Reisverhalen

Mensen reizen sinds mensenheugenis. En doen boeiende, fascinerende, leuke, tragische en in ieder geval de meest uiteenlopende ervaringen op. Daar is ongelooflijk veel van op schrift gesteld. | Lees verder onderaan de pagina.

(Ter info: Voor Fietsreisverhalen en Wandelreisverhalen, zie de kolom links onder resp. Fietsen en Wandelen! En klik hier voor Bergsportverhalen)

Resultaat 1–24 van de 636 resultaten wordt getoond

Toelichting bij ons assortiment reisverhalen

(Vervolg van boven) Om dat goed te doen is een kunst op zich. Er is en wordt ontzettend veel van uitgegeven, al dan niet in eigen beheer, zowel van goede talentvolle auteurs die soms al veel naam hebben gemaakt, als van minder goede. Bij de opname van reisverhalen in ons assortiment proberen wij zoveel mogelijk het kaf van het koren te scheiden. Dan blijft er gelukkig nog heel veel over! We proberen niet alleen te selecteren op schrijftalent van (bekende) auteurs die zich al bewezen hebben, we kijken ook informatiewaarde of originaliteit. De verhalen nemen je mee naar vreemde oorden, dichtbij en ver weg en maken je deelgenoot van de avonturen en de ervaringen van de auteur. Naast een reisgids bieden ze vaak perfect leesvoer om je misschien wat eenzijdige of onvolledige beeld van een bepaalde regio op een onderhoudende wijze te aan te vullen. Wat is er leuker dan, gezeten in je luie leunstoel, over iemands ontberingen en spannende avonturen te lezen! Behalve reisverhalen biedt onze collectie ook reisromans. Die zijn evenals reisverhalen in staat om je voor je gevoel mee te nemen op reis, doch hier wordt niet verhaald over wat de auteur letterlijk heeft meegemaakt, maar zijn alle ontmoetingen en wederwaardigheden zijn ontsproten aan de fantasie, ook al zijn ze misschien deels gebaseerd op een gebeurtenis uit de realiteit. Dat laat onverlet dat ze van een hoog realistisch gehalte kunnen zijn, in die zin dat ze een heel treffend en waarachtig beeld kunnen geven van een land of volk. Daarom zijn ze vaak, net als reisverhalen, heel informatief. Gecombineerd met een boeiend verhaal, met sfeertekeningen van lokale situaties, spannende avonturen of interessante dialogen krijg je zo een fantastische inleiding in een gebied dat je interesseert en graag (nog verder) wilt leren kennen.

Blogs over Reisverhalen