Op deze pagina vind je de kaarten van het tropische Colombia, in het noordwesten van Zuid-Amerika. De binnenlanden van Colombia wordt gedomineerd door een ondoordringbare jungle; de noordelijke grens van het Braziliaanse Amazoneregenwoud. In het westen ligt het noordelijke Andes-gebergte, dat in Colombia een maximale hoogte heeft van ruim 5700 meter. Eenmaal over de bergen heen, aan de westkust van het land, groeien grote mangrovebossen. De helft van de krap 50 miljoen inwoners van Colombia woont in steden, en de hoofdstad, Bogotá is met afstand de grootste stad van het land. Sinds het drugsgeweld in Colombia is afgenomen wordt de bevolking in snel tempo rijker. Ontdek het prachtige Colombia nu met kaarten van de Noorderzon!

Toont alle 19 resultaten

Kaarten van de Colombiaanse natuur

Doordat de Andes het land min of meer doormidden deelt verschilt het Colombiaanse klimaat behoorlijk. De grootste verschillen vind je naarmate je hoger de bergen in gaat. Boven de 1000 meter hoogte is de flora en fauna duidelijk anders dan op lagergelegen gebieden. Daarnaast stromen er honderden rivieren door Colombia dankzij de vele bergen in het land, die allemaal hun stempel drukken op het landschap.

Nationaal Park El Tuparro

Een van de hoogtepunten van de Colombiaanse natuur is het nationale natuurpark El Tuparro in het uiterste oosten van het land. Het landschap van dit unieke park is grotendeels vlak, en staat vol met unieke rotsen, bossen, open graslanden, meren en rivieren. Het centrale punt van het park is de Raudal de Maypures, een brede snelstromende rivier vol met unieke door de stroming afgeslepen rotsen. In Park El Tuparro komen honderden verschillende dieren voor, waaronder ruim 300 soorten vogels. In de bossen wonen grote katachtigen zoals de grootste kat van Zuid-Amerika: de jaguar. Ontdek dit betoverend mooie park van Colombia nu met kaarten van de Noorderzon!

De Colombiaanse steden

In de introductie benoemde we al kort dat de helft van de Colombiaanse bevolking in de steden woont. Ondanks dat heeft het land slechts 4 steden met meer dan één miljoen inwoners. Bogotá, de hoofdstad, heeft er dan ook 8 miljoen. Bogotá ligt op een hoogte van ruim 2600 meter gemiddeld, en is daarom een vrij koude stad en sneeuw- en hagelstormen zijn dan ook geen onbekend gegeven in dit toch tropische land! De temperatuur komt er zelfs zelden boven de 25 graden!

De trekpleisters van Bogotá zijn onder andere het Plein van Bolívar, waar het Colombiaanse parlement gevestigd is. Je vindt hier ook de grote kathedraal van de stad, die een van de grootste is van het hele Zuid-Amerikaanse continent. Het belangrijkste museum van de stad is het Goud Museum, vol met gouden kunstwerken van inheemse volkeren en andere gouden vondsteden. Ontdek Bogotá en de andere Colombiaanse steden met kaarten van de Noorderzon! 

Blogs over Kaarten en gidsen