Kaarten en gidsen > Europa > Frankrijk > Pyreneeën en Baskenland
Frankrijk

Kaart en gidsen voor Pyreneeën en Baskenland

Dit prachtige gebergte op de Frans-Spaanse grens is zeer ruig, met veel groen en grote hoogteverschillen tussen kleine gebieden. De hoogste bergen liggen aan de Spaanse kant, waarvan de Aneto de hoogste is met ruim 3400 meter. Elke berg is een nieuwe uitdaging en belangrijker: een compleet nieuwe ervaring waardoor de wandelingen nooit gaan vervelen. In de Pyreneeën vind je dennenbossen, loofbossen, bergmeren en natuurlijk stijle afgronden. Het gebergte wordt ingesloten door de Atlantische Oceaan in het westen en de Middellandse Zee in het oosten. Vlak ten noorden van de bergen ligt Toulouse. Aan de zuidelijke kant is de dichtstbijzijnde stad Barcelona. Ontdek de Pyreneeën met kaarten en gidsen van de Noorderzon en mis niets van dit prachtige gebergte!

Resultaat 1–24 van de 100 resultaten wordt getoond

De Franse Pyreneeën

Aan de Franse kant van het gebergte ligt slechts een nationaal park, maar wel een hele bijzondere. Het Nationaal Park de Pyreneeën staat bomvol met unieke natuur die er onbelemmerd zijn gang kan gaan. Het was namelijk om die reden dat het park 50 jaar geleden werd opgericht, zodat de natuur vrij spel kreeg. In het park leven meer dan 70 verschillende zoogdieren, waaronder berggeiten, beren, marmotten en wolven. Er komen echter niet alleen bijzondere zoogdieren voor. In de Franse Pyreneeën vind je ook steenarenden en slechtvalken.

Ook vind je hier honderden meren waarvan er veel vol met leven zitten. Met name de wat lagergelegen meren in groene gebieden staan bol van het waterleven. Veel meren zijn natuurlijk ook ideaal voor een heerlijke kano- en zwempartij!

De bergen ontdek je altijd het beste te voet, en gelukkig zijn de in de Pyreneeën veel wandelpaden aangelegd. Ga op pad met wandelkaarten van de Noorderzon en haal het meeste uit jouw vakantie naar de Pyreneeën!

De Spaanse Pyreneeën

Aan de Spaanse kant worden de bergen nog wat hoger, en hier liggen meerdere drieduizenders. De Aneto is de hoogste berg van de Pyreneeën, en de grootste gletsjer van het gebergte ligt op de Aneta. Echter, deze slinkt snel dus wees er op tijd bij om dit bijzondere stuk natuur nog te bekijken!

Eerder benoemde we al de ruigheid van de Pyreneeën. De toppen van de drieduizenders zoals de Pico Posets en de Monte Perdido zijn alleen maar bereikbaar voor zeer geoefende bergbewandelaars dan wel experts. Daarbovenop kan het weer in de Pyreneeën ook nog zeer verraderlijk zijn en plotseling omslaan. Oppassen dus!

Echter zijn er aan de Spaanse kant natuurlijk ook gemakkelijkere beklimmingen die voor de gemilddelde wandelaar simpel te doen zijn. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om zelfs in de bergdalen te blijven, en dat is zeker geen verspilling van de tijd! Prachtige riviertjes, bossen en meren wisselen elkaar. Prachtige panorama uitzichten tegen de stijle bergwanden op zorgen voor een betoverende indruk, maar wellicht ook een kleinerende tussen de overhellende steenreuzen.

De Pyreneeën zijn een van de mooiste gebergtes van Europa, vol met ongerepte natuur, leuke bergdorpen, een heerlijk klimaat en prachtige wandelingen. Ontdek het allemaal met kaarten en gidsen van de Noorderzon! 

Blogs over Pyreneeën en Baskenland
Blogs over Kaarten en gidsen