Kaarten en gidsen > Europa > Duitsland > Oost-Duitsland
Duitsland

Kaart en gidsen voor Oost-Duitsland

Op deze pagina vind je de kaarten en gidsen van Oost-Duitsland. De deelstaten Mecklenburg-Vorpommern, Sachsen, Thüringen en Brandenburg vormen samen Oost-Duitsland, en staan vol met prachtige natuur en cultuur. Deze regio vormde de DDR, en heeft zo een belangrijke plaats in de Duitse historie. Steden zoals Dresden, Leipzig en uiteraard Berlijn zijn allen prachtige steden met een ongelimiteerde hoeveelheid cultuur en historie! Ook qua natuur is er in Oost-Duitsland genoeg te doen. Denk aan de uitgestrekte bossen rondom Berlijn tot aan de Poolse grens of ga naar het noorden en geniet van de Oostzee! Op zo’n 50 kilometer ten noorden van Berlijn zijn prachtige, zeer waterrijke natuurgebieden die zeker de moeite waard zijn! Ontdek Oost-Duitsland met kaarten en gidsen van de Noorderzon!

 

Resultaat 1–24 van de 186 resultaten wordt getoond

Oost-Duitse steden

In ons hoofdartikel over de Duitse hoofdstad Berlijn bespreken we deze stad al uitvoerig. Neem eens een kijkje! De andere grote Oost-Duitse steden Leipzig en Dresden hebben beide hun eigen kwaliteiten en eigenaardigheden. Zo ligt Dresden prachtig aan de Elbe, vlakbij de Tsjechische grens. Hoogtepunten van Dresden zijn onder andere de Frauenkirche, de Semperoper en de Hofkirche. Ondanks dat de stad door de geschiedenis heen meermaals volledig is verwoest, staat er nog veel architectonische oudheid in de stad, welke voor liefhebbers beslist must-sees zijn!

Ietwat verderop naar het westen vind je Leipzig, een echte studentenstad. In Leipzig vind je onder andere de op één na oudste universiteit van heel Duitsland, opgericht in 1409. Leipzig is bezig aan wederopstanding na een periode van stagnatie tijdens het DDR-tijdperk: de stad begint op klein-Berlijn te lijken. Hippe buurten worden afgewisseld door prachtige oude gebouwen zoals de Thomaskerk. Leipzig is een zeer muzikale stad met veel straatmuzikanten maar ook een uitgebreide muzikale geschiedenis. Zo leefde de bekende componist Bach de laatste 28 jaar van zijn leven in Leipzig. Ontdek het leven van dit muzikale genie in het Bach Museum!

Voor wie een van de mooiste en beste voorbeelden wilt zien van de Duitse renaissance architectuur, moet een bezoek brengen aan het oude stadhuis van de stad, een prachtig en gigantisch gebouw in de befaamde stijl. Verken Leipzig nu met stadskaarten van de Noorderzon!

Het Spreewald

Er zijn natuurlijk niet alleen steden in Oost-Duitsland. Nee, in dit relatief dunbevolkte gebied voor Duitse begrippen is juist extra plaats voor de natuur! Een van de meest unieke gebieden van Duitsland is het Spreewald. Voordat de rivier de Spree Berlijn binnenstroomt, loopt hij eerst door het Spreewald. Dit prachtige natuurgebied ten zuiden van de stad staat vol met bos, meertjes en drassige gebieden, naast natuurlijk de rivier zelf. Het gebied is ideaal om meer dan 138 verschillende soorten bijzondere vogels te spotten zoals unieke aalscholvers, maar ook meer dan 830 soorten vlinders. Ook vind je in het Spreewald bevers en otters. Het Spreewald is zo uniek, dat het gebied deels een natuurreservaat is, en je er dus niet zo maar in mag. Echter buiten het reservaat is genoeg moois te zien! Dit doe je het beste te voet. Steek je wandelkaart van de Noorderzon bij je en ontdek dit bijzondere leefgebied van zo veel uitzonderlijke dierensoorten.

Blogs over Oost-Duitsland
Blogs over Kaarten en gidsen