Kaarten en gidsen > Europa > Frankrijk > Parijs, Île-de-France
Frankrijk

Kaart en gidsen voor Parijs, Île-de-France

Op deze pagina vind je de kaarten en gidsen van Parijs, de Franse hoofdstad. Deze metropool is een van de belangrijkste steden van Europa, tjokvol met historie, prachtige gebouwen en monumenten, en natuurlijk de overheerlijke Franse keuken. Voor ieder wat wils in Parijs! Met een bezoek aan de meest bekende trekpleisters van de stad, zoals het Louvre en de Eiffeltoren heb je Parijs natuurlijk nog maar amper gezien. Trek er daarom op uit met een kaart van Parijs en haal hem bij de Noorderzon! Meer weten over Parijs of de kaarten van deze betoverende stad? Lees onderaan deze pagina verder!

Resultaat 1–24 van de 69 resultaten wordt getoond

Cultuur in Parijs

Parijs, de lichtstad, stad van de liefde, en heeft zo nog veel meer bijnamen. Parijs is een belevenis die je moet meemaken; de foto’s doen de stad geen recht. Elk historisch gebouw in de stad heeft zijn eigen verhaal, meer of minder bekend. De continue ontwikkeling van de stad die versneld werd door de Renaissance is medeverantwoordelijk voor de enorme hoeveelheid kunst van onschatbare waarde.

De uitgebreide geschiedenis ontdek je veel beter als je daadwerkelijk in Parijs bent dan van een stukje tekst hier bij de Noorderzon! Daarom geven we je liever een aantal tips van hotspots en musea die je absoluut moet bezoeken!

Neem een kijkje in de grote kathedraal van de stad: de Notre-Dame. Gelegen naast de bekende Pont Saint-Michel over de rivier de Seine is dit een van de echte hotspots van Parijs. De kathedraal is gebouwd in een vroeg-gotische stijl in de 12e eeuw. Zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant is het gebouw prachtig versierd met duizenden kleine details. Je kan er uren naar staren! Niet alleen de kathedraal zelf is bijzonder, maar vooral ook de regio er omheen. De kerk ligt min of meer precies in het midden van Parijs, op het eiland Ile de la Cité. In een straal van 500 meter rondom de kathedraal vind je onder andere meerdere theaters, zoals het Bastille opera en het Châtelet theater. Ook vind je de Pont Des Arts, het justitieel paleis en nog zó veel meer! Ontdek alle tientallen historische kerken, paleizen en monumenten met een kaart van de Noorderzon!

Kaarten van de Parijse omgeving

De omgeving van Parijs heet het île de France. In de stedelijke omgeving van Parijs vind je veel parken, bedrijven en nieuwere huizen. Een van de bedrijvenparken is La Défense. Behalve een groot winkelcentrum, is er niet veel te doen. Dat betekent echter niet dat het niet de moeite waard is om te bezoeken! De gebouwen zien er erg futuristisch uit met als hoogtepunt de Grande Arche. Een klein stukje met de tram vanuit de Eiffeltoren en je bent er zo!

Ten westen van de stad kom je al snel het paleis van Versailles tegen. Nog even iets verder en je zit in het eerste natuurgebied: het Haute Vallée de Chevreuse park. Dit bosrijke park is voornamelijk bijzonder door de grote hoeveelheid historische gebouwen die er staan. Neem eens een kijkje bij het Madeleine kasteel of het Breteuil kasteel. En er zijn er nog veel meer! Parijs ontdek je bij de Noorderzon.

Navigeren door Parijs kan lastig zijn. De wegen zijn erg druk en chaotisch. Zorg daarom dat als je in de omgeving van Parijs met de auto rijdt, altijd een landkaart bijhebt. In de stad zelf kan je beter met een wandelkaart of stadskaart op stap gaan! 

Blogs over Parijs, Île-de-France
Blogs over Kaarten en gidsen