vreemde rotsen en prachtige bergen. Backbacken door Sumatra is dan ook erg populair! En met reden. Met wandelkaart en GPS op zak zorg je dat je veilig een geweldig avontuur kan beleven!

In het noorden van het eiland ligt de hoofdstad van Sumatra: Medan. Deze stad leek volgens de Nederlanders zo erg op Parijs dat het imperialisten de stad het Parijs van Sumatra noemde. Je vindt er veel oude gebouwen, vaak met Nederlandse architectuur. Ook het oudste boeddhistische klooster van Sumatra staat in Medan, net als het Maimoon paleis.

Kaarten van de Indonesische steden

In Jakarta wonen meer dan 30 miljoen mensen, wat het een van de grootste steden ter wereld maakt. Van 1619 Tot 1942 had Jakarta de Nederlandse naam Batavia, maar de stad is al in de 4e eeuw gesticht. Door de stad heen zijn nog verscheidene overblijfselen te zien van de Nederlandse overheersing, zoals het oude Stadhuis, dat nu een museum is. In de stad Jogjakarta kan men nog vele tempels en paleizen bekijken, zoals Fort Vredeburg, gebouwd door de Nederlanders tijdens de kolonisatie. Ontdek de Indonesische steden met stadskaarten van de Noorderzon!

Blogs over Indonesië