Op deze pagina´s vind je de kaarten en gidsen van Italië; een van de meest geliefde Europese vakantiebestemmingen. De onweerstaanbare combinatie van mooie landschappen, het zonnige klimaat en de prachtige tastbare geschiedenis, is daar natuurlijk niet vreemd aan. Talloos zijn de Romeinse gebouwen, of die vanuit de renaissancetijd. Vele daarvan bevinden zich nog in grotendeels ongeschonden staat. In het noorden botst het land tegen de Alpen, het gebergte dat het van de rest van het Europese continent scheidt. Kom langs bij de Noorderzon en bekijk het grote assortiment kaarten, gidsen en overige boeken van Italië. Vraag ook gerust naar gratis en deskundig advies.

Resultaat 1–24 van de 919 resultaten wordt getoond

Kaarten van Lombardije en Piemonte

In het noord-westen van Italië vind je onder meer de regio’s Piemonte en Lombardije. Tegen de grens met Zwitserland zit je nog volop in de Alpen, waar ook het bekende Comomeer en het Maggioremeer liggen. De combinatie van de hoge bergen en de azuurblauwe meren in mediterrane setting, maken de regio bijzonder aantrekkelijk. In het oosten van Lombardije, tegen de grens met de provincie Veneto, ligt het Gardameer, met daarnaast aan de oostzijde de Monte Baldo, een van de hoogtepunten van Italië voor liefhebbers van verre uitzichten. Zuidelijk van de Alpen val je pardoes in de Povlakte, met roemrijke steden als Turijn en, de belangrijkste stad van de regio: Milaan. Dit culturele centrum is ook van groot economisch belang voor het land, en wordt ook een van de modehoofdsteden van de wereld genoemd. Daarnaast heeft Milaan uiteraard ook nog vele bezienswaardigheden, zoals de dom, het Scala theater en het stadspark Giardini Pubblici. Verken Milaan en de rest van Lombardije met de kaarten en gidsen van de Noorderzon!

Toscane

Ten zuiden van Lombardije (voorbij Emilia Romagna) ligt Toscane, met als hoofdstad Florence. Bekend om zijn wijnen, is Toscane een geliefd oord voor wijnliefhebbers. Florence geldt als culturele hotspot van de regio is absoluut een uitgesproken renaissancestad. Dit blijkt ook uit de grote hoeveelheid musea in de stad, zoals wereldberoemd kunstmuseum Uffizi. Buiten Florence heeft Toscane ook een lange zeekust. Op een paar kilometer van de kust ligt het eiland Elba. Elba is gemakkelijk bereikbaar per boot vanuit Piombino, en is onderdeel van de Toscaanse archipel. Met een kaart bij de hand weet je zeker dat je alle bezienswaardigheden van dit bijzondere eiland zal zien!

Italiaanse steden

Een stedentrip door Italië is een ware tocht door de geschiedenis van Europa. De meeste mensen kennen de belangrijkste steden wel, maar wat dacht je van Triëst. Deze stad, gelegen ten oosten van Venetië aan het meest noordelijke puntje van de Adriatische zee vlakbij Slovenië, wordt regelmatig beschreven als de meest ondergewaardeerde stad van Europa.

Kaarten van de Italiaanse eilanden

Sicilië en Sardinië zijn de twee grootste eilanden van de Middellandse Zee. Sardinië is een ware schat aan Romeinse overblijfselen. Over het gehele eiland vind je Romeinse badhuizen, forten, torens en muren. In het zuiden van het eiland ligt de hoofdstad Cagliari, een belangrijke zeehaven en grote vishaven. Vanzelfsprekend bestaat het plaatselijke menu dan ook vooral uit vis! Als je op Sicilië bent, breng dan vooral een bezoek aan de Etna. Dit is op de Stromboli na de meest actieve vulkaan van Europa en geeft ’s nachts een unieke lichtshow.

Blogs over Italië
Blogs over Kaarten en gidsen