Op deze pagina vind je kaarten en gidsen van Canada, het land met de grootste zoetwatervoorraad ter wereld. Samen met de Verenigde Staten en Mexico vormt Canada het Noord-Amerikaanse continent. Op een oppervlakte net iets groter dan de VS wonen slechts 35 miljoen mensen, wat het een van de meest dunbevolkte landen ter wereld maakt. Door de grootte van het land zijn er veel verschillende klimaten, maar over het algemeen is het koud tot erg koud in het land. Meer weten over de kaarten van Canada? Lees verder onderaan deze pagina of haal nu jouw kaart van Canada bij de Noorderzon!

Resultaat 1–24 van de 123 resultaten wordt getoond

Kaarten van de Canadese natuur

Doordat het land zo enorm is, is er ook erg veel verschillende natuur. Canada bestaat echter wel voor een groot deel uit bos en water, en heeft sommige van de grootste meren en baaien ter wereld zoals de Hudsonbaai en de Great Lakes, die het land deelt met de VS. Bij de Noorderzon hebben we Canada in tweeën gedeeld: het westelijke gedeelte inclusief de Rockies, en alles ten oosten daarvan.

De Rockies en het Whistlergebergte

Over de gehele lijn van Alaska tot aan Patagonië is er een grote bergketen, die in Noord-Amerika de Rockies heet en in Zuid-Amerika de Andes. In Canada liggen de Rockies in de provincie Brits Columbia, waarvan de belangrijkste stad Vancouver is. Het plaatselijke gebergte wordt de Whistler genoemd, en heeft toppen tot ruim 2000 meter. Het gebied is erg bijzonder; er zijn namelijk meer dan 5 microklimaten in het gebied, waardoor men in een straal van 120 kilometer in totaal verschillend uitziende milieus komt. Hoog op het gebergte is er een boreaal klimaat, met zeer koude winters. Lager gelegen is er een landklimaat, met relatief weinig regen, warme zomers en koude winters. Richting Vancouver heerst een zeeklimaat, en zo voort.

In de Whistler ligt het grootste wintersportgebied van Noord-Amerika, en het is een van de beste plekken ter wereld om te skiën. Vanuit het gebergte komen machtige rivieren naar beneden, die met veel kracht een weg hebben gebaand door de bossen naar de zee. De rivieren zijn wonderbaarlijk mooi en zijn grotendeels onaangetast, waardoor je je echt in de wilde natuur begeeft. Sommige van de rivieren zijn uitmuntend geschikt om op te raften, wat echt een geweldige ervaring is! Doen dus! Als je te voet de bossen intrekt, zorg dan wel dat je een goede wandelkaart én GPS bijhebt. De bossen zijn zo uitgestrekt, dat je gemakkelijk de weg kwijtraakt.

In de lagergelegen gebieden vind je prachtige nationale parken zoals het Garibaldi park en Vancouver Island. Er zijn er nog veel meer, te veel om op te noemen! Ontdek ze allemaal met een kaart van de Noorderzon!

Oost-Canada

Vlakbij de grens met de VS wonen er nog relatief veel mensen in Canada, maar als je naar het noorden gaat, bijvoorbeeld richting de Hudsonbaai, is het land erg leeg. Alleen geschikt voor de echte avonturier dus! Langs de grens met de VS zijn prachtige natuurgebieden. Hier liggen onder andere de Great Lakes, met als climax de Niagara-watervallen bij Toronto. Bij de grens met Minnesota in de VS vind je het Superior National Forest, een van de beste spots voor een ruige wandeling, mountainbiketocht of meerdaagse hike. Verken de Canadese bossen met een kaart van de Noorderzon, zodat je het beste uit jouw trip haalt!  

Kaarten van de Canadese steden

Één van de meest populaire vakantiebestedingen in Canada en de VS is roadtrippen langs steden en natuurgebieden. Dit is dan ook een absolute aanrader! Bij de Noorderzon hebben we geschikte landkaarten van Canada zodat jij jouw route perfect kunt uitstippelen. Vaak combineren mensen een roadtrip door Canada met een reis door de VS. Logisch natuurlijk! Je kan vanzelfsprekend volledig jouw eigen route maken, maar een idee is om vanaf de Mexicaanse grens door Californië, Oregon en Washington Canada binnen te rijden, en dan ben je al snel bij Vancouver.

Vancouver is samen met Victoria een echte universiteitsstad, en het centrum is op een schiereiland gebouwd. De stad is omgeven door natuur en ligt aan een baai, en tussen de wolkenkrabbers door is zo veel mogelijk groen geplaatst. Leuk feitje: Vancouver is oorspronkelijk gesticht door de familie Van Coevorden uit Nederland. De belangrijkste bezienswaardigheden van de stad zijn onder andere de Burrard Street-brug, de bibliotheek en het kunstmuseum van de stad.

Verder naar het oosten ligt de grootste stad van Canada: Toronto. De stad is gebouwd aan het Ontariomeer, en is niet ver vanaf de Niagara-watervallen. De stad ligt min of meer op het zuidelijkste puntje van Canada, en heeft om die reden dan ook een zeer gematigd klimaat! Je gaat naar Toronto om onder andere de CN Tower, het wereldwijd gerenommeerde Royal Ontorio Museum en de kunstgalerij van de stad. 

Blogs over Kaarten en gidsen