Kaarten en gidsen > Europa > Scandinavië (& Noordpool)
Europa

Kaart en gidsen voor Scandinavië (en Noordpool)

Op deze pagina vind je de kaarten en gidsen van Noorwegen, Zweden, Finland Denemarken en IJsland. Bovendien zijn enkele pagina’s gewijd aan ‘exotische’ gebieden als Groenland, Spitsbergen en de Faeröer. Noorwegen heeft de diepste fjorden en de hoogste bergen van allemaal, hoewel er in het Zweedse gedeelte van Lapland ook stevige puisten van boven de 2000 meter staan! Qua aantrekkelijke steden staan Kopenhagen en Stockholm wat ons betreft bovenaan, wat beslist niet wil zeggen dat diverse andere grote plaatsen niet de moeite waard zijn. Finland staat bekend om het gigantische merenlandschap die je vooral in het zuidoosten aantreft. [lees verder onderaan deze pagina]

 

Resultaat 1–24 van de 771 resultaten wordt getoond

Maar IJsland heeft de liefhebber van woeste natuur extra veel te bieden! Het IJslandse landschap staat bekend om spectaculaire vulkanen, geisers en warm-water meren zoals het Blue Lagoon bij Grindavík. Op diverse plaatsen kun je, turend over het zeeoppervlak, walvissen spotten. Reykjavik is behalve een leuke stad een een prima uitgangspunt om het eiland te gaan verkennen. En dan nog het prachtige Lapland. In alle Scandinavische landen (met uitzondering van Denemarken) kom je in het noorden in de eindeloze en ruige toendra. Nergens anders in Europa tref je zo’n uitgestrekt oerlandschap aan!  Ontdek Scandinavië met de kaarten en gidsen van de Noorderzon!

Het on-Europese noorden van ons continent

De Scandinavische staten zijn relatief zeer dun bevolkt met uitzondering van de hoofdsteden van elk land, en dat komt de natuur ten goede! Ontdek de zeer ruige bergen van Noorwegen en natuurlijk de bijbehorende rotsen! Wandel bijvoorbeeld door Jotunheimen en verken de hoogste bergen van Scandinavië, die allemaal in dit gebied liggen! Zweden telt duizenden meren, gelegen in uitgestrekte bossen. De noordelijke Scandinavische bossen maken onderdeel uit van de taiga, die het hele Euraziatische vasteland omgordelt. Over de Zweedse meren wordt veel gekanood, zoals in Värmland! Dan ben je pas echt middenin de natuur!

Hoe anders is dan weer Finland! Dit land ligt gemiddeld een stuk noordelijker dan de andere Scandinavische landen en dichtbij Rusland, waardoor Finland meer onder invloed is van koude Siberische winden. Het Finse klimaat is dan ook een stuk straffer! De uitgestrekte bossen en meren van Finland vriezen elk jaar zonder uitzondering dicht. Het is een ideaal land voor mensen die zich graag omringen met pure stilte en eindeloze ruimte…

Lapland

Finland, Zweden en Noorwegen komen samen in het noorden van Scandinavië: Lapland. In deze meest noordelijke regio van Europa wonen meer rendieren dan mensen! De traditionele bewoners van Lapland, de Sami’s, wonen er nog steeds in grote getalen. Het zijn meestal Sami’s die jouw reis naar Lapland begeleiden! Denk bijvoorbeeld aan gidsen die de tochten naar de beste plekken om het noorderlicht te bekijken begeleiden!

Het bezoeken van Lapland is een unieke ervaring voor iedereen! Aanschouw grote ijsschotsen in de IJszee en ga op een sneeuwscooter-tocht over alle bevroren meren! Ontdek Lapland met kaarten en gidsen van de Noorderzon, en mis niets van dit betoverende gebied!

 

Blogs over Scandinavië (& Noordpool)
Blogs over Kaarten en gidsen