Kaarten en gidsen > Azië > Oost-Azië > China (Tibet: zie Himalaya)
Oost-Azië

Kaart en gidsen voor China (Tibet: zie Himalaya)

Op deze pagina vind je de kaarten en gidsen van het mooie oosterse China. Het op 3 na grootste land ter wereld ligt aan alle kanten tussen bergen ingeklemd. Het bekendst is uiteraard de Himalaya op de grens met Pakistan, India en Nepal, maar ook tegen de zuidelijke grens met het oude Indochina en de noordelijke grens met Mongolië, Rusland en Kazachstan zijn er bergen. Het klimaat van het land gaat het hele spectrum over, van arctische klimaten in het noorden en in het hooggebergte tot tropisch regenwoud in het zuidoosten. Dat zorgt natuurlijk voor een enorme biodiversiteit! China staat ook bekend om haar gigantische metropolen die vol staan met waardevolle geschiedenis! Bezoek China met een kaart van de Noorderzon! Meer weten over de kaarten van dit mooie land? Kom langs of lees onderaan verder!

Resultaat 1–24 van de 84 resultaten wordt getoond

Kaarten van de Chinese steden

China heeft een grote hoeveelheid gigantische steden, die vrijwel allemaal aan de Oost- en Zuid Chinese Zee liggen. Beijing is de hoofdstad, Shanghai is de grootste stad en Guangzhou is de grootste agglomeratie samen met zakencentrum Hong Kong.

Beijing, ook regelmatig Peking genoemd, is al duizenden jaren op en af hoofdstad van China. Meerdere Chinese en Mongoolse dynastieën vestigde zich er, of trokken er juist weg. Daardoor zijn er meerdere keizerlijke paleizen in de Verboden Stad van Beijing gebouwd, vanwaaruit de Ming- en Qing dynastie het land bestuurden. Andere belangrijke trekpleister van de stad zijn het Plein van de Hemelse Vrede en het Nationaal museum van China, en secties van de Chinese Muur liggen niet ver buiten de stad.

Shanghai behoort tot de grootste metropolen ter wereld, en heeft de afgelopen decennia een enorme groei als financieel centrum van China doorgemaakt. De bouw van meerdere hoge wolkenkrabbers is uit deze groei voortgekomen, en in Shanghai hebben ze er iets leuks van gemaakt. De Chinese architecten hebben namelijk geprobeerd om moderne architectuur met oude Chinese gevels en vormen te combineren, en dat is aardig gelukt. Voorbeelden hiervan zijn de Jin Mao toren en de Oreantal Pearl toren. Shanghai staat verder vooral bekend als zeer internationale stad, en men zal er dus ook veel buitenlanders aantreffen! Een zeer bijzondere, multiculturele ervaring! Shanghai, Beijing en de andere Chinese steden ontdek je met een stadskaart van de Noorderzon!

Kaarten van de Chinese natuur

Zoals eerder genoemd heeft China een groot scala aan klimaten. Er zijn dan ook mogelijkheden voor elke soort vakantieganger, of je nu van actieve vakanties houdt, het warme weer wil opzoeken of juist meer de culturele hoogstandjes van China wilt opzoeken. China heeft het allemaal!

We pikken er een aantal uit. Als eerste, voor de echte avonturier raden we het gebergte rond Mount Huashan aan. Dit is een middelhoog-gebergte met zeer steile kliffen en afgronden, waar je op miniscule paadjes langs de randen van de berg kan lopen. Gegarandeerd de meest prachtige uitzichten die je ooit gezien hebt, maar de kick is misschien nog wel groter! Niet voor mensen met hoogtevrees! Bij dergelijke tochten is het aangeraden om een gids mee te nemen. Zorg er toch voor dat je goede wandelkaarten bijhebt, voor extra zekerheid!

Voor mensen die liever wat warmer weer hebben en met de voetjes lager bij de grond blijven, raden we het Li Rivier Nationale Park aan. Dit zeer waterrijke park is bekend van de zeer steile en volledig begroeide heuvels die overal rechtop uit de grond komen. Het gebied is een waar paradijs op aarde, en absoluut een must-see als je in China bent.

De Chinese oudheid

Voor de culturele schatzoeker heeft China ook genoeg te bieden. Hierboven hadden we het kort over de stad Xi’an. Behalve het gebergte Huashan, vind je hier ook het Terracotta-museum, waar zo’n 8000 figuren geconserveerd worden. De figuren zijn meer dan 2000 jaar oud en zeer bijzonder om te zien. Met recht een van de meest speciale wonderen van de wereld.

Door alle gebergtes in China vind je talloze forten, kastelen en andere prachtige historische militaire vestigingen. In deze complexen neem je een diepe duik in de ontzettend lange, ingewikkelde Chinese historie. Zeer bijzonder!

Ontdek China met gidsen en kaarten van de Noorderzon! Kom langs en bereid je voor op de vakantie van je leven! 

Blogs over Kaarten en gidsen