Zuid-Azië

Kaart en gidsen voor India

Op deze pagina vind je de kaarten en gidsen van het prachtige India, na China na het land met de meeste inwoners ter wereld. Het is ook een enorm land met grote verschillen, zo wel qua landschap en klimaat als qua mensen en stedelijke gebieden! India is bekend omwille van diverse zaken zoals de pittige keuken, de bijzondere cultuur (culturen!) en soms zeer hoge temperaturen. Je vindt er veel historische hindoestaanse tempels! Genoeg te zien en te beleven! Meer weten over India? Struin door ons assortiment kaarten en gidsen van dit gigantische land, hier op de site, of kom langs bij de Noorderzon en zoek uit wat er van jouw gading te vinden is!

 

Resultaat 1–24 van de 43 resultaten wordt getoond

de Indiase natuur

Door de omvang van het land zijn er grote verschillen in het klimaat: in het noorden, tegen de grens met Nepal en Pakistan aan, is er een extreem hooggebergteklimaat. Grote stukken van India worden extreem beïnvloed door de moesson, en zijn de helft van het jaar extreem droog en de andere helft van het jaar extreem nat. Hoe verder zuidwaarts je gaat in India, hoe tropischer het wordt, met ook meer regen. In sommige streken valt tot wel 3000 milliliter per jaar, wat resulteert in prachtige groene heuvels en landerijen en theeplantages! Maar je hebt ook een ander uiterste binnen India: in de verzengend hete Thar-woestijn in het westen van het land valt niet meer dan 50mm per jaar.

In India liggen sommige van de meest bijzondere natuurparken. Een daarvan is het Valley of Flowers. Dit park in Noord-India ligt op ongeveer 3500 meter hoog in de Himalaya en bestaat uit prachtige eindeloze graslanden gevuld met bloemen. Het park grenst aan het Nanda Devi nationale park, en binnen deze twee parken kan je bijzondere flora en fauna spotten. Denk aan zwarte beren, berggeiten, muskusherten en anderen. Hier komen zelfs sneeuw-luipaarden voor, maar om die te zien moet je wel extreem veel geluk hebben!

Manas Nationaal Park

Een ander park van India is het wereldberoemde Manas nationale park. Dit natuurreservaat is zo beroemd vanwege de Bengaalse tijger die hier nog sporadisch rondloopt. Manas ligt vlakbij Bangladesh en deels in Bhutan, vlakbij de Brahmapoetra-rivier. Het is niet alleen verplicht, maar ook absoluut aangeraden om dit park alleen te betreden met een gids! Probeer een wandelkaart te bemachtigen (terplekke – want helaas hebben wij die nog niet), neem een gps mee en ga op ontdekkingsreis

de Indiase steden

Delhi en New Delhi zijn eigenlijk twee aparte steden, waarvan New Delhi de officiële hoofdstad is, maar eigenlijk een slechts een wijk is binnen de stad Delhi. De stad die nu Delhi is wordt al duizenden jaren bewoond, en is intussen uitgegroeid tot een stad met ruim 17 miljoen inwoners. De belangrijkste trekpleister van de stad zijn onder andere de Lotus tempel, het Akshardham complex, en de regio rondom het presidentiele paleis. Er is nog veel meer, dus kom vooral langs om Delhi te ontdekken met een gids van de Noorderzon!

Mumbai

De grootste stad van India is Mumbai, ofwel Bombay. In de agglomeratie van deze stad wonen meer dan 20 miljoen mensen. Het is ook de rijkste stad in de wijde omgeving, tot buiten India. Mumbai ligt aan de westkust van India, tegen de Indische Oceaan aan, die in deze hoek de Arabische Zee heet.

Mumbai staat bekend vanwege alle Bollywood films die er vandaan komen. Ook staan er veel architectonische hoogstandjes in de stad, zoals het Chhatrapati Shivaji, een treinstation dat tevens dienstdoet als hoofdkantoor van de nationale spoorwegen van India. De bevolking van Mumbai is uitermate divers, want afkomstig van verschillende culturen van zowel binnen als buiten India. Dit gegeven wordt weerspiegeld in de vele festivals, eten en theaters binnen de stad. Verken Mumbai en de andere Indiase steden met een stadsgids van de Noorderzon!

Blogs over India
Blogs over Kaarten en gidsen