Op deze pagina verkennen we de kaarten en gidsen van het tropische Thailand is een topper onder veel toeristen. Op het vasteland vindt men een uitgestrekte jungle, hoewel er in het noorden ook bergen zijn. Langs de westelijke grens met Birma (Myanmar) zijn meerdere nationale parken ingesteld waar de prachtige Thaise wildernis nog vrij spel heeft. Bekijk ook de kaarten van Laos, waarvan de hoofdstad, Vientiane, net over de grens ligt aan de oostkant van Thailand. De Thaise bergen zijn wat droger, maar het grootste deel van Thailand staat onder invloed van een moessonklimaat: de winters zijn droog en de zomers zijn nat. De hoofdstad van het land, Bangkok, is met afstand de grootste stad van het land. Meer weten over Thailand? Lees de gidsen en kaarten over Thailand van de Noorderzon, of lees onderaan deze pagina verder!

 

Resultaat 1–24 van de 36 resultaten wordt getoond

Kaarten van Bangkok

De Thaise hoofdstad is een gigantisch zakencentrum en de grootste stad van heel zuidoost Azië, maar ook het culturele centrum. Door de stad heen zijn verschillende voornamelijk Boeddhistische bouwwerken te zien, zoals de Wat Pho en de Wat Arun. Daarnaast is het Koninklijk Paleis ook zeer populair, en met reden. Overal door de straten van Bangkok komt men straatkraampjes tegen waar traditioneel Thais eten verkocht wordt, en we weten allemaal in Nederland hoe heerlijk de Thaise keuken is! Ontdek de Thaise metropool met een stadskaart van de Noorderzon!

Backpacken door Thailand

Backpacken door Azië is zeer populair. Neem wel altijd goede kaarten van Thailand mee als je naar dit gebied gaat. In het noorden van het land zijn middelhoge bergen tot een maximale hoogte van ruim 2500 meter. In de bergen heerst een savanneachtig klimaat, en de rivieren die ontspringen in dit gebergte voeden de lager gelegen Thaise jungle. In de jungle en de rest van Thailand heerst een absoluut tropisch klimaat, met constante temperaturen door het jaar heen en een overrompelende natuur. De hoeveelheid neerslag wisselt wel gedurende het jaar. Lopen door het land, met name langs de westelijke grens, is een geweldige ervaring. Men trekt langs tientallen parken door de jungle. Eventueel kan je zelfs doorlopen naar het zuidelijke Phuket!

Kaarten van de Thaise Eilanden

Aan de zuidkant van Thailand is een uitgestrekt schiereiland. Met name aan de westkant van het land liggen tientallen eilanden, de een nog mooier dan de ander. Een van die prachtige eilanden is Koh Phi Phi, volledig uitgeroepen tot nationaal park ter bescherming van de natuur. Op Koh Phi Phi kan je uiteraard veel doen in en op het water, zoals kajakken, snorkelen en duiken. Daarnaast is het eiland behoorlijk bebost en zijn er leuke dorpjes. Tegen de grens met Maleisië ligt het Tarutao nationaal park. Deze eilandengroep van ongeveer 50 eilanden is nog behoorlijk onberoerd gebleven door de mens, en is een waar paradijs. Kom langs in de Noorderzon voor meer informatie over kaarten van Thailand en zijn eilanden!

Blogs over Thailand
Blogs over Kaarten en gidsen