Op deze pagina vind je de overzichtskaarten van heel Europa. Deze kaarten hebben maar enkele functies, maar zijn daardoor niet minder mooi. Gebruik ze bijvoorbeeld als wanddecoratie: droom van al die schitterende bestemmingen binnen Europa die je nog moet ontdekken. Doordat deze kaarten zo’n enorm gebied weergeven, hebben ze een groot formaat. Landkaarten van heel Europa hebben echter ook nog praktisch nut: maak jij een roadtrip door grote stukken van Europa? Neem er een mee! Haal nu jouw wegenkaart van Europa bij de Noorderzon!

Resultaat 1–24 van de 798 resultaten wordt getoond

Wegenkaarten van Europa

Deze wegenkaarten zijn voor mensen per trein of per auto door heel Europa reizen. Door het enorme overzicht dat deze wegenkaarten laten zien, zijn ze een goede aanvulling op uw navigatiesysteem. Doordat de kaart elke grote Europese weg weergeeft, ben je in staat om een duidelijke route uit te stippelen, voordat je aan je reis begint, anders dan gewoon het eindpunt in te voeren in je navigatiesysteem. Neem bijvoorbeeld de Hallwag wegenkaart. Met deze kaart op zak maak je je reis nog gemakkelijker. Door de schaalgrootte biedt deze kaart alleen het broodnodige op een overzichtelijke en simpele manier voor jouw gemak. Daarnaast biedt deze specifieke kaart ook nog een afstandstabel, de zogeheten ‘Distoguide’. Hiermee kan je precies afstanden aflezen tussen meer dan 2000 steden, mits je over de weg rijdt.

Speciale kaarten

De Noorderzon heeft ook enkele bijzondere kaarten van heel Europa in haar assortiment. Neem bijvoorbeeld spoorwegkaarten voor de fanatieke treinreizigers onder ons. Er is geen comfortabeler vervoer! De spoorwegenkaarten doen eigenlijk precies hetzelfde als de wegenkaarten van heel Europa, maar dan voor de trein. Deze kaarten zijn bijvoorbeeld een must-have voor mensen die een Europese Interrail-reis willen maken: De kaarten tonen exact welke steden je allemaal per trein kunt bereiken, en hoe lang deze treinreizen gemiddeld duren. Veel spoorwegenkaarten bieden ook nog close-ups van drukke netwerken rond hoofdsteden of regionen en geven land-specifieke informatie.

Daarnaast heeft de Noorderzon ook nog natuurkundige kaarten van heel Europa. Grootschalige natuurkundige kaarten zijn een lust voor het oog. Op deze kaarten kan je uren turen naar alle verschillende landschapstypes van heel Europa. Sommige van deze natuurkundige kaarten tonen niet alleen reliëf, maar ook zelfs ook grote zeestromingen.

Muurdecoratie

Uitgevouwen zijn deze kaarten bijzonder omvangrijk; vaak groter dan 1 vierkante meter. Dat maakt ze zeer geschikt om boven je bureau op te hangen. Alle bovengenoemde kaartsoorten beelden een ongelofelijke hoeveelheid informatie en details af, waar je uren naar kunt staren voordat je alles hebt opgenomen. De grootste kaart die we hebben strijkt van Reykjavik in IJsland  tot Teheran in Iran, en van de Noordkaap  tot aan de Saharawoestijn. 

Met het bestuderen van deze landkaarten kun je veel kennis opdoen over alle uithoeken van Europa. Je leert het spoorwegennetwerk, zodat als je opkijkt van je computerscherm kunt wegdromen over de treinreis die je altijd nog zou willen maken. Je leert de grote zeestromingen die het Europese klimaat beïnvloeden en nog veel meer. Bovenal zijn het prachtige kaarten die interessanter zijn dan menig schilderij!

Road trips

Landkaarten hebben we niet alleen van Nederland, maar ook van veel andere regio’s. Van Michelin bieden we je ook graag de gerenommeerde serie aan van bijvoorbeeld de VS. Met deze kaarten op zak wordt die road-trip door de Verenigde Staten een te verwezenlijken droom. Een road-trip kan natuurlijk ook ergens anders plaatsvinden. De Noorderzon heeft ook kaarten voor bijvoorbeeld Canada  of de diverse landen en regio’s van Europa. Ben je bijvoorbeeld wel eens in zuidelijk Polen geweest? In het bergachtige gebied ten zuiden van Katowice vind je ongekend mooie natuurparken die nog relatief ongerept zijn. Maar waarom alleen road-trips? Trek ook eens door Europa per trein! 

Blogs over Europa
Blogs over Landkaarten en wegenkaarten