Kaarten en gidsen > Azië > Zuid-Oost Azië
Azië

Kaart en gidsen voor Zuid-Oost Azië

Op deze pagina vind je de kaarten en gidsen van het tropische Zuidoost-Azië, met al haar prachtige natuur, eeuwenoude tempels en bruisende steden. Onder andere Thailand, Indonesië, Maleisië, Singapore en Vietnam behoren tot deze regio, maar ook de kaarten van de Filipijnen vind je op deze pagina! Al deze landen hebben een tropisch klimaat en zijn dan ook grotendeels bedekt met regenwoud. De Thaise en Indonesische eilanden behoren tot de mooiste gebieden van de wereld, en zijn dan ook extreem populair onder toeristen. Ben jij al eens op Bali geweest? Ga nu met kaarten van de Noorderzon! Haal het meeste uit jouw vakantie naar Zuidoost-Azië met kaarten van de Noorderzon!

Resultaat 1–24 van de 303 resultaten wordt getoond

Kaarten van de Zuidoost-Aziatische steden

Zuidoost-Azië is een enorm gebied dat voor een groot deel behoorlijk onbewoonbaar is door de ruige natuur. Elk land in de regio heeft echter wel één grote stad, waarvan de bekendste op het Aziatische vaste land Bangkok is. In Indonesië liggen meerdere grote steden, zoals de hoofdstad Jakarta op Java, het meest bevolkte eiland van de wereld.

De steden in Zuidoost-Azië zijn natuurlijk zeer verschillend doordat ze duizenden kilometers uit elkaar liggen, maar ze hebben twee dingen gemeen: in elke stad vind je oude religieuze tempels van voornamelijk Boeddhistische oorsprong, en met name in Indonesië en Indochina vind je oude koloniale overblijfselen zoals stadhuizen, forten en kerken. In Indochina zijn dit vooral Franse gebouwen en in Indonesië natuurlijk Nederlandse. Ontdek de Zuid-Oost Aziatische steden met stadskaarten van de Noorderzon!

Kaarten van de Zuidoost-Aziatische natuur

Waar de steden zeer verschillend zijn door de afstand van elkaar, is dit natuurlijk niet anders voor de natuur. De natuur bestaat voornamelijk uit tropisch regenwoud, maar in het noorden van Thailand, Myanmar, Vietnam en Laos bestaat er een soort van overgangsklimaat dat te vergelijken valt met de Afrikaanse savanne.

Elk land heeft zijn eigen inheemse dieren die uniek zijn voor het desbetreffende land. Met name de vele eilanden van Indonesië, Vietnam en Thailand hebben vaak complete eigen beschermde biosferen die nog goed bewaard zijn gebleven, hoewel ze zeer kwetsbaar zijn.

Ontdek dit Aziatische paradijs op aarde met kaarten van de Noorderzon! 

Blogs over Kaarten en gidsen