Op deze pagina vind je de kaarten van het unieke Slovenië, het kleine landje tussen de Balkan, Italië, Hongarije en Oostenrijk in. Dit mediterrane land is nog relatief onontdekt door het massatoerisme, hoewel Slovenië alsmaar populairder wordt, en met reden! Slovenië heeft van alles wat: het land ligt in de luwte van de Julische Alpen, die in Slovenië langzaam overgaan in de Dinarische Alpen. Slovenië is dus een zeer bergachtig land, ligt prachtig mooi aan de Middellandse Zee en in het binnenland vormt de rivier de Drau prachtige landschappen. Ook de hoofdstad van Slovenië, Ljubljana, is een betoverende oude renaissance stad met veel historische waarde. Ontdek Slovenië nu met kaarten van de Noorderzon! Meer weten over de kaarten van Slovenië? Kom langs of lees hieronder verder!

Resultaat 1–24 van de 41 resultaten wordt getoond

Kaarten van de Sloveense natuur

Hoewel de bergen in Slovenië niet zo hoog zijn als de Zwitserse Alpen, komt de hoogste berg van Slovenië, de Triglav, met ruim 2800 meter toch in de buurt. De Sloveense Alpen zijn vele malen minder dichtbevolkt dan de Franse, Zwitserse en Oostenrijkse en dat geeft de natuur meer ruimte.

Ontdek de bijzondere helderblauwe bergmeren en wijde bergvalleien zonder alle dorpjes in de dalen. Het feit dat de Sloveense Alpen minder bewoond zijn, maakt ze ook ruwer en er zijn minder beheerde wandelpaden beschikbaar. Zorg daarom altijd dat je goede wandelkaarten en GPS meeneemt voordat je de bergen intrekt!

Slovenië grenst slechts voor enkele tientallen kilometers aan de zee. De grootste Sloveense zeestad is Koper, een typisch mediterrane stad die al door de Romeinen werd bewoond. In het achterland van de stad vind je heerlijke mediterrane flora en kan je lekker uitwaaien. Genieten!

Kaarten van Ljubljana

De Sloveense hoofdstad kent een lange geschiedenis, en dat zie je terug in het stadsbeeld. Er staat een veelvoud aan architectuur uit verschillende tijdperken, rijkend vanaf de 12e eeuw tot aan het communistische tijdperk. Ook was Ljubljana een belangrijke renaissancestad. Eind 17e eeuw werd een grote bibliotheek geopend waar veel wetenschappers hun tijd verdeden.

Nadat Ljubljana in 1895 door een aardbeving grotendeels werd verwoest, is de stad grotendeels in de Art Nouveau-stijl herbouwd. Er zijn veelvuldig meesterwerken in deze stijl te bekijken in de stad! De belangrijkste toeristentrekpleister van de stad is het oude kasteel, dat oorspronkelijk in de 12 eeuw is gebouwd. Na meerdere restauraties en renovaties sindsdien is het kasteel nu weer bijna klaar! Ontdek Ljubljana en de andere Sloveense steden met stadskaarten van de Noorderzon! 

Blogs over Slovenië
Blogs over Kaarten en gidsen