Zuid-Europa / Middellandse Zee

Kaart en gidsen voor Spanje

Bij het woord Spanje denken de meeste mensen gelijk aan slenteren door de Ramblas van Barcelona of liggen op het strand. Uiteraard heeft Spanje veel meer te bieden dan dat! Dat kan ook moeilijk anders, gegeven de grootte van het land. Bekijk eens een kaart van de noordelijke regio’s Galicië en Asturië. Maar ook de Sierra Nevada en Sierra de Guadarrama zijn prachtige bergketens die absoluut het ontdekken waard zijn! Neem wel een goeie wandelkaart mee! Maar uiteraard, naar Spanje ga je ook voor de zee. Bekijk de machtige Atlantische oceaan vanuit Vigo of zwem in de hemelsblauwe Middellandse Zee bij Valencia of Alicante. Ontdek Spanje met een kaart van de Noorderzon! Meer informatie over Spanje vind je onderaan deze pagina.

Resultaat 1–24 van de 631 resultaten wordt getoond

Kaarten van Catalonië

Een van de meest bezochte Europese steden is natuurlijk Barcelona, de 2e stad van het land na de hoofdstad Madrid. Struinen door de prachtige straten van het broeierige centrum van deze mediterrane stad is een ervaring op zich. Ben jij wel eens de Montjuïc opgeklommen voor het allerbeste uitzicht over de stad? Voor de echte cultuursnuivers raden wij echter aan om eens buiten de stad te gaan kijken! Bekijk een kaart van Catalonië en ervaar echte Catalaanse tradities door naar de stadjes net buiten Barcelona te gaan. Denk aan Mataró, Tarragona of Badalona, allen gelegen aan de Costa Maresme. Hier wonen de echte Catalanen met hun eigen tradities. Denk bijvoorbeeld aan de Festes de Maig in Badalona, waar de patroonheilige van de stad, Sint Anastasi, wordt geëerd met een enorme optocht. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan Gerona, op weg naar de Spaanse Pyreneeën.

De Spaanse kust

Met een van de langste kustlijnen van Europa heeft Spanje een overschot aan stranden. In het noordoosten van het land begint het uiteraard met de welbekende Costa Brava. Zuidwaarts vind je de Costa Dorada, de gouden kust. Die naam vindt zijn oorsprong in de handelsgeschiedenis van de badplaats Sitges, waar nog vele herenhuizen staan. Wat verder naar het zuiden, ter hoogte van Alicante, heb je de Costa Blanca, vernoemd naar het zeer witte zandstrand. Voor de echte warmweer liefhebbers is er de Costa Del Sol te hoogte van Málaga. Ontdek alle Spaanse costa’s met een kaart van de Noorderzon! Maar vergeet ook zeker niet de Spaanse eilanden: voor de allerbeste zonvakanties verlaat je het Spaanse vasteland en bezoek je de Canarische Eilanden of de Balearen!

Kaarten van Galicië & Asturië

Volledig aan de andere kant van het land van de bovengenoemde costa’s, in het noordwesten, vind je de Costa Verde. De naam groene kust is toepasselijk; dit gebied van Spanje relatief zeer begroeid. Dit komt niet in de eerste plaats doordat er veel regen valt, tot wel 1200 millimeter per jaar. In Asturië en Galicië vind je onder andere bedevaartsoort Santiago de Compostella, kuststad Vigo en de vlijmscherpe punten van de Picos de Europa en Park Somiedo, een middelhooggebergte en een maximale hoogte van 2200 meter en een van de allermooiste wandelgebieden van Spanje. In het gebied komen zelfs nog beren en wolven voor. Ruim honderd kilometer ten oosten van Somiedo ligt het park Picos de Europa, een heus hooggebergte met pieken hoger dan 2500 meter. Onder andere de Naranjo de Bulnes is een welbekende rots voor de gevorderde bergbeklimmer. Deze twee parken zijn bestaan beide uit zeer ruig gebied en zijn lastig om te beklimmen. Voor de wat minder gevorderde bergwandelaar bieden de Pyreneeën uitkomst of wellicht de Sierra de Guadarrama – ook een relatief hoog gebergte met pieken tot 2300 meter maar minder scherp. Zorg wel dat je een goede kaart bijhebt in dit ruwe gebergte, zodat je niet verdwaald raakt! 

Blogs over Spanje
Blogs over Kaarten en gidsen