Italië

Kaart en gidsen voor Sicilië

Op deze pagina ontdek je de kaarten van Sicilië, naast Sardinië het tweede grote Italiaanse eiland in de Middellandse Zee. Dit eiland wordt al duizenden jaren bewoond, en staat nog vol met niet alleen Romeinse maar ook Griekse overblijfselen. De zee heeft uiteraard grote invloed op het leven, maar er zijn ook bergen van fors formaat. Vergeet ook niet de zeer actieve vulkaan, de Etna, niet. Sicilië heeft een aantal prachtige steden die zeker het ontdekken waard zijn! Meer weten over de kaarten van dit mooie eiland? Vraag naar meer informatie of ontdek de kaarten zelf bij de Noorderzon!

Resultaat 1–24 van de 37 resultaten wordt getoond

Kaarten van de Siciliaanse natuur

Sicilië wordt omringt door de Middellandse Zee en heeft rondom grotendeels prachtige goudgekleurde stranden; waar dat niet het geval is zijn rotsen. Het mediterrane water is strakblauw en het gehele jaar door heerlijk warm. Door het mediterrane klimaat zijn de zomers erg heet en valt er maar weinig regen. Grote bossen zal je niet tegen komen, maar dat wordt meer dan goed gemaakt. In de lente, wanneer de sneeuw van de bergen smelt, ontstaan er veel leuke riviertjes die later in de zomer weer opdrogen. Heerlijk vers water rolt in recordtempo van de berg af, en brengt heerlijke verkoeling.

Langs de bergranden vind je in de lente ook een enorme hoeveelheid en verscheidenheid aan bloemen. Erg bijzonder! In de dalen en plateaus van het eiland staan ook veel sinaasappelboomgaarden. Heb jij wel eens een verse sinaasappel rechtstreeks van de boom geplukt? Zó lekker!

Wandelen door het platteland van Sicilië is dan ook absoluut een geweldige ervaring. Prachtige boomgaarden worden afgewisseld door mooie uitzichten over het mediterrane eiland en de zee. Het land kent ook serieuze bergen, die, net als de Etna, hoog boven het plattelland uitsteken. Zeer leuk en uitdagend om te bewandelen maar neem wel je wandelkaart mee! 

Kaarten van de Siciliaanse steden

Elke stad van enige omvang van enige omvang op Sicilië ligt, niet geheel verrassend, aan zee, hoewel bij Messina de afstand tot het Italiaanse vasteland slechts enkele kilometers is.

Al in de 7e eeuw voor Christus woonden er mensen in wat nu Palermo is. De stad heette Ziz, wat bloem betekende, vernoemd naar het vruchtbare landschap rondom de Siciliaanse hoofdstad. In de stad vind je talloze gebouwen terug met Arabische, Normandische, Griekse en Spaanse invloeden. Ook in de keuken van Sicilië komt Arabië duidelijk terug: er wordt veel gekookt met rozijnen en pijnboompitten. Libië komt steeds dichterbij!

De stad wemelt werkelijk van de historische gebouwen. Enkele hoogtepunten zijn het Normandische kasteel La Zisa, de kathedraal van Palermo, theater Politeama, en het Palazzo dei Normanni. Je zal verwonderd staat van al het middeleeuwse schoon! Palermo en de andere Siciliaanse steden verken je met een stadskaart van de Noorderzon!

Siciliaanse cultuurschatten

De historische cultuurschatten op Sicilië zijn van een dergelijk aantal dat we er een apart hoofdstuk aan wijden. Echter, zelfs dan kunnen we ze lang niet allemaal bespreken. De hoogtepunten:

De belangrijkste Griekse overblijfselen liggen bij het stadje Agrigento, waar men een tempel, theaters en zelfs hele steden heeft gevonden: Selinunte en Segesta. Ook in Taormina is een groot Grieks theater te bewonderen, en in diezelfde stad zijn ook Romeinse mozaïeken te bewonderen. In de 17e eeuw is Sicilië een tijdlang door de Spanjaarden bezet geweest. Van de Spaanse gebouwen uit die tijd is gelukkig nog heel veel bewaard gebleven, en je kan ze overal op het eiland spotten! Sicilië ontdek je met een kaart van de Noorderzon! Kom nu langs!