Het noordwesten van Zuid-Amerika (Venezuela, Colombia t/m Bolivia)

Kaart en gidsen voor Ecuador, Peru, Bolivia

Op deze pagina vind je de kaarten en gidsen van de landen in het westen van Zuid-Amerika: Bolivia, Ecuador en Peru. Hoewel deze landen in de tropen liggen, wordt het tropisch regenwoud ruw onderbroken door de Andes, die met puisten van boven de 6000 meter extreme klimaatveranderingen teweegbrengt. Echter bestaan de binnenlanden van Bolivia, Ecuador en Peru wel uit regenwoud waardoor de klimaten van deze landen zeer gevarieerd zijn, wat dan weer zorgt voor een gigantische biodiversiteit! Bezoek deze unieke landen met kaarten en gidsen van de Noorderzon! Meer weten over de kaarten van noordwestelijk Zuid-Amerika? Kom langs in de winkel of lees onderaan deze pagina verder!

Resultaat 1–24 van de 76 resultaten wordt getoond

Kaarten van het westelijk Zuid-Amerikaanse landschap

In de lagergelegen gebieden van alle drie de landen liggen de beginselen van het Braziliaanse Amazoneregenwoud, met al haar natuurlijke schatten. Doordat de Andes met name in Peru een extreem hooggebergte is, met tientallen toppen boven de 6000 meter, is er een groot contrast in tussen de landschappen op verschillende hoogtes. Waar de jungle wordt overheerst door typische Zuid-Amerikaanse regenwoudbewoners zoals anaconda’s, laaglandapen en veel soorten amfibieën, verandert de flora en fauna snel wanneer je hoger de bergen in reist. Hoog in de bergen vind je onder andere alpaca’s, marmotten en meerdere soorten lama’s.

De hoogvlaktes van Bolivia zijn samen met die van Tibet de hoogste van de wereld. Er is echter een groot verschil: die van Bolivia zijn bewoond. Uitbundig zelfs! La Paz, de onofficiële hoofdstad van Bolivia, ligt op ruim 3600 meter hoogte, wat het de hoogstgelegen hoofdstad van de wereld maakt. Leuk feitje: het vliegveld van La Paz ligt zelfs op meer dan 4000 meter hoogte, waardoor het maneuvreren van een vliegtuig compleet veranderd!

Cultuur in het Noord-Westen van Zuid-Amerika

Het is bekend dat Bolivia, Peru en Ecuador al millennia bewoond werden door inheemse stammen voordat de Europeanen voet aan al zetten in Zuid-Amerika. Helaas zijn veel van hun steden door de Spanjaarden en andere kolonisten verwoest, maar gelukkig niet allemaal. Het bekendste voorbeeld van oude indianensteden is natuurlijk de Incastad Machu Picchu, maar er zijn er nog meer, zoals de Peruaanse stad Cuzco. Door vermenging van inheemse stammen met Europese en Afrikaanse mensen is de Peru een van de meest multiculturele landen van de wereld. Door invloeden vanuit de hele wereld telt de Peruaanse keuken dan ook meer dan 450 traditionele gerechten!

De oudheid in Peru gaat echter nog veel verder terug dan de Inca’s: de stad Caral is de oudste stad binnen heel Amerika, en is zo’n 4600 jaar oud. De piramides van de stad zijn uiteraard opgenomen in de werelderfgoedlijst, zoals zo veel plekken in Peru! Ontdek het land met kaarten van de Noorderzon!

Kaarten van de kustlijn van Peru en Ecuador

Met name in Peru ploft de Andes min of meer rechtstreeks in de zee, wat zorgt voor prachtige kliffen en afgronden. Maar dat wil niet zeggen dat Peru geen heerlijke zandstranden heeft! Geniet van heerlijke temperaturen het hele jaar door!

De kust van Bolivia is veelzijdiger; de jungle loopt hier tot aan de kust. Ecuador staat bekend als hét land voor vogelspotters, met meer dan 1600 verschillende soorten. Dit wordt mede veroorzaakt door alle verschillende klimaten van Bolivia; van laag tot hoger gelegen gebieden, natter of droger en kouder of warmer. Elke vogel heeft zijn eigen voorkeuren en specialiteiten, wat zorgt voor een enorme diversiteit. De Noorderzon heeft meerdere gidsen in het assortiment over volgens in Ecuador! Haal hem nu en haal het meeste uit jouw vakantie naar dit prachtland!

De Galapagoseilanden

Voor de kust van Ecuador liggen de zeer beschermde Galapagoseilanden. Deze unieke en zeer kwetsbare eilanden van vulkanische oorsprong zijn zeer afgelegen en de natuur heeft er duizenden jaren lang ongestoord zijn gang kunnen gaan, waardoor unieke dieren zoals de Galapagosreuzenschildpad zijn ontstaan. Charles Darwin schreef zijn evolutietheorie grotendeels op basis van wat hij op deze eilanden tegenkwam! Bijzonder!

Wil jij ook de Galapagoseilanden ontdekken? Doe dat met kaarten van de Noorderzon! 

Blogs over Kaarten en gidsen