Noordwest-Frankrijk

Kaart en gidsen voor Bretagne

Op deze pagina vind je de kaarten en gidsen van Bretagne,  Normandië en Picardië, ofwel de Franse noordkust. Deze kuststrook van meer dan 1000 kilometer lang is er een van grote verschillen, maar ook van gelijkenissen. Zo vindt men op veel plekken lang de gehele kust hoge kalksteenkliffen, uitgebreide historie en talloze overblijfselen van de tweede wereldoorlog. Denk ook aan de wereldbekende abdij Mont Saint-Michel en natuurlijk de Côte de Granit Rose, waarlangs ook een geweldige wandelroute loopt, de grande randonnée 34! Verder landinwaarts kan je onder andere genieten van de dynamische steden Caen en Rouen in Normandië, en Quimper in Bretagne. Vergeet ook niet de talloze havenstadjes en dorpen! Ontdek de Franse noordkust nu met kaarten en gidsen van De Noorderzon!

 

Resultaat 1–24 van de 78 resultaten wordt getoond

Bretagne

Bretagne is de meest waterrijke regio van Frankrijk, en wordt vrijwel volledig omringd door de oceaan. De zee heeft natuurlijk dan ook grote invloed op het klimaat in Bretagne, dat een zeer mild klimaat heeft. Bretagne is niet erg bosrijk, maar daar is andere natuur voor in de plaats gekomen. Denk aan het grootste natuurpark van de regio: park Amorique, waar men kan genieten van de uitgestrekte heidevelden, bijzondere rotsen en andere pracht. Het Bretonse platteland is, afgezien van wat steilere hellingen, licht heuvelachtig, hetgeen het uitermate geschikt maar voor prachtige fietstochten. Steek jouw fietskaart bij je en ga op pad! Maak bijvoorbeeld een lange fietstocht langs de hele kust, en geniet van alle verschillende stranden en kliffen die Bretagne te bieden heeft. Ontdek het nu met kaarten van De Noorderzon! Voor wandelaars is Bretagne ook een uitstekende bestemming, je kan er prachtige kustwandelingen maken en het binnenland is heerlijk afwisselend. Wandelkaarten en -gidsen te over!

Rennes

Rennes is eigenlijk de enige Bretonse stad van formaat die niet aan de kust ligt. Hoewel de stad al meer dan 2000 jaar oud is, is het vandaag de dag een van de meest moderne steden van Frankrijk, mede door de aanwezigheid van grote hoeveelheid innovatieve bedrijven. Die moderniteit zie je terug in de architectuur van de stad zoals het Museum van Bretagne in Rennes. Andere bezienswaardigheden zijn de kathedraal van Rennes en de vele stadsparken in de stad!

De bekendste stad van Bretagne is wellicht Brest, helemaal in het westen van de regio. Brest bezoek je onder andere voor de botanische tuin, het maritiem museum en het pareltje van de stad: het enorme kasteel van Brest.

Bretagne staat vol met prachtige historie, zoals het Romeinse aquaduct in Morlaix, kasteel La Latte in Fréhel en nog zo veel meer! Ontdek de steden van Bretagne met stadskaarten van de Noorderzon! Breng ook zeker een bezoek aan Quimper, een stad waar Bretonse tradities nog volop zichtbaar zijn!

Normandië

De delta van de Seine vanaf Rouen tot aan Le Havre is eigenlijk een goed voorbeeld van het beste wat Normandië te bieden heeft: schitterende vlakke akkerlanden, met veel water en leuke rivieren, afgewisseld met leuke plaatjes met veel historische kerkruïnes. Dit natuurgebied heeft ’t allemaal!

Omaha & Utah Beach

Een stukje naar het oosten vanaf La Manche kom je bij de D-Day stranden Omaha en Utah Beach. Deze stranden zijn een herinnering aan de Duitse Atlantikwall en staan nog vol met bunkers. Het complex van deze stranden, inclusief musea en militaire begraafplaatsen maakt voor een bijzondere ervaring.

Nog verder naar het oosten liggen de prachtige krijtrotsen van Étretat! Het zachte krijtsteen is uitgeslepen door de zee en heeft vreemde vormen gekregen wat het een van de meest fotogenieke plekken van Frankrijk maakt!

Blogs over Bretagne
Blogs over Kaarten en gidsen