Kaarten en gidsen > Europa > Britse Eilanden
Europa

Kaart en gidsen voor Britse Eilanden

Op deze pagina vind je de kaarten van de Britse Eilanden: Ierland en Groot-Brittannië. Deze Europese eilandstaten bestaan uit vijf landen, al dan niet geheel onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk. In de militaire geschiedenis van Engeland is ook Ierland niet gespaard gebleven, en de historische vijandigheid tussen de twee landen heeft ervoor gezorgd dat beide landen een echte eigen cultuur hebben ontwikkeld. In alle Britse Eilanden zijn talloze typische kastelen, paleizen en landhuizen te vinden, welke allemaal hun eigen indrukwekkende verhaal kennen. Ontdek behalve Londen ook een de andere Britse steden zoals Liverpool en Birmingham maar ook het prachtige Schotse Edinburgh! Ontdek de Britse Eilanden met kaarten en gidsen van de Noorderzon!

Resultaat 1–24 van de 1044 resultaten wordt getoond

Engeland

Bij de Noorderzon hebben we Engeland in Noord, Zuid, en Midden verdeeld. Engeland is verrassend groot en veelzijdig, en in elke regio valt het nodige te ontdekken! Wat dacht je van de kliffen van Cornwall in het zuidwesten? Miljoenen jaren geleden zat Engeland vast aan het Europese vasteland, en de kliffen van Frans Bretagne zijn identiek aan die van Cornwall. Erg bijzonder!
Of wat dacht je van het New Forest? Dit mooie natuurgebied heeft een grote populatie volledig zelfstandige paarden, die door hun gegraas het park een interessante eigen biotoop hebben gecreëerd.

Een stuk verder noordwaarts ligt het Yorkshire Dales National Park, een zeer heulachtig landschap met eindeloze heideakkers en talloze stenen muurtjes die als afscheiding dienen. Een werkelijk prachtig en uniek typisch Brits natuurgebied dat het beste uit de Engelse natuur naar bovenhaalt. Verken deze natuurgebieden en alle andere natuurpracht die Engeland te bieden heeft met wandel- en fietskaarten van de Noorderzon!

Engelse steden

Ooit was Londen de belangrijkste stad van de wereld en hoofdstad van een wereldwijd imperium. Hoewel enigszins afgezwakt, is Londen uiteraard nog steeds het absolute centrum van Groot-Brittannië en een van de grootste steden van heel Europa. Londen heeft van alles wat: moderne stadsarchitectuur, oudheid in de vorm van paleizen en kastelen en ook een grote hoeveelheid indrukwekkende stadsparken.

Engeland heeft echter vanzelfsprekend nog veel meer steden dan alleen Londen. Wat dacht je van een bezoek aan Manchester of Liverpool?

Schotland

Schotland heeft een oppervlakte van ongeveer half Engeland, maar er wonen wel tien keer minder mensen. De grootste bevolkingskernen zijn de twee grote steden in het zuiden van Schotland: Edinburgh en Glasgow. Met name Edinburgh is erg leuk om te bezoeken: het hele stadscentrum is zo bijzonder dat het in z’n geheel in opgenomen in de werelderfgoedlijst!

Als je naar het noordoosten gaat kom je snel in behoorlijk rauwe natuur: de Schotse Hooglanden. Op slechts enkele tientallen kilometers ten noorden van Glasgow ligt het enorme nationale park Loch Lomond en de Trossachs, waar men prachtige meren en natuurdecors kan spotten. Deze middelhoge bergen, met een hoogte van rond de 1100 meter, zijn het grootste gedeelte van het jaar bedekt met sneeuw en zijn niet zo stijl. Dat maakt ze des te meer geschikt voor een prachtige wandeling! Ontdek het prachtige Schotland vanaf de top van een berg met een wandelkaart van de Noorderzon! Dwars door het Lomond en de Trossachs nationale park loopt de bekende wandelroute West Highland Way. De Noorderzon kan je de beste kaarten en gidsen aanwijzen voor deze bijzondere weg door de wildernis. Kom langs en haal het meeste uit jouw vakantie naar het prachtige Schotland!

Ierland

Ierland is iets groter dan Nederland, maar wel wonen wel vier keer minder mensen. Dat betekent dat de natuur veel meer ruimte heeft, en dat kan je goed zien! Vroeger was meer dan een derde van het Ierse landschap bedekt met bos. Dit is grotendeels gekapt voor de houtproductie, maar de kale velden hebben een opmerkelijke verschijning: om de 50 meter is een boom blijven staan. Deze bomen zijn gebleven de vogels om er nesten in te maken!

De Wicklow Mountains liggen in het oosten van Ierland. De bergen zijn niet erg hoog met een maximale hoogte van ruim 900 meter. Desalniettemin doen de bergen je af en toe denken dat je in de hoge Alpen staat. Ruige afgronden, diepe bergdalen en betoverende bergmeren wisselen elkaar af. Hoogepunten in dit natuurpark zijn onder andere het Guiness Lake, Glendalough Park, en verschillende historische gebouwen zoals mijndorpen. Wandelen en fietsen door de bergen is een populaire tijdsbesteding. Wandelkaarten zijn dan ook volop beschikbaar. Fietsers worden geacht om op de speciale paden te blijven!

Blogs over Britse Eilanden
Blogs over Kaarten en gidsen