Zuid-Europa / Middellandse Zee

Kaart en gidsen voor Portugal

Op deze pagina lees je over de kaarten en gidsen van Portugal. Dit land ten westen van Spanje wordt al sinds de bronstijd permanent bewoond, en staats sinds het jaar 1139 bekend al Portugal. Het land heeft een absoluut zeeklimaat, en het weer en de Portugese levensstijl worden sterk beïnvloed door de Middellandse Zee en de Atlantische oceaan. De belangrijkste steden Porto, Vila Nova de Gaia en hoofdstad Lissabon liggen allen aan de oceaan, en visgerechten zijn dan ook groot favoriet in de Portugese keuken. Kaarten van Portugal koop je bij de Noorderzon! Kom eens langs, of lees verder over Portugal onderaan deze pagina!

Resultaat 1–24 van de 159 resultaten wordt getoond

Steden in Portugal

Een stedentrip naar Portugal wordt alsmaar populairder, en met reden. Vooral de steden Porto en Lissabon zijn in trek. Lissabon ligt aan de monding van de rivier de Taag, die een grote baai heeft gecreëerd bij de Portugese hoofdstad. Over deze baai ligt de bekende grote brug de ‘Ponte 25 de Abril’ die wel doet denken aan de Golden Gate brug in San Francisco. De stad is meer dan 3000 jaar geleden gesticht door de Griekse held Odysseus, waarna het een Romeinse vestiging werd. Hedendaags is Lissabon ook bekend om de traditionele fadomuziek die nog regelmatig wordt gespeeld een restaurants in de stad. Ruim 250 kilometer noordwaarts ligt Porto, de 3e stad van Portugal na Vila Nova de Gaia. Uiteraard bekend om de Portwijn die exclusief uit deze regio komt, is Porto een besliste must-see tijdens een bezoek aan Portugal. Met een kaart in de hand verken je deze stad het beste, en weet je zeker dat je niets mist, zoals bijvoorbeeld de hooggelegen Sé kathedraal. Zowel Lissabon als Porto staan vol met UNESCO-werelderfgoederen, en zijn unieke plekken waar wereldgeschiedenis is geschreven.

Kaarten van de Portugese natuur

Op het Portugese platteland is voldoende te beleven. Denk bijvoorbeeld aan de bergketen Serra de Estrela, waar veel losse granieten rotsblokken liggen die voor bizarre tentoonstellingen zorgen. Daarnaast zijn er de meest wonderbaarlijke riviertjes en meren, die samen met de bossen en hoge bergen zorgdragen voor een van de mooiste plekken van Portugal. Onder andere de grootste rivier van Portugal, de Mondego, ontspringt hier. Bovendien kun je in de winter in deze regio ook zeer goed skiën! In het zuiden van het land ligt de Algarve, met onder andere het allermooiste Portugese strand Praia da Marinha met prachtige kliffen en rotsen op de achtergrond. In het noorden van het land ligt het park Parque Natural de Montesinho, wat goed te vergelijken is met de Picos de Europa in Spanje. Het is een heel verschillend natuurgebied met zowel glooiende heuvels als scherpe toppen en diepe rivierdalen. Dit park is zelfs een van de weinige gebieden in Europa met een stabiele populatie van beren! Oppassen met wandelen dus, en neem een goede wandelkaart mee!

Kaarten van de Portugese eilanden

Tijdens de imperialistische periode was Portugal een absolute grootmacht, met kolonies als Brazilië, Angola en Mozambique en vele enclaves in onder andere India. Vrijwel alle landen zijn uiteraard ondertussen zelfstandig geworden, maar de eilandengroep de Azoren en Madeira zijn bij Portugal gebleven. Deze eilanden van vulkanische oorsprong hebben het hele jaar door een gematigd klimaat en zijn zeer groen. Absoluut de moeite waard om te bezoeken! Ontdek deze haast tropische eilanden met een kaart van de Noorderzon! 

Blogs over Portugal
Blogs over Kaarten en gidsen