Zuid-Azië

Kaart en gidsen voor Sri Lanka

Op deze pagina vind je de kaarten en gidsen van het alsmaar populairder wordende Sri Lanka. Sinds oudsher is Sri Lanka een belangrijke handelspost, en vandaag de dag is de landbouw een van de belangrijkste exportproducten van het land. In de late middeleeuwen was Sri Lanka een belangrijke handelsport van de Nederlandse VOC, en later werd Sri Lanka een Britse kolonie. Het eiland ligt vlak ten zuiden van India in de Indische Oceaan, en heeft dan ook een heerlijk tropisch klimaat. Gecombineerd met prachtige natuur, cultuurschatten en mooie steden is Sri Lanka een van de leukste bestemmingen van Zuid-Azië! Meer weten over de kaarten van Sri Lanka? Kom langs bij de Noorderzon en haal jouw kaart van Sri Lanka! Lees ook onderaan deze pagina verder over dit prachtige eiland!

Toont alle 18 resultaten

Kaarten van de Sri Lankaanse natuur

Sri Lanka is een paradijs in de Indische Oceaan. Het eiland is niet heel groot, dus je hebt geen maanden nodig om alles te bekijken! Er zijn meerdere natuurparken op het eiland, en de oceaan heeft uiteraard een grote invloed op het klimaat en leven op het eiland. Het zeer groene eiland heeft vlaktes met tropisch bos in het noorden en oosten, terwijl er in het westen bergen zijn met een hoogte tot 2500 meter. Theeplantages domineren een deel van het landschap, en het is erg bijzonder om erlangs te lopen! Backpacken is dan ook een van de favoriete vakantietypes in Sri Lanka! Steek je wandelkaarten van Sri Lanka bij je en ga op pad!

Nationale parken van Sri Lanka

In de parken van Sri Lanka kom je veel groot en bijzonder wild tegen, zoals luipaarden, zwarte beren, olifanten en krokodillen. Oppassen dus! In bijvoorbeeld Yala National Park kan je op safari gaan om al dit wild te bekijken, en dat is dan ook zeker een van de hoogtepunten van Sri Lanka. Grote delen van het park zijn afgesloten voor het publiek, dus plan je trip goed! Andere parken met soortgelijke landschappen en fauna zijn het Udawalawe National Park en het waterrijke Bundala National Park.

In de bergen van Sri Lanka verandert het klimaat en daarmee ook de flora en fauna. De Sri Lankaanse bergen zijn natuurlijk ook verplicht onderdeel van jouw backpacktocht door Sri Lanka! De beste bergen zijn onder andere Adam’s Peak, Hanthana en de Ambulawa, waar bovenop ook nog een prachtige Boeddhistische tempel staat. Ontdek de Sri Lankaanse natuur met kaarten van de Noorderzon!

Kaarten van de Sri Lankaanse steden

Sri Lanka heeft een lange culturele geschiedenis, en het boeddhisme, de belangrijkste religie van Sri Lanka, is verweven met deze geschiedenis. Overal op het eiland liggen tempels, relikwieën en andere heiligdommen van deze religie.

De steden Kandy en Anuradhapura zijn in hun geheel opgenomen in de werelderfgoedlijst vanwege hun enorme culturele waarde. Kandy is vooral bekend van de Tempel van de Tand die in de stad staat, een grote boeddhistische tempel waar volgens de verhalen de tand van Boeddha bewaard wordt. Anuradhapura is een extreem oude stad die grotendeels overgroeid is door de jungle. Opgravingen in en rondom de stad hebben tientallen complexen blootgelegd van meer dan 1000 jaar oud. Het belangrijkste bezienswaardigheid van de stad is de Stoep, die voor boeddhisten over de hele wereld heilig is.

Colombo

De hoofdstad van Sri Lanka is Colombo, gelegen aan de westkust van het eiland. Colombo is een zeer oude stad maar pas sinds 1815 hoofdstad van Sri Lanka. De stad is het echte commerciële centrum van Sri Lanka met onder andere een belangrijke haven. Tijdens de imperialistische tijd was Colombo een belangrijke aanlegplaats voor onder andere de Nederlanders en de Britten. Echter voordat zij kwamen waren de Portugezen al bekend met Colombo! Er staan een aantal bouwwerken uit deze tijd in Colombo, zoals de Nederlandse Wolvendaalsche Kerk.

Andere bezienswaardigheden in Colombo zijn onder andere boeddhistische tempels, waarvan Gangaramaya een van de belangrijkste is. Ook kent de stad vele stadsparken, waar je de Sri Lankanen regelmatig populaire sporten zoals cricket kan zien spelen. Ontdek Sri Lanka met kaarten en reisgidsen van de Noorderzon! Haal jouw kaart of gids en haal het meeste uit jouw vakantie naar Sri Lanka! 

Blogs over Kaarten en gidsen