Op deze pagina vind je de kaarten en gidsen van Noorwegen, het meest noordelijke land van het Europese vasteland. Grenzend aan Zweden, Finland en Rusland is het een typisch Scandinavisch land. Het land is met recht meermaals gastheer geweest voor de Olympische winterspelen, en Noorwegen is dat ook echt een wintersport land. Noorwegen is zeer bergachtig, zij het nooit echt hoog. Deze bergen hebben regelmatig zeer hoge verticale kliffen, en bieden een briljant uitzicht over de vele fjorden van het land. Zeer bijzonder! Ontdek ze met kaarten van de Noorderzon! Meer weten over de kaarten van Noorwegen? Kom eens langs of lees onderaan de pagina verder! Meer weten over een camperreis door Noorwegen? Lees dan eens deze blog.

Resultaat 1–24 van de 216 resultaten wordt getoond

Kaarten van de Noorse steden

De overgrote meerderheid van de Noorse steden liggen in het zuiden van het land, zo ook de hoofdstad Oslo. Veelal gelegen aan de beginpunten van fjorden, is water een belangrijk hoofdstuk van de Noorse urbanisatie. De keuken van Noorwegen bestaat dan ook voor een groot deel uit visgerechten en dat zie je terug in de grote hoeveelheid visrestaurants in de steden. Steden die meer in het binnenland liggen, zoals Lillehammer, zijn zeer groot in de wintersport. In 1994 huisvestte deze stad zelfs de Olympische Winterspelen! In de Noorse steden ontdek je veel over de rijke geschiedenis van het land. Vikingen zijn daar vanzelfsprekend een groot onderdeel van, maar ook de mythes zoals trollen spelen een belangrijke rol. Ontdek de steden van Noorwegen met een stadskaart van de Noorderzon!

Kaarten van de Noorse natuur

De Noorse natuur spreekt aardig voor zich. De Noorse fjorden zijn uitermate bekend, maar daarom niet minder mooi en bijzonder. Noorwegen is de enige plek op aarde waar er zo veel vlakbij elkaar zijn, maar je vindt fjorden ook in onder andere Canada, IJsland en Nieuw-Zeeland. Deze zeer diepe dalen zijn ontstaan door de druk van het ijs! Een van de prachtigste afgronden is de Preikestolen, in de buurt van Stavanger. Dit is een van de mooiste uitzichtpunten van heel Noorwegen, en men kijkt ruim 600 meter recht naar beneden vanaf dit punt. Preikestolen en de meeste andere Noorse toppen zijn alleen te bereiken door te wandelen! Neem daarom zeker een goede wandelkaart mee.

Kaarten van de Lofoten

Hoe verder noordwaarts je komt in Noorwegen, hoe minder bevolkt het land is. Ter hoogte van de eilandengroep de Lofoten wonen nog maar weinig mensen, en een voor echt rustgevende maar toch actieve vakantie is dit echt een aanrader. In Noorwegen mag je nog zonder problemen wildkamperen, dus maak daar vooral gebruik van. De Lofoten zelf zijn zeer bekend van de visserij, met name van kabeljauw. Daarnaast worden de Lofoten gekenmerkt door leuke velgekleurde houten vissershuisjes en een prachtig Noors landschap – scherpe toppen, diepe dalen en een felblauwe zee. De Noorderzon is een specialist wat betreft de Lofoten: Leon Receveur schreef een wandelspecial over de Lofoten voor het magazine Bergen. Vraag dus vooral naar wandelkaarten en landkaarten van die gebied bij de Noorderzon!

Kaarten van Lapland

Nog verder noordwaarts kom je in Lapland. Dit gebied, waarvan de meest voorkomende bewoner het rendier is, ligt volledig boven de poolcirkel. De grootste stad van het gebied is Tromsø, dat 350 kilometer boven de poolcirkel ligt. De stad ligt in een van de inhammen van de Noordelijke IJszee, en Tromsø is een van de beste plekken om het Noorderlicht te spotten met geluk. Daarnaast vind je in Lapland uiteraard ook de Noordkaap! Het meest noordelijke plekje van het vasteland van Europa is een belevenis op zich.

Blogs over Noorwegen
Blogs over Kaarten en gidsen