Europa

Kaarten en gidsen voor Duitsland

 

Op deze pagina’s verken je de kaarten en gidsen van Duitsland; het land met de meeste inwoners en de grootste economie van Europa. Dat valt goed te zien aan de dichtheid van grote steden en industrie. Desalniettemin heeft Duitsland schitterende natuurparken en is tot wel een derde van het Duitse grondgebied bebost.

Duitsland is een groot land en heeft veel uiteenlopende aspecten die het de moeite waard maken. Behalve boeiende steden als Berlijn, Hamburg of München, zijn er ook prachtige landschappen. Van meren, bossen en rivierlandschappen tot de middelgebergtes en zelfs de Alpen in het uiterste zuiden. De Noorderzon heeft een groot assortiment over Duitsland. Kom langs bij de Noorderzon en vind jouw kaarten en gidsen voor Duitsland!

Meer weten over Duitsland? Lees dan onderaan de pagina verder.

 

Resultaat 1–24 van de 978 resultaten wordt getoond

Kaarten van de Duitse bergen

In Duitsland zijn meerdere bergketens, groot en klein. Alom bekend zijn natuurlijk de Alpen, de Eifel en het Zwarte Woud. De Beierse Alpen zijn te zien vanuit München op een heldere dag, en de hoogste Duitse berg, de Zugspitze, prijkt tot wel bijna 3000 meter hoog. Deze berg ligt direct tegen de grens met Oostenrijk en Zwitserland aan, en ben je dus zo het echte hoge centrum van de Alpen binnengekomen. Maar Duitsland kent ook minder bekende prachtige ketens, zoals het Harz gebergte op de grens van Saksen-Anhalt en Nedersaksen. Dit gebergte is het meest noordelijke middelgebergte en is tot ruim 1100 meter hoog. Het is een grotendeels glooiend gebergte met af en toe scherpe kliffen en rotsen. Behalve het Harzgebergte, heb je ook het Sauerland of het Ertsgebergte. Allen zijn absoluut de moeite waard en goed te bewandelen. Zorg wel dat je je wandelkaart bijhebt!

Kaarten van de Duitse steden

In Duitsland zijn zeer veel grote steden met meer dan 500.000 inwoners. De grootste concentratie van deze steden zijn in het Ruhrgebied, het grote industriegebied langs de rijn in Nordrhein-Westfalen met als grootste stad Keulen. Tussen Dortmund, Düsseldorf en Bonn zijn alle steden uitmuntend met het openbaar vervoer met elkaar verbonden, vaak zelfs per tram. Beslist een meerdaags bezoek waard!

Berlijn

Berlijn is met afstand de grootste stad van Duitsland met 3.5 miljoen inwoners. De multiculturele smeltkroes in het centrum van Berlijn zorgt voor een grote afwisseling van het stadsbeeld. De stad heeft eigenlijk maar een klein centrum, maar daarvoor in de plaats heeft elke grote wijk van de stad haar eigen centrum, wat ervoor zorgt dat Berlijn feitelijk een samensmelting is van meerdere steden met elk haar eigen identiteit. Daarnaast is de stad vele museums rijk. Breng eens een bezoek aan het Holocaustmonument, vlak naast de Brandenburger Tor. Dit is een zeer indrukwekkend monument, bestaand uit 2711 stenen. Ontdek München, Berlijn, Hamburg en andere Duitse steden met een kaart van de Noorderzon!

Sloten en kastelen

Duitsland kent vele gigantische sloten en kastelen. Wellicht de bekendste van allemaal is slot Neuschwanstein onderaan de Alpen, vlakbij de grens met Oostenrijk. Maar er zijn er nog veel meer, wat dacht je bijvoorbeeld van Harburg, gelegen op de grens tussen Baden-Württemberg en Beieren, of Hohenschwangau, gelegen tegen de grens met Oostenrijk. Zo zijn er vele grootse kastelen gemaakt in de schitterende oud-Duitse architectonische stijl. Bezoek alle bovengenoemde kastelen met een kaart van de Romantische Straße, waar al deze kastelen onderdeel van zijn. Dit is een toeristische route door Zuid-Duitsland. Langs deze buitengewone route, geschikt voor auto, fiets en te voet, krijg je een goede impressie van middeleeuws Europa.

Blogs over Duitsland
Blogs over Kaarten en gidsen