Oost-Azië

Kaarten en gidsen voor China

Op deze pagina vind je de kaarten en gidsen van China. Ondanks de geweldige revoluties en ontwikkelingen in de twintigste eeuw zou je de Chinese samenleving wel eens een van de oudste nog levende culturen ter wereld kunnen noemen, zij gaat veel verder terug in de geschiedenis dan onze westerse. De versmelting van oud en nieuw vindt plaats op allerlei zichtbare maar ook minder zichtbare niveaus, dat is nu juist een van de elementen waardoor vele bezoekers worden gefascineerd. De ontwikkeling van het land van een oude, op het platteland gerichte samenleving, naar een moderne industriële, doorloopt vele uiteenlopende stadia die alle nog goed zichtbaar zijn, soms – geografisch gezien – zelfs verrassend dicht bij elkaar. Het klimaat van het land gaat het hele spectrum over, van ‘s winters arctisch koud in het noorden en in het hooggebergte, via gortdroge woestijnen tot tropisch regenwoud in het zuidoosten. Dat zorgt natuurlijk voor een enorme biodiversiteit! China staat ook bekend om de gigantische metropolen die ook nog vele historische kwaliteiten herbergen. Bereid je reis voor en bezoek China met goede kaarten, reisgidsen en andere boeken over het land. Die vind je vanzelfsprekend bij de Noorderzon! Kom langs of lees onderaan verder!

 

Resultaat 1–24 van de 61 resultaten wordt getoond

Chinese steden

China heeft een grote hoeveelheid gigantische steden, veel daarvan liggen aan de kust, maar landinwaarts liggen ook enkele fikse agglomeraties! Beijing is de hoofdstad, Shanghai is de grootste stad en Guangzhou is de grootste agglomeratie samen met zakencentrum Hong Kong.

Beijing, ook nog steeds Peking genoemd, is al duizenden jaren op en af hoofdstad van China. Meerdere Chinese en Mongoolse dynastieën vestigden zich er, of trokken er juist weg. Daardoor zijn er meerdere keizerlijke paleizen in de Verboden Stad van Beijing gebouwd, van waaruit de Ming- en Qing dynastie het land bestuurden. Andere belangrijke trekpleisters van de stad zijn het Plein van de Hemelse Vrede en het Nationaal museum van China. Secties van de Chinese Muur liggen niet ver buiten de stad.

Shanghai behoort tot de grootste metropolen ter wereld, en heeft de afgelopen decennia een enorme groei als financieel centrum van China doorgemaakt. De bouw van ontelbare megalomane wolkenkrabbers is uit deze groei voortgekomen. De Chinese architecten hebben geprobeerd om moderne architectuur met oude Chinese gevels en vormen te combineren, hetgeen onder meer resulteerde in de Jin Mao toren en de Oriental Pearl toren. Shanghai staat verder vooral te boek als en zeer internationale stad, en inderdaad zal men er nog steeds veel buitenlanders aantreffen. Een zeer bijzondere, multiculturele ervaring! Shanghai, Beijing en de andere Chinese steden ontdek je met een stadsgids van de Noorderzon!

de Chinese natuur

Zoals eerder genoemd heeft China een groot scala aan klimaten en landschappen . We pikken er een twee uit. Sportieve backpackers raden we bijvoorbeeld het gebergte rond Mount Huashan aan. Dit is een middelhoog-gebergte met zeer steile kliffen en afgronden, waar je op nauwe paadjes langs de randen van de berg kan lopen. Gegarandeerd prachtige uitzichten, maar niet voor mensen met hoogtevrees! Mensen die liever wat warmer weer hebben en met de voetjes lager bij de grond blijven, is het zuidelijk gelegen Li Rivier Nationale Park een interessante optie. Dit zeer waterrijke park is bekend van de zeer steile en volledig begroeide heuvels die overal rechtop uit de grond komen (maar daar loop je vooral omheen, niet op!). Dit merkwaardige iconische landschap is een waar paradijs op aarde, en absoluut een must-see als je in Zuid-China bent.

de Chinese oudheid

Voor de culturele schatzoeker heeft China ook genoeg te bieden. Bezoek de stad Xi’an! Behalve het gebergte Huashan, vind je hier ook het magnifieke Terracotta-museum, waar zo’n 8000 figuren geconserveerd worden. De figuren zijn meer dan 2000 jaar oud en zeer bijzonder om te zien. Met recht een van de meest speciale wonderen van de wereld.

In alle bergstreken in China vind je talloze forten, kastelen en andere prachtige historische militaire vestigingen. In deze complexen neem je een diepe duik in de ontzettend lange, ingewikkelde Chinese historie. Zeer bijzonder!

Ontdek China met gidsen en kaarten van de Noorderzon! Kom langs en bereid je voor op de reis van je leven!

Blogs over Kaarten en gidsen