Zuid-Oost Azië

Kaart en gidsen voor Birma (Myanmar)

Op deze pagina vind je de kaarten en gidsen van het prachtige Myanmar, ook wel Birma genoemd. Myanmar was oorspronkelijk een Britse kolonie en grenst aan India en Bangladesh in het westen, China in het noorden en Thailand en Laos in het oosten. Myanmar heeft een kustlijn van enkele duizenden kilometers, met honderden paradijselijke eilanden voor de kust. In het noorden van het land liggen enkele uitlopers van de Himalaya met een maximale hoogte van 5800 meter. Het grootste gedeelte van het landschap is echter jungle, met een zeer droog gebied in centraal Myanmar. Meer weten over dit bijzondere land? Ontdek Myanmar me kaarten van de Noorderzon!

Toont alle 16 resultaten

Het Myanmarese landschap

Myanmar heeft een zeer rumoerige recente geschiedenis. Nadat het land in 1948 onafhankelijk werd hebben er vele burgeroorlogen gewoed en heeft er tot 2011 een militair bewind de macht gehad: de Junta. Sindsdien is de rust enigszins teruggekeerd en is het land bezig met herstellen. Sommige regio’s zoals de Shan-staat in het oosten van Myanmar zijn echter nog volledig ontoegankelijk.

Doordat het land wel 2000 kilometer lang is van noord naar zuid en vele hoogteverschillend kent, verschilt het klimaat van Myanmar enorm per regio. Myanmar is dan ook onder hevige invloed van de Moesson, met droge, natte en koude periodes.

Vandaag de dag is 50% van het land bedekt met bos, met onder andere grote mangrovebossen langs de kust van de Indische Oceaan. In het binnenland is een droge vlakte met cactussen en andere vegetatie die lange periodes zonder regen kan weerstaan.

Een bezoek aan Myanmar

Door de jaren heen hebben Boeddhistische monniken duizenden gebouwen, monumenten en andere religieuze complexen gebouwd. Een voorbeeld hiervan vind je in de berg Hpo Win Daung, waarin 500 grotten zijn gegraven. In deze grotten vind je vervolgens 25000 standbeelden en sculpturen, alsmede talloze unieke muurschilderingen. Een prachtige ervaring!

Door het hele land heen liggen bijzondere en unieke Boeddhistische tempels, zoals de tempel bovenop de berg Popa. Dit is een bedevaartsoord voor de lokale bevolking, en er zijn strenge gedragsregels. Het bezoeken van de berg zelf is echter een zeer indrukwekkende ervaring die zeker de moeite waard is!

De meeste Boeddhistische gebouwen op één plek vind je in de 2e stad van het land: Mandalay. Meerdere tempels, de 729 marmeren beeldhouwwerken en het fort van de stad maken Mandalay to een must-see bij een bezoek aan Myanmar! Breng een bezoek aan dit prachtige land met kaarten van de Noorderzon! Kom langs en zoek jouw kaart of gids uit van Myanmar en haal het meeste uit jouw vakantie! 

Blogs over Kaarten en gidsen