Benelux

Kaart en gidsen voor Nederland

Het dichtstbevolkte land ter wereld biedt nog verrassend veel mogelijkheden voor de actieve buitensporter, zelfs als je gruwt van platgetreden paden. Voor wie er naar op zoek is, is er nog een hoop verstilde natuur. De uitgestrekte Veluwe, het Lauwersmeer, de Utrechtse Heuvelrug of de Biesbosch, om maar een paar dwarsstraten te noemen. Zelfs vlakbij de Randstad in het Groene Hart kan je nog rustige wandel– en fietsroutes ontdekken. Je moet je alleen even verdiepen in het wat, waar en hoe. Onderaan deze pagina vind je meer informatie over de kaarten en gidsen van Nederland!

Resultaat 1–24 van de 907 resultaten wordt getoond

[… vervolg van boven] Veel bezoekers van deze gebieden zijn niet of onvoldoende voorzien van de juiste documentatie, waardoor de mooiste locaties en kleine paadjes ongezien blijven. Oriënteer je daarom goed met een gids of kaart van de Noorderzon. Dan weet je zeker dat je altijd het meeste en het beste uit je trip haalt!

Fietsen door Nederland

De belangrijkste en meest favoriete buitenactiviteit van de Nederlander is natuurlijk fietsen. Wat dacht je van een fietstocht door Zuid-Limburg of door de Zeeuwse duinen? In Nederland wordt fietsen nog steeds populairder, met name door de introductie van fietsknooppunten en e-bikes. Met de fietsgidsen van de Noorderzon ontdek je de beste plekken van Nederland op de fiets. Waar de fietsknooppunten vooral ideaal zijn voor de kortere dagtochten, heb je het netwerk van de Landelijke Fietsroutes voor een meerdaagse vakantie. Ga er eens op uit voor een meerdaagse trip door ons eigen land, Je vindt alle mogelijkheden als je op onze site zoekt op meerdaagse fietsroutes (NL). Zorg dat je een goede gids of kaart meeneemt, zodat je altijd goed weet waar je bent en wat de mogelijkheden in de buurt zijn.

Kaarten van de Nederlandse steden

Door de lange en complexe Nederlandse historie kent iedere stad binnen Nederland wel een eigen verhaal. Veel van de Nederlandse steden in de Randstad speelde een grote rol rondom de gouden eeuw, en andere steden zoals Maastricht, Zwolle en Nijmegen hebben nog een veel langere geschiedenis. Ontdek de Nederlandse steden met de gidsen en kaarten van de Noorderzon!

De Noordzeekust

Nederland heeft ruim 500 kilometer aan kustlijn, en die wordt veelvuldig gebruikt. Van Cadzand tot Schier kent de Nederlandse kust zeer brede zandstranden. Behalve zwemmen kan je er surfen, kitesurfen en andere watersporten beoefenen. Er liggen meerdere natuurparken waar je heerlijk kan wandelen, zoals in de duinen op Walcheren, bij Burgh-Haamstede of Park Zuid-Kennemerland. De Waddeneilanden zijn natuurlijk een (succes)verhaal op zichzelf, maar zelfs langs de Hollandse kust zijn er hier en daar prachtige natuurparken. De Waddenzee is voor veel van genoemde watersporten ongeschikt (behalve zeilen). maar wát een natuur! Dit gebied (deels natuurreservaat) is thuis aan veel bijzondere vogels, maar ook onder water is de soortenrijkdom ongeëvenaard en je hebt een grote kans om een zeehond te spotten! De kaarten en natuurgidsen van de Noorderzon helpen je bij het ontdekken van de Nederlandse natuur, dus kom snel langs!

Blogs over Nederland
Blogs over Kaarten en gidsen