Italië

Kaart en gidsen voor Sicilië

Op deze pagina ontdek je de kaarten van Sicilië, naast Sardinië het tweede grote Italiaanse eiland in de Middellandse Zee. Dit eiland wordt al duizenden jaren bewoond, en het staat letterlijk bol van niet alleen Romeinse maar ook Griekse overblijfselen. De zee heeft uiteraard grote invloed op het leven, maar er zijn ook bergen van fors formaat. Vergeet ook niet de zeer actieve vulkaan, de spectaculaire Etna. Sicilië heeft een aantal prachtige steden die zeker het ontdekken waard zijn! Meer weten over de kaarten en gidsen van dit mooie eiland? Ontdek ze zelf bij de Noorderzon!

 

Resultaat 1–24 van de 44 resultaten wordt getoond

Kaarten van de Siciliaanse natuur

Sicilië wordt omringd door de Middellandse Zee en heeft rondom grotendeels prachtige goudgekleurde stranden; waar dat niet het geval is zijn rotsen. Het zeewater is strakblauw en het gehele jaar door heerlijk warm. Door het mediterrane klimaat zijn de zomers erg heet en valt er maar weinig regen. Dit is geen land van uitgestrekte, diepe bossen, maar dat wordt op andere terreinen meer dan goed gemaakt. In de lente, wanneer de sneeuw van de bergen smelt, lopen de rivierbeddingen vol die later in de zomer weer opdrogen. Heerlijk vers water raast in recordtempo van de berg af, en brengt heerlijke verkoeling voor pootjebaders.

Langs de bergranden vind je in de lente ook een bonte verscheidenheid aan bloemen. Erg bijzonder! In de dalen en plateaus van het eiland staan ook veel sinaasappelboomgaarden. Heb jij wel eens een verse sinaasappel rechtstreeks van de boom geplukt? Zó lekker!

Wandelen door het landschap van Sicilië is dan ook absoluut een geweldige ervaring. De boomgaarden worden afgewisseld met mooie uitzichten over het mediterrane eiland en de zee. Het eiland kent serieuze bergen, die, net als de Etna, hoog boven de omgeving uitsteken. Zeer leuk en uitdagend om te bewandelen, neem wel je wandelkaart of gids mee!

de Siciliaanse steden

Elke stad van enige omvang van enige omvang op Sicilië ligt, niet geheel verrassend, aan zee. Al in de 7e eeuw voor Christus woonden er mensen in wat nu Palermo is. De stad heette Ziz, wat bloem betekende, vernoemd naar het vruchtbare landschap rondom de Siciliaanse hoofdstad. In de stad vind je talloze gebouwen terug met Arabische, Normandische, Griekse en Spaanse invloeden. Ook in de keuken van Sicilië komt Arabië duidelijk terug: er wordt veel gekookt met rozijnen en pijnboompitten. Libië komt steeds dichterbij!

De stad wemelt werkelijk van de historische gebouwen. Enkele hoogtepunten zijn het Normandische kasteel La Zisa, de kathedraal van Palermo, theater Politeama, en het Palazzo dei Normanni. Je zal verwonderd worden door al het middeleeuwse schoon! Palermo en de andere Siciliaanse steden komen uitgebreid aan bod in de reisgidsen van de Noorderzon!

Siciliaanse cultuurschatten

De historische cultuurschatten op Sicilië zijn talrijk! Behalve die in Palermo zijn er nog vele andere hoogtepunten. De Griekse overblijfselen liggen bij het stadje Agrigento, waar men een tempel, theaters en zelfs hele steden heeft gevonden: Selinunte en Segesta. Ook in Taormina is een groot Grieks theater te bewonderen, en in diezelfde stad zijn ook Romeinse mozaïeken te bewonderen. In de 17e eeuw is Sicilië een tijdlang door de Spanjaarden bezet geweest. Van de Spaanse gebouwen uit die tijd is gelukkig nog heel veel bewaard gebleven, en je kan ze overal op het eiland spotten! Sicilië ontdek je met de kaarten en gidsen van de Noorderzon! Kom nu langs!

Blogs over Sicilië
Blogs over Kaarten en gidsen