Tsjechië is het meest westelijk gelegen land van het voormalige ´Oostblok´. Het Tsjechisch is een Slavische taal en dus verwant aan het Pools of Russisch. In het verleden hebben de Tsjechen zich altijd verweerd tegen de Russische oppressie en identificeren zich niet graag met hun oosterburen. Wanneer men door het prachtige historische Praag wandelt zie je weinig van de communistische tijd, maar des te meer van de middeleeuwse oudheid, welke zelfs zo bijzonder is dat het gehele centrum is opgenomen in de werelderfgoedlijst. Hoogtepunt is uiteraard de Karelsbrug uit de 14e eeuw over de Moldau, maar Praag staat vol met prachtige fortificaties, torens, poorten en machtige landhuizen. Praag wordt geroemd als een van de mooiste steden van Europa, en hoort dus zeker bij een bezoek aan Tsjechië!

 

Resultaat 1–24 van de 63 resultaten wordt getoond

Praag ligt in de historische regio de Bohemen, welke bijna twee-derde van de oppervlakte van heel Tsjechië in beslag neemt. (Het andere deel is Moravië.) Buiten Praag liggen enkele schitterende natuurgebieden, veelal bergachtig, waar men heerlijk tot rust kan komen. De Tsjechische bergen zijn weliswaar wat minder hoog dan de Alpen of de Pyreneeën, maar daarom niet minder mooi. Neem bijvoorbeeld het Reuzengebergte. Deze bergen, die niet zo reusachtig zijn als de naam doet vermoeden, hebben een maximale hoogte van zo’n 1600 meter en liggen deels ook in Polen. Vanaf de hoogste berg van Tsjechië, de Sněžka, heb je een magnifiek 360º panorama uitzicht.

Vlakbij het Reuzengebergte vind je de rotsen van Adršpach, een uniek gebied van enkele duizenden rotsformaties, met de kenmerkende verticale pilaren. Sommigen hebben hun eigen naam, en zo’n 1800 kunnen beklommen worden. In het park zijn verscheidene wandelpaden te vinden, alsmede een mooi meer met twee watervallen. Ook bijzonder is de oude mijningang in het gebied. Wandelgebied ten top! Ontdek het nu met wandelkaarten en wandelgidsen van de Noorderzon!

 

Blogs over Tsjechië
Blogs over Kaarten en gidsen