Zuid-Europa / Middellandse Zee

Kaart en gidsen voor Italië

Op deze pagina vind je de kaarten en gidsen van Italië; wellicht het land met de oudste en bekendste Europese geschiedenis. Dit zien we uiteraard terug in de vele Romeinse restanten die nog in het land te vinden zijn. Denk bijvoorbeeld aan het Colosseum in Rome, de verwoeste stad Pompeï, en de vele amfitheaters verspreid door het land. In elke belangrijke Italiaanse stad kun je wel opmerkbare gebouwen vinden, zoals de Toren van Pisa, de Ponte Vecchio in Florence en de dom van Milaan. In het noorden vind je de zuidelijke Alpen, waar de Monte Blanc met haar 4700 meter de hoogste top van het land vormt. Het Mont Blanc massief is ook aan de Italiaanse kant goed te bewandelen. Neem wel een wandelkaart mee! Meer weten over Italië? Kom langs bij de Noorderzon en bekijk de kaarten van Italië. Vraag ook gerust naar gratis en deskundig advies.

Resultaat 1–24 van de 865 resultaten wordt getoond

Kaarten van Lombardije

In het noorden van Italië vind je de regio Lombardije. Tegen de grens met Zwitserland zit je nog volop in de Alpen, waar ook het bekende Comomeer en het Maggioremeer liggen, maar de hoogste bergen van Italië zijn gelegen vlakbij de Mont Blanc in Frankrijk. Verder zuidwaarts ligt het Gardameer, gelegen naast de Monte Baldo, een van de hoogtepunten van Italië voor liefhebbers van verre uitzichten. De Alpen vlakken hier langzaam af, en onderaan de bergen ligt de belangrijkste stad van de regio: Milaan. Dit culturele centrum is van groot economisch belang voor het land, en wordt ook een van de modehoofdsteden van de wereld genoemd. Daarnaast heeft Milaan uiteraard ook nog vele bezienswaardigheden, zoals de dom, het Scala theater en het stadspark Giardini Pubblici. Verken Milaan en de rest van Lombardije met een kaart van de Noorderzon!

Toscane

Ten zuiden van Lombardije ligt Toscane, met als hoofdstad Florence. Bekend om zijn wijnen, is Toscane een geliefd oord voor wijnliefhebbers. Florence geldt als culturele hotspot van de regio is absoluut een uitgesproken renaissancestad. Dit blijkt ook uit de grote hoeveelheid musea in de stad, zoals wereldberoemd kunstmuseum Uffizi. Buiten Florence heeft Toscane ook een lange zeekust. Op een paar kilometer van de kust ligt het eiland Elba. Elba is gemakkelijk bereikbaar per boot vanuit Piombino, en is onderdeel van de Toscaanse archipel. Met een kaart bij de hand weet je zeker dat je alle bezienswaardigheden van dit bijzondere eiland zal zien!

Italiaanse steden

Een stedentripdoor Italië is een ware tocht door de geschiedenis van Europa. De meeste mensen kennen de belangrijkste steden wel, maar wat dacht je van Triëst. Deze stad, gelegen ten oosten van Venetië aan het meest noordelijke puntje van de Adriatische zee vlakbij Slovenië, wordt regelmatig beschreven als de meest ondergewaardeerde stad van Europa. Zorg wel dat je altijd je stedenkaart bijhebt, zodat je niets mist.

Kaarten van de Italiaanse eilanden

Sicilië en Sardinië zijn de twee grootste eilanden van de Middellandse Zee. Sardinië is een ware schat aan Romeinse overblijfselen. Over het gehele eiland vind je Romeinse badhuizen, forten, torens en muren. In het zuiden van het eiland ligt de hoofdstad Cagliari, een belangrijke zeehaven en grote vishaven. Vanzelfsprekend bestaat het plaatselijke menu dan ook vooral uit vis! Als je op Sicilië bent, breng dan vooral een bezoek aan de Etna. Dit is op de Stromboli na de meest actieve vulkaan van Europa en geeft ’s nachts een unieke lichtshow.