Overig Zuid-Amerika

Kaart en gidsen voor Suriname, Frans en Brits Guyana

Op deze pagina vind je de kaarten van Suriname en Guyana, respectievelijk Nederlandse, Franse en Engelse kolonies. Deze landen in het noorden van Zuid-Amerika liggen net ten noorden van het Amazoneregenwoud, maar hebben toch nog zeker een zeer tropisch landschap, met een gigantische biodiversiteit en prachtige natuur. Dwars door Suriname loopt de gelijkgenaamde rivier als een ader door het land, dat overigens vier keer groter is dan Nederland. In de Surinaamse hoofdstad Paramaribo kan je de Nederlandse overheersing nog goed terugzien, en de officiële voertaal van het land is dan ook Nederlands. In de bergachtige binnenlanden van Suriname beland je in de wilde jungle! Ontdek Suriname met kaarten van de Noorderzon! Meer weten over de kaarten van dit prachtige land? Kom langs of lees onderaan deze pagina verder over Suriname!

Resultaat 1–24 van de 31 resultaten wordt getoond

Kaarten van de Surinaamse natuur

Meer dan 90% van Suriname is regenwoud, en het Surinaamse tropische bos is rechtstreeks verbonden met het Braziliaanse amazoneregenwoud. De verscheidenheid aan dier- en plantensoorten is enorm, hoewel het grootste gedeelte van het oerwoud ondoordringbaar is.

Suriname telt 12 natuurreservaten die beschermd zijn en daardoor beperkt toegankelijk. Deze parken zijn wel toegankelijk onder leiding van een gids, en dat is het zeker waard! Met veel geluk zie je bijzondere diersoorten zoals brulapen en reuzenotters. Jaguars komen er ook voor, maar die ga je waarschijnlijk niet zien!

Het natuurreservaat van Centraal-Suriname is een van de grootste beschermde regenwoudgebieden van de wereld. Ontdek de Surinaamse jungle met kaarten van de Noorderzon!

Kaarten van de Surinaamse steden

Paramaribo, de hoofdstad van Suriname, is een stad vol met een combinatie van Surinaamse en Imperialistisch Nederlandse geschiedenis. Paramaribo wordt omgeven door Nederlandse architectuur met een Surinaams randje. Geniet ook van de heerlijke Surinaamse keuken! Verheug je op de traditionele Surinaamse roti of petjel!

De historische binnenstad van Paramaribo staat op de werelderfgoedlijst, en de belangrijkste bezienswaardigheden zijn onder andere Fort Zeelandia, de Sint Petrus en Pauluskathedraal en het Onafhankelijkheidsplein.

Ontdek Suriname met kaarten van de Noorderzon! 

Blogs over Kaarten en gidsen