Kaarten en gidsen > Wandelen > Wandelgidsen

Wandelgidsen

Wandelen is de meest intensieve manier om een gebied te verkennen. Je staat oog in oog met het landschap, de flora en fauna, je stopt makkelijker voor wat contact met de lokale bevolking. Zoals Goethe zei: alleen daar waar je te voet was, was je werkelijk. De fysieke bezigheid van het lopen voegt een extra dimensie toe aan de belevingswaarde van het buiten zijn, heerlijk ver weg van je dagelijkse beslommeringen. Ontspanning door inspanning. Je paspoort om het gebied lopend te verkennen is een wandelgids. Iemand heeft voor jou de moeite gedaan om er de mooiste wegen en paden te vinden en die met jou te delen, en er pasklare (rond)wandelingen van te maken. (LEES VERDER ONDERAAN DEZE PAGINA!)

Resultaat 1–24 van de 1749 resultaten wordt getoond

Waar moet je op letten bij het kopen van wandelgidsen

In onze wandelgidsen vind je ook leuke wetenswaardigheden omtrent de streek en specifieke locaties langs de route. Voor de volledigheid worden er vaak nog praktische vervoer- en verblijfsdetails bijgevoegd. Zo mogelijk gaan de routes over onverharde paden en rekening houdend met de wensen van de gebruiker, worden er kortere en langere routes beschreven, over makkelijk of juist pittig terrein.

Meerdaagse trektochten, dagwandelingen, korte wandelingen

De meeste gidsen bieden voldoende keus voor de diverse smaken, al zijn er natuurlijk accentverschillen. Uit onze beschrijving van de diverse series kun je opmaken wat voor type gids je te maken hebt. En ook of de gids kortere of langere routes beschrijft, dan wel een meerdaagse lange-afstandswandeling. Bij sommige gidsen heb je behalve het boekje ook nog een of meer gedetailleerde wandelkaarten nodig om de routes goed te kunnen volgen. Of dit al dan niet nodig is, kun je ook uit de beschrijving opmaken. Let goed op of de gids zo precies mogelijk het gebied bestrijkt van je vakantiebestemming: is het beschreven gebied te groot, dan vind je waarschijnlijk te weinig wandelingen vlakbij je verblijfslocatie; is het te klein (komt minder vaak voor), dan heb je te weinig ‘actieradius’. Van de andere kant zal je zien: al zijn er maar drie mooie wandelingen die je uit de gids doet, dan heb je evenzovele mooie dagen en vind je de gids vast en zeker een nuttige aanwinst. Een goede overzichtskaart erbij is altijd handig, al is het maar om het beginpunt van de wandeling te vinden en erheen te reizen!

Blogs over Wandelgidsen