Caribisch Gebied

Kaart en gidsen voor Haïti en de Dominicaanse Republiek

Op deze pagina vind je de kaarten van Haïti en de Dominicaanse Republiek. Deze twee staten delen samen het eiland Hispaniola in de oostelijke Caraïben, tussen Cuba en Jamaica in het westen en Puerto Rico in het oosten. Na een periode van kolonisatie door Frankrijk en Spanje werd Haïti na de enige succesvolle slavenopstand in 1804 onafhankelijk. Haïti is een zeer arm land, dat desondanks toch nog veel bezocht wordt door toeristen; met name met cruiseschepen. De Dominicaanse Republiek is amper rijker, maar heeft qua trekpleisters meer te bieden dan Haïti. Denk aan meer dan 100 natuurparken, vele resorts en leuke badplaatsen. Ontdek Haïti en de Dominicaanse Republiek met kaarten van de Noorderzon!

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Kaarten van Haïti

Nadat Haïti in 2010 door een krachtige aardbeving werd getroffen, is het land amper hersteld. Haïti wordt gekenmerkt door lange witgele zandstranden met hier en daar een palmboom. Het binnenland van Haïti was oorspronkelijk bedekt met regenwoud, maar dat is gekapt ten gunste van akkerland. De Haïtiaanse hoofdstad Port-au-Prince is door de aardbeving verwoest; er is niet veel van over.

Kaarten van de Dominicaanse Republiek

Het landschap van de Dominicaanse Republiek is vrij bergachtig, met bergen tot 3000 meter hoog. Het land telt wel 128 nationale parken, groot en klein, welke gevuld zijn met prachtige en diverse natuur. De Dominicaanse Republiek heeft drie nationale symbolen uit het dierenrijk: de Mahonieboom, het kleine merkwaardige vogeltje de Palmtapuit en de Bayahibe Roos, die eigenlijk een cactus van wel 6 meter hoog is.  

In de Dominicaanse Republiek liggen 8 kleine tot middelgrote bergketens, waarvan de belangrijkste de Cordillera Central is. De hoogste berg, de Pico Duarte, is met zijn ruim 3000 meter ook gelijk de hoogste berg van de gehele Antillen. In dit gebergte ontspringen meerdere rivieren, die het Dominicaanse landschap leuk opfleuren.

Een van de belangrijkste en mooiste trekpleisters van het land is de Enriquillomeer, een meer dat rap in omvang toeneemt. Het meer wordt omgeven door prachtige droge tropische natuur zoals cactussen, en in het water zelf leeft de grootste populatie van Amerikaanse krokodillen in de Caraïben.

Santo Domingo de Guzmán

Santo Domingo is de hoofdstad van de Dominicaanse Republiek. In en rondom de stad zijn nog vele interessante bouwwerken uit de koloniale tijd te bekijken, zoals het zeer goed bewaard gebleven 16e-eeuwse fort La Fortaleza Ozama dat gebouwd was door de Spanjaarden. In de stad vind je ook het oude paleis van Diego Columbus, de zoon van de ontdekkingsreiziger. Ontdek de Dominicaanse Republiek met kaarten van de Noorderzon! 

Blogs over Kaarten en gidsen