Spanje

Kaart en gidsen voor Catalonië, Barcelona

Op deze pagina vind je de kaarten en gidsen van het populaire Barcelona, de hoofdstad van de autonome regio Catalonië in noordwest Spanje. Geniet van de Mediterrane zonsondergang vanaf de top van de Montjuïc, struin over de Ramblas en geniet van de Barcelonese buitensteden zoals Mataró en Badalona. Bezoek ook eens de ander Catalaanse steden zoals Gerona en Lleida! Daarnaast is de natuur in Catalonië ook niks te min: de Spaanse Pyreneeën zijn prachtig! Meer weten over de kaarten van Catalonië en Barcelona? Kom langs bij de Noorderzon en zoek jouw kaart of reisgids uit!

Resultaat 1–24 van de 66 resultaten wordt getoond

Kaarten van Barcelona

De Catalaanse hoofdstad verwelkomt elk jaar weer miljoenen toeristen, en dat heeft uiteraard zijn redenen! Ten eerste is er het heerlijke Mediterrane weer samen met de bijbehorende Middellandse Zee. De zee brengt heerlijke verkoeling, mooie uitzichten vanaf de heuvels van Barcelona en uiteraard hebben we de overheerlijke Spaanse visrestaurants te danken aan de zee.

Bekende hoogtepunten van de stad zijn de verscheidene bouwwerken van Gaudí, met als bekendste uiteraard de nog steeds niet afgemaakte Segrada Família. Het bezoeken van het station van FC Barcelona Camp Nou of zelfs het bekijken van een wedstrijd is ook absoluut het bezoeken waard. Het Catalaanse fanatisme is een beleving op zich!

De pleinen van Barcelona

Barcelona is een stad met een grote hoeveelheid prachtige pleinen zoals Plaça de Catalunya, Plaça Universitat en het Plaça Espanya. Verspreid over de pleinen staan mooie monumenten zoals de fonteinen op het Catalunya-plein of gebouwen zoals de oude Arena van Barcelona bij het Espanya-plein. Er zijn tientallen prachtige pleinen in Barcelona, en bij het ontdekken van de stad zijn ze een must-see! De begin- of eindpunten van de belangrijkste straten van Barcelona liggen meestal aan een van de pleinen. Zo ligt Las Ramblas aan Plaça de Catalunya!

Vanaf Nederland vertrekken elke dag tientallen vliegtuigen richting Barcelona! Makkelijk te bereiken dus. Maak jouw stedentrip naar Barcelona met een stadskaart of gids van de Noorderzon!

Kaarten van Catalonië

Er is nog zo veel meer dan alleen Barcelona in Catalonië! Ontdek bijvoorbeeld het historische centrum van Gerona! Met talloze bruggen, musea en de unieke kathedraal is Gerona een zwaar onderschat pareltje.

Ook de natuur van Catalonië is behoorlijk onderbelicht. Het plaatselijke strand, de Costa Brava, is buiten de bekende badplaatsen zoals Lloret de Mar en Blanes vrij rustig. Zeker in de richting van de Spaanse Pyreneeën wordt de kust almaar groener en ruiger, en uiteindelijk vallen de bergen als het ware in zee ter hoogte van de Franse grens.

De Spaanse Pyreneeën

De Spaanse Pyreneeën zijn niet de hoogste bergen van Spanje; die zijn in de Sierra Nevada en de vulkaan El Teíde op Tenerife. Aan de Spaanse kant van de Pyreneeën zijn echter nodige schatten te vinden, zo wel in natuurlijke zin als culturele! Denk bijvoorbeeld aan het prachtige klooster van Montserrat.

De bergen zijn tot ruim 3000 meter hoog. De Pyreneeën kunnen erg ruig zijn om te beklimmen, anders dan de Alpen! Zorg dus dat je altijd goede voorzorgsmaatregelen neemt zoals goede wandelkaarten en GPS meenemen op wandelingen! Eenmaal bovenop de bergen geklommen is het ’t helemaal waard! Briljante uitzichten over groene valleien zullen je nooit meer afgenomen worden.  

Blogs over Catalonië
Blogs over Kaarten en gidsen