Centraal- en Oost-Europa, Balkan, Siberië

Kaart en gidsen voor Hongarije

Op deze pagina vind je de kaarten en gidsen van het gezellige Hongarije. Dit centraal gelegen Europese land wordt van noord naar zuid doorsneden door de Donau, die ook door de Hongaarse hoofdstad Boedapest loopt. Hongarije grenst in het zuiden aan de Balkan en in het noorden aan Slowakije en Oostenrijk. Hongarije heeft een absoluut landklimaat met zeer droge en hete zomers en natte, milde winters. In de hogere gebieden van het land, zoals het Mátragebergte, kan het erg koud worden. Ontdek Hongarije met kaarten van de Noorderzon! Meer weten over de kaarten van Hongarije? Kom langs of lees onderaan deze pagina verder over dit prachtige land.

Resultaat 1–24 van de 31 resultaten wordt getoond

Kaarten van de Hongaarse steden

Boedapest, de hoofdstad van Hongarije, is ook met afstand de grootste en belangrijkste stad van het land. De tweede stad van Hongarije is Debrecen, zo’n acht keer kleiner dan Boedapest.

Boedapest wordt doormidden gesneden door de Donau, en de rivier speelt een centrale rol binnen de stad. Aan de westelijke oever van de Donau ligt Boeda, en aan de overkant ligt Pest. De gebouwen aan de kade van de Donau met als hoofgepunt het prachtige symmetrische parlementsgebouw van Hongarije behoren tot het werelderfgoed. In de stad zijn vele heuveltjes zoals de Gellért waarvan je prachtige panoramische uitzichten over Boedapest hebt. Op heldere dagen kan je kilometers ver kijken. Klim bovenop de citadel op de heuvel en geniet!

Vanaf de citadel kan je ook het grootste eiland in de Donau zien: het Margaretha-eiland. Op het eiland vind je een prachtig stadspark en een paar hotels. Er zijn veel thermische bronnen rondom Boedapest, en daarom ook veel heerlijke spa’s. Geniet van lekker natuurlijk verwarmde baden zoals de thermische baden van Szèchenyi en Lukacs. Ga eens op bezoek bij het museum Hospital in the Rock en neem een tocht in tramlijn 2 voor een prachtig beeld van Boedapest langs de Donau. Ontdek Budapest met stadskaarten van de Noorderzon!

Kaarten van de Hongaarse natuur

Hongarije heeft een groot aantal prachtige natuurparken, al dan niet beschermd. Hongarije telt duizenden grotten, waarvan enkele tientallen langer zijn dan 1 kilometer. Je vindt de grotten onder andere in de regio rondom Boedapest, maar ook rondom het grootste meer van het land. Het Balaton-meer is zeer ondiep met een maximale diepte van slechts 12 meter. Daardoor warmt het water snel op in de zomer, en is het tijdens een koude winter helemaal bevroren. Het mediterrane klimaat rondom het meer maakt het een ideale plek voor wijnbouw. Geniet van de prachtige glooiende heuvels vol met akkers en bos rondom dit prachtige meer!

In Hongarije vindt men ook nog veel ruwe natuur, met name in het oosten van het land. Tegen de grens met Oekraïne en Slowakije liggen meerdere prachtige nationale parken. Een daarvan is het Bükk nationaal park, vernoemd naar het Bükk-gebergte waar het in ligt. Dit park is vrijwel volledig bedekt met dichte bossen en scherpe krijtsteenrotsen. In het park vind je onder andere de langste en diepste grot van Hongarije: de Istvánlápa. Deze grot heeft een lengte van 4 kilometer en een diepte van 250 meter. Eng!

Ontdek de vele riviertjes, meren en bossen van het Bükk park en de andere nationale parken van Hongarije met wandelkaarten van de Noorderzon, en mis niets van al het moois dat Hongarije te bieden heeft! 

Blogs over Hongarije
Blogs over Kaarten en gidsen