Kaarten en gidsen > Europa > Centraal- en Oost-Europa, Balkan, Siberië
Europa

Kaart en gidsen voor Centraal- en Oost-Europa, Balkan, Siberië

Op deze pagina vind je de kaarten en gidsen van heel Oost-Europa, exclusief de Baltische Staten. Oost-Europa is een uitermate verschillend gebied dat strekt van Polen tot aan de Oeral in Rusland, en van Wit-Rusland tot aan de zuidelijke Balkan. Ontdek de uitgestrekte bossen in Oekraïne en Roemenië of geniet van de Mediterrane zon in Kroatië. Bewandel de Slowaakse en Tsjechische bergen voor de meest betoverende uitzichten! Verken ook het prachtige Hongaarse hoofdstad Budapest die in tweeën gedeeld door de grootste rivier van Oost-Europa: de Donau. Ontdek Oost-Europa met kaarten van de Noorderzon! Haal nu jouw kaarten en gidsen van Oost-Europa en haal het meest uit jouw vakantie!

Resultaat 1–24 van de 688 resultaten wordt getoond

Kaarten van de Oost-Europese steden

In de 16 landen van Oost-Europa zijn uiteraard evenzoveel hoofdsteden. De meest bekende daarvan zijn Budapest, Moskou en Praag, maar dat betekend niet dat de andere niet de moeite waard zijn om te bezoeken!

De Donau

Eerder noemden we al kort de Donau. Deze rivier ontspringt in het Zuid-Duitse Baden-Württemberg en loopt vervolgens door Oostenrijk, Slowakije en Hongarije. De hoofdsteden van deze landen, Wenen, Bratislava en Boedapest liggen allen aan de Donau en liggen relatief op korte afstand van elkaar. In al deze steden bepaald de rivier voor een belangrijk deel het stadsbeeld, en elke stad heeft zijn eigen geschiedenis omtrent de rivier! Ontdek de geschiedenis van de Donau door hem te bevaren!

Na Hongarije stroomt de Donau verder door naar Kroatië en Servië, waar de rivier voor een groot stuk de grens tussen de twee landen bepaald. In de Servische hoofdstad Belgrado komt de Donau samen met de Sava, een andere grote rivier. Op de plek waar de rivier samenkomt staat een groot fort, dat een absolute topper van Belgrado is! Snel op bezoek dus! Na Servië stroomt de Donau verder door naar Roemenië en Bulgarije, waar de rivier nogmaals een grens tussen landen vormt. Uiteindelijk stroomt de Donau via Oekraïne de Zwarte zee in, na een reis van 2900 kilometer.

Kaarten van de Oost-Europese natuur

Hierboven benoemde we al de Donau, die in zijn stroomgebied uiteraard grote invloed heeft op het omliggende landschap. Het Oost-Europese landschap is echter vanzelfsprekend veel uitgebreider dan alleen het stroomgebied van de Donau! Denk bijvoorbeeld aan de Karpaten, een gebergte van ruim 1500 kilometer lang dwars door Oost-Europa. Het begint ten noorden van de Alpen in Tsjechië, Polen en Slowakije en buigt dan zuidelijk af richting Roemenië en Servië. De Karpaten bereiken een maximale hoogte van 2600 meter, en zijn velen malen minder bewoond dan de drukke Alpen. Je vindt in dit gebergte dus ook een stuk meer wilde en ongerepte natuur!

Andere hoogtepunten van de Oost-Europese natuur is het Poolse en Wit-Russische Woud van Bialowieza, de meren en riviertjes rondom Plitvice in Kroatië en de soortgelijke wateren van Bosnië, en het Balkangebergte inclusief de 9 bijbehorende natuurparken. Dit gebergte ligt voor het grootste gedeelte in Bulgarije en is nog onontdekt gebleven bij het massatoerisme. Ideaal wandelgebied dus! Ontdek de wilde natuur van Oost-Europa met wandelkaarten en fietskaarten van de Noorderzon! 

Blogs over Centraal- en Oost-Europa, Balkan, Siberië
Blogs over Kaarten en gidsen