Kaarten en gidsen > Europa > Frankrijk > Noordwest-Frankrijk
Frankrijk

Kaarten en gidsen van Noordwest-Frankrijk

Noordwest-Frankrijk omvat een gebied dat bestaat uit diverse, onderling nogal verschillende regio’s. Van Lille tot Finisterre, van Le Havre tot Tours en Orléans, het hoort er allemaal bij. En vergeet Picardië niet! Picardië is misschien wel een van de meest onderschatte regio’s van Frankrijk. Zo’n gebied waar mensen snel doorheen racen op weg naar Bretagne of naar het zuiden, terwijl het zeer zeker ook zijn eigen charme heeft: een pastoraal landschap waar je heerlijk kunt fietsen. Prachtige oude steden met geweldige kathedralen: de gotiek is hier zo’n beetje uitgevonden. (lees verder onderaan deze pagina)

Resultaat 1–24 van de 214 resultaten wordt getoond

Normandië

Normandië heeft, net als Picardië een spectaculaire kust, bestaande uit kliffen waarop je prachtige wandelingen kunt maken, met een machtig uitzicht op de zee. Leuke kustplaatsen zijn Deauville, Dieppe, Étretat, en Trouville. Landinwaarts heb je plaatsen als Rouen, neergevleid aan de oevers van de zeer bochtige Seine. De stad heeft een prachtig oud centrum (waar ooit de brandstapel van Jeanne d’Arc was..). Lees erover in een van de reisgidsen.

Bretagne

De aantrekkelijkheid van Bretagne als vakantiebestemming behoeft geen betoog. Waar Picardië en Normandië nog redelijk dichtbevolkte landstreken zijn voel je, eenmaal in Bretagne aangekomen, de rust over je neerdalen. Tenminste als je de toeristische hotspots links laat liggen, want die zijn er ook. Zoals de zuidkust en Mont Saint Michel (hoewel die laatste feitelijk nog net in Normandië ligt). Ook hier kun je schitterende kustwandelingen lopen, en lekker rondbanjeren in de pittoreske havenplaatsjes of zonnen op een van de vele verborgen strandjes, maar ook het binnenland is zeer aantrekkelijk. Heuvels met bossen en riviertjes en oeroude dorpjes met Keltische ruïnes. Je kunt er in alle rust eindeloos rondzwerven en de drukke hectiek van je thuisbasis volledig vergeten. Je komt er meer over te weten met behulp van deze gidsen.

De Loirevallei en de regio Centre

De Loire is een van de weinige grote Europese rivieren die nog het predicaat ‘wilde rivier’ mag dragen. Nergens is deze gedwongen is een stram keurslijf te blijven, met strekdammen, kanalisatie, stuwen en sluizen, zoals wij dat kennen van de Nederlandse rivieren. De oevers zijn vaak ware natuurparadijzen. In de ondiepe rivier vind je stroomversnellingen, zelfs tot vlak bij de monding in de oceaan. Het is niet voor niets dat er graag en veel gekanood wordt. Aan de oevers vind je roemrijke steden als Orléans, Tours, Angers en Nantes, evenals kastelen met klinkende namen: Amboise, Chenonceau, Chambord en Azay-le-Rideau. Langs de Loire is een gemarkeerde lange-afstandsfietsroute aangelegd, van Nevers tot aan de monding! Laat de heerlijke Loire wijn je goed smaken, santé!

Blogs over Noordwest-Frankrijk
Blogs over Kaarten en gidsen