Kaarten en gidsen > Noord-Amerika
Hele wereld

Kaart en gidsen voor Noord-Amerika

Op deze pagina vind je de kaarten en gidsen van Noord-Amerika, het continent van het ijzige Canada en de grootste Verenigde Staten. Deze landen behoren tot de meest populaire verre bestemmingen vanuit Nederlanders, en met reden. Canada en de VS staan bekend om hun prachtige nationale natuurparken, zoals Yellowstone, Yosemite en de Whistler! Kortom, in Noord-Amerika kan je oneindig veel ontdekken, en dat doe je uiteraard met kaarten en gidsen van de Noorderzon! Meer weten over de kaarten van Noord-Amerika? Kom langs of lees onderaan verder!

Resultaat 1–24 van de 562 resultaten wordt getoond

Kaarten van Canada

Laten we in het noorden beginnen. Canada heeft de grootste voorraad aan zoet water ter wereld, en dat kun je zien! Overal door het land heen zijn meren, rivieren, besneeuwde landschappen en prachtige watervallen.  Vanuit het Whistler-gebergte komen machtige rivieren naar beneden, die met veel kracht een weg hebben gebaand door de bossen naar de zee. De rivieren zijn wonderbaarlijk mooi en zijn grotendeels onaangetast, waardoor je je echt in de wilde natuur begeeft. Ontdek Canada met landkaarten en wandelkaarten van de Noorderzon!

Ook de Canadese steden zijn beslist uniek, met Vancouver en Toronto als hoogstandjes. Toronto is voornamelijk bekend vanwege de Niagara-watervallen die er in de buurt liggen, en ook de TV-toren doet het altijd goed of foto’s. Ook de kunsttentoonstellingen in de stad zijn bepaald de moeite waard voor een bezoek!

Vancouver is samen met Victoria een echte universiteitsstad, en het centrum is op een schiereiland gebouwd. De stad is omgeven door natuur en ligt aan een baai, en tussen de wolkenkrabbers door is zo veel mogelijk groen geplaatst. Leuk feitje: Vancouver is oorspronkelijk gesticht door de familie Van Coevorden uit Nederland. 

Kaarten van de Verenigde Staten & Alaska

De Verenigde Staten zijn samen met Alaska de meest populairste verre bestemming voor Nederlanders, dus volop aandacht voor dit land in onze winkel!

De VS staan bekend om de prachtige steden zoals New York, Chicago en Los Angeles. Verspreid over het land liggen er nog veel meer betoverende steden die alleen maar tot de verbeelding kunnen spreken, totdat je er geweest bent! In grote metropolen als New York heeft elk straatje een eigen verhaal, en de stad is vol van verassingen! New York heeft dan ook zijn eigen sectie, met eigen gidsen en kaarten!

Verder zijn er in de Verenigde Staten honderden nationale parken en te midden van alle kritiek op de Amerikaanse politiek, is iedereen het altijd er wel over eens dat deze parken perfect onderhouden en beschermd worden. Parken als Yosemite, Yellowstone en Jefferson National Forest behoren tot de meest bekende parken, maar zeker in de regionen rondom de Rockies in het westen van de VS zijn er nog zo veel meer! Bekijk ook eens het Teton National Park en het Superior National Forest bij Canada! Werkelijk geweldig!

Roadtrippen door Canada en de Verenigde Staten

Elke week krijgen we bij de Noorderzon vragen over roadtrippen door deze twee landen. En terecht! Met de juiste kaarten en gidsen kan jij jouw eigen route perfect uitstippelen! Er zijn bijvoorbeeld routes beschikbaar langs alle landmarks van de VS, of juist alleen maar delen van deze route. Erg populair is ook om vanuit San Diego in het zuiden van Californië de westkust op te rijden, om vervolgens door Oregon en Washington State Canada binnen te rijden! Oneindige hoeveelheid mogelijkheden

Blogs over Kaarten en gidsen