Kaarten en gidsen > Europa > Benelux > België & Luxemburg
Benelux

Kaart en gidsen voor België & Luxemburg

Iedereen komt wel eens in België, zij het niet voor de overheerlijke Belgische chocolade of wafels, is het wel op doorreis naar Frankrijk of Luxemburg. België beschikt niet alleen over het enige volledig verlichte snelwegennetwerk ter wereld, maar ook over een van de meest ingewikkelde. De reputatie van de Belgische snelwegen is bekend. Zorg daarom dat je goed voorbereid op reis gaat met de wegenkaarten van de Noorderzon! Breng ook zeker een bezoek aan Luxemburg-stad. Een kleine stad, maar er is geen plek op aarde met zo veel multiculturele menging. Met een goede kaart op zak weet je zeker dat je alle bezienswaardigheden ziet! Kijk voor kaarten en meer informatie over deze landen onderaan deze pagina!

Resultaat 1–24 van de 390 resultaten wordt getoond

Avonturieren in België

Onze zuiderburen hebben een verrassende hoeveelheid prachtige gebieden, elk uitermate verschillend van elkaar. Bovendien is er voor ieder wat wils! Ben jij bijvoorbeeld een avonturier? Bekijk dan eens de wilde Ardennen. Ga op een ruige mountainbiketocht of lange wandeling door de heuvels, en met een kaart van de Noorderzon weet je zeker dat je goed terecht komt! Mis ook vooral niet de kans op een kanotocht te maken over rivieren zoals de Ourthe of de Lesse. Voor de echte waaghalzen zijn er de grottentochten in bijvoorbeeld Hotton. Kruipen door de allerkleinste gaten in absolute duisternis garandeert een onvergetelijke ervaring! Ook buiten de Ardennen valt er genoeg te doen voor sportievelingen. Wat dacht je van surfen voor de kust van Oostende?

Wereldoorlogen

België kent een uitgebreide geschiedenis wat betreft oorlogen. Waar Nederland gespaard bleef tijdens de Eerste Wereldoorlog, zijn de overblijfselen van deze periode maar al te goed te zien in België. Dit levert bijzondere taferelen op, zoals de loopgraven in de buurt van Ieper. Langs de kust zijn er veel overblijfselen van de Atlantikwall, de verdedigingslinie van Nazi Duitsland. Zeker in de omgeving van Raversnijde in de omgeving van Oostende zijn er nog veel overblijfselen, zoals kanonnen en bunkers. Zeker de moeite waard om te bezoeken! Met een kaart van de Vlaamse zeekust vindt je alles geheid.

Kaarten van de Belgische Steden

Voor de wat rustigere toerist kent België vele schitterende steden. De historische binnenstad van Brugge is uniek. De stad is zo goed bewaard gebleven tijdens de 1e en 2e wereldoorlogen dat het wel het ‘wonder van Brugge’ wordt genoemd. De binnenstad staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst, net als het belfort van de stad. Belforten zijn hoge torens met een stormklok bovenin. Ondanks dat ze eruit zien als een kerktoren, hadden deze middeleeuwse forten geen religieuze functie, maar een beschermende. Ze werden gezien als de veiligste plek van de stad en huisvestten om die reden vaak banken, kluizen of een gevangenis. In de huidige tijd bieden de hoge torens een eindeloos panoramisch uitzicht van de stad waar ze staan. Het hoogste belfort van België staat in Gent en is 95 meter hoog. Elke Belgische stad heeft een indrukwekkende en lange geschiedenis. Maak eens een stedentrip door België met de stadskaarten van de Noorderzon! Je zal versteld staan.

Kaarten van Luxemburg

Wanneer men aan Luxemburg denkt, denken de meeste mensen al gouw aan Luxemburg-stad. Al is het natuurlijk maar een klein landje, is er uiteraard veel meer te doen. Wist je bijvoorbeeld dat er langs de Moezel uitgebreid wijn wordt gemaakt? Daarnaast ligt Luxemburg in het verlengde van de Ardennen, en nodigt het glooiende heuvellandschap uit tot prachtige wandelingen of fietstochten. Luxemburg-stad is een van de meest multiculturele steden van de wereld; maar ongeveer 50% van de inwoners komt uit Luxemburg. Een vijfde van de stad is Portugees!  

Blogs over België & Luxemburg
Blogs over Kaarten en gidsen