Hele wereld

Kaarten en gidsen voor Afrika

Op deze pagina vind je kaarten en gidsen van Afrika, na Azië het grootste continent op onze aardbol. Door de enorme uitgestrektheid van ruim 7500 kilometer van noord naar zuid kom je er vrijwel alle soorten klimaten, landschappen en overige natuurverschijnselen tegen, dus ook zaken die je niet zou verwachten als sneeuw. ijs en gletsjers. De evenaar doorsnijdt dit continent vrijwel precies in het midden, ter hoogte van Gabon, Congo en Kenia. Aan de westkant van het continent vind je hier de grote oerwouden (Congo, Kameroen, Angola, Nigeria, enzovoorts), aan de oostkant zijn de uitgestrekte savannes waar zich ook bekende Afrikaanse iconische natuurparken bevinden (Serengeti, Masai-Mara, Ngorongoro, Lake Manyara en nog vele andere).

Naar het noorden en het zuiden toe wordt het geleidelijk steeds droger, totdat je uiteindelijk in enorme woestijnen belandt, waarvan de allergrootste natuurlijk de onmetelijke Sahara is. Een van de meer bijzondere gebieden in het zuiden is een grote zoutvlakte, de Makgadikgadi in Botswana. Meer weten over kaarten van Afrika? Kom langs in onze winkel waar je altijd vrijblijvend kan vragen om deskundig advies of neem contact op. Lees onderaan deze pagina verder over de kaarten van Afrika!

Resultaat 1–24 van de 444 resultaten wordt getoond

Kaarten van Marokko & Noord-Afrika

Marokko een land met een lange geschiedenis en is oorspronkelijk gesticht door de Berbers in 1200 v.Chr. Waar het land in zuidelijke richting vooral woestijnachtig is, heeft het land ook zeker vruchtbare regionen. In het noordelijke Atlasgebergte en richting de Middellandse is er mediterrane vegetatie. Verder naar het zuiden verandert dat in steppe en uiteindelijk woestijn. Bijzonder aan Marokko is ook de architectuur. In veel Marokkaanse steden staan nog leerscholen, badhuizen en hele stadswijken gebouwd door de Meriniden. Aan de andere kant van Noord-Afrika ligt Egypte. Deze staat met als hoofdstad Caïro is volledig gebouwd rondom de Nijl, en is uiteraard bekend vanwege de piramides.

Kaarten van Kenia & Tanzania

Ga een aantal duizenden kilometers naar het zuiden vanuit Egypte en men komt aan in Tanzania. Dit zeer groene, vruchtbare land wordt omringt door de grote Afrikaanse meren, zoals het Tanganyika- meer en het Malawimeer. In het noorden ligt het Victoriameer, de bron van de Nijl. Tanzania is een van de beste landen van Afrika om op een safaritocht te gaan, door bijvoorbeeld de Serengeti. In het oosten wordt Tanzania begrensd door de Indische Oceaan, net als buurland Kenia. Dit land is sterk in trek op dit moment, en hoofdstad Nairobi is een waar zakencentrum. Kenia heeft tal aan nationale natuurreservaten, zoals bijvoorbeeld Mount Kenya, op de Kilimanjaro na de hoogste berg van Afrika. Neem wel goede kaarten en gidsen mee voordat je de natuur in gaat, opdat je niet verdwaald!

Kaarten van Zuid-Afrika

Een van de meest ontwikkelde staten van Afrika is Zuid-Afrika. Oorspronkelijk een Nederlandse kolonie, en dat valt nog goed terug te zien. Veel plaatsnamen hebben een Nederlandse naam, en de Afrikaanse taal is sterk afgeleid van het Nederlands. Een belangrijke inkomstenbron van het land is de toerismesector. En dat is ook niet zo raar. Met prachtige gebieden als het Kruger nationaal park en de Tafelberg bij Kaapstad trek je veel mensen aan! Wat ook niet te missen valt is de overheerlijke Zuid-Afrikaanse wijn! Ontdek de Zuid-Afrikaanse steden met een goede stedenkaart van De Noorderzon!

De eilanden van Afrika

Als een van de grootste eilanden van de wereld, is Madagaskar welbekend. Doordat het land volledig afzijdig ligt van het Afrikaanse vasteland, heeft de natuur zich hier ontwikkeld op een unieke manier. Op Madagaskar vind je veel organismen die nergens anders ter wereld voorkomen, zoals hagedissen, vlinders en verscheidene apensoorten. Ook staat het land uiteraard bekend om de baobab-boom. Behalve Madagaskar kent Afrika nog veel meer zonnige eilanden, zoals ZanzibarRéunion, Mauritius en de Seychellen. Kaarten voor deze eilanden koop je bij De Noorderzon. Kom snel langs of bestel ze in de webshop!

Blogs over Kaarten en gidsen