Benelux

Kaart en gidsen voor Nederland

Hoewel ons Nederland natuurlijk maar een klein landje is, valt er genoeg te doen in de buitenlucht. Ook Nederland is rijk aan natuur. Wat dacht je van de Veluwe, het Lauwersmeer, de Utrechtse Heuvelrug of de Biesbosch? Allen zijn prachtige Nederlandse nationale parken die vaak niet goed verkend worden. Dat komt vooral doordat men zonder kaart een bezoek brengt en de kleine paadjes ongezien blijven. Oriënteer je daarom goed met een gids of kaart van de Noorderzon. Dan weet je zeker dat je altijd het meeste en het beste uit je trip haalt! Onderaan de pagina vind je meer informatie over de kaarten en gidsen van Nederland!

Resultaat 1–24 van de 834 resultaten wordt getoond

Fietsen door Nederland

Groot favoriet van de Nederlander is natuurlijk fietsen. Wat dacht je van een fietstocht door Zuid-Limburg of door de Zeeuwse duinen? In Nederland wordt fietsen nog steeds toenemend populairder, met name door de introductie van fietsknooppunten en e-bikes. Met de fietsgidsen van de Noorderzon ontdek je de beste plekken van Nederland op de fiets. Ga er eens op uit voor een meerdaagse trip door ons eigen land! Zorg dan wel dat je een kaart meeneemt, zodat je altijd goed weet waar je bent en wat de mogelijkheden in de buurt zijn. Fietsen in het Rijk van Nijmegen is bijvoorbeeld een lust voor het oog, maar kijk ook eens naar het Reichswald net over de grens in Duitsland!

Kaarten van de Nederlandse steden

Door de lange Nederlandse historie kent heeft stad binnen Nederland wel een eigen verhaal. Veel van de Nederlandse steden in de Randstad speelde een grote rol rondom de gouden eeuw, en sommige steden zoals Maastricht, Voorburg en Nijmegen hebben nog een veel langere geschiedenis. Ook religie zorgt voor grote verscheidenheid tussen de Nederlandse steden: de scheiding tussen het Katholieke zuiden en het Protestantse noorden is vaak nog maar al te goed te zien. Ontdek de Nederlandse steden met de kaarten van de Noorderzon! De stadsplattegronden geven je een duidelijk overzicht van alle bezienswaardigheden in elke stad! Wist je bijvoorbeeld dat Amsterdam wel 75 musea heeft?

De Nederlandse Zeekust

Nederland heeft ruim 500 kilometer aan kustlijn, en die wordt veelvuldig gebruikt. Vanuit het zuidelijkste puntje in Zeeland bij de grens met België tot aan de Waddeneilanden heeft Nederland zeer brede zandstranden. In de Nederlandse zee kan men uiteraard zwemmen, maar ook surfen, kitesurfen en andere watersporten beoefenen. Op de binnenlandse wateren en het IJsselmeer is zeilen erg populair. Aan de zeekust liggen meerdere natuurparken maar men zeer goed kan wandelen, zoals de duinen bij Vlissingen en Burgh-Haamstede of Park Zuid-Kennemerland. In het noorden zijn de stranden van Friesland en Groningen ongeschikt om bij te zwemmen, maar daar staat de Waddenzee tegenover! Dit natuurpark en deels zelfs reservaat is thuis aan veel bijzondere vogelsoorten, maar er zijn ook veel vissen en je hebt een grote kans om een zeehond te spotten! De kaarten van de Noorderzon helpen je bij het ontdekken van de Nederlandse natuur, dus kom snel langs!