Italië

Kaart en gidsen voor Rome, Abruzzen

Op deze pagina vind je de kaarten en gidsen van het oude Rome. De hoofdstad van de Romeinen en Italië was gebouwd op zeven heuvels, maar rijkt ondertussen tot aan de Middellandse Zee. In het centrum van Rome vind je sommige van de meest bekende monumenten en gebouwen ter wereld, zoals het Colosseum en Vaticaanstad. Het centrum van Rome staat in zijn geheel op de werelderfgoedlijst dankzij de grote historische waarde als een van de meest invloedrijke steden van de westerse geschiedenis. Meer weten over de kaarten van Rome? Ontdek Rome met kaarten en gidsen van de Noorderzon!

Resultaat 1–24 van de 59 resultaten wordt getoond

Kaarten van Rome

Al rond het jaar 300, aan het begin van het West-Romeinse Rijk, had Rome reeds meer dan 1 miljoen inwoners en was het met afstand de grootste stad ter wereld. Echter nadat de Romeinen steeds meer klappen ter verduren kregen daalde het inwonertal drastisch, en duurde het tot de 20e eeuw voordat Rome weer de grens van 1 miljoen passeerde.

Rome staat bomvol met voornamelijk Romeinse historie, maar er is nog zo veel meer. Rome telt tientallen musea met elk hun eigen specialiteit; archeologisch, moderne en oude kunst maar natuurlijk ook het museum over de Romeinen. Verder zijn er in Rome honderden kerken waarvan de Sint-Pieter in het Vaticaan het belangrijkst is. Qua romeinse overblijfselen zijn er buiten het Colosseum honderden stadspoorten, tempels en arken. En we hebben het nog niet eens gehad over de overheerlijke Italiaanse keuken waarvan je in Rome natuurlijk volop kan genieten! Ontdek Rome met kaarten van de Noorderzon!

Kaarten van de Abruzzen

Rome wordt omringt door prachtige natuurparken in het zuiden, noorden en oosten, en de zee ligt in het westen. Op zo’n 50 kilometer ten oosten van Rome liggen de Apennijnen, die onderverdeeld worden in meerdere natuurparken. Een van de parken is het Nationaal park Gran Sasso e Monti della Laga. Dit park wordt gekenmerkt door de prachtige en scherpe toppen van de Apennijnen, en uitgestrekte plateaus waar elk voorjaar weer duizenden bloemen uibundig bloeien. Samen met het nabijgelegen Nationaal Park Abruzzen, Lazio en Molise komen er veelvuldig reeën en edelherten in het gebied voor. Met veel geluk kan je zelfs wolven en beren spotten, en ook berggeiten zijn opnieuw in dit gebergte geïntroduceerd.

De Apennijnen strekken van noord naar zuid Italië. Ze beginnen ter hoogte van Genua in Ligurië en lopen vervolgens schuin door Italië tot aan de ‘enkel’ van de Italiaanse laars in Zuid-Italië. Ook de Apennijnen zijn zeer populair om te bewandelen, en neem dus vooral wandelkaarten mee en ga op stap! Verken de Apennijnen ook op de fiets met fietskaarten van de Noorderzon!