Australië, Papoea Nieuw-Guinea en Nieuw-Zeeland

Kaart en gidsen voor Nieuw Zeeland

Op deze pagina vind je de kaarten en gidsen van het betoverende Nieuw-Zeeland, letterlijk aan de andere kant van de wereld! Nieuw-Zeeland bestaat vrijwel in z’n geheel uit twee eilanden (noordelijk eiland en zuidelijk eiland geheten) en ligt zo’n 2000 kilometer ten zuidoosten van Australië. Het land heeft slechts krap 5 miljoen inwoners op een oppervlakte van ruim 6 keer Nederland, en dat zie je voornamelijk terug in de prachtige natuur van Nieuw-Zeeland. Op de eilanden bestaan veel verschillende klimaten binnen korte afstand van elkaar; van een mild zeeklimaat tot een hooggebergteklimaat. De grootste steden van Nieuw-Zeeland, Auckland en Wellington, liggen allebei op het noordelijke eiland. Ontdek Nieuw-Zeeland met kaarten van de Noorderzon! Meer weten over de kaarten van Nieuw-Zeeland? Kom langs bij de Noorderzon of lees onderaan deze pagina verder over Nieuw-Zeeland!

Resultaat 1–24 van de 52 resultaten wordt getoond

Kaarten van de Nieuw-Zeelandse steden

Hoewel Wellington de hoofdstad van Nieuw-Zeeland is, is het zeer noordelijk gelegen Auckland vier keer groter. Auckland ligt in het noorden van het noordelijke eiland, en is eigenlijk een samenvoeging van meerdere steden. De stad heeft een zeer gematigd zeeklimaat met temperaturen die door het jaar heen slechts zo’n 10 graden verschillen, en de temperatuur van het zeewater is ook relatief constant. Dit zorgt ervoor dat er veel op en in het water rondom Auckland gebeurd en de stad staat dan ook bekend als ‘stad van de zeilen’. Dit komt doordat er meer dan honderdduizend zeilboten in de verscheidene havens van de stad liggen, en zeilen, surfen en varen zijn populaire tijdverdrijven. Ontdek Auckland en de andere Nieuw-Zeelandse steden met stadskaarten van Noorderzon!

Kaarten van de Nieuw-Zeelandse natuur

In de introductie benoemden we al even de grote verschillen in het Nieuw-Zeelandse klimaat. Het noordelijke eiland ligt dichterbij de evenaar en is dus warmer. De meest zonnige plek is echter het noorden van het zuidelijke eiland, waar men ook veel wijn verbouwd.

Fiordland nationaal park

Nieuw-Zeeland geldt als een van de meest prachtige bestemmingen qua natuur van de wereld. We kunnen natuurlijk niet alles bespreken, maar focussen we op een van de mooist plekken van het land: het Fiordland nationaal park, een natuurpark in het zuidwesten van het zuidelijke eiland. In dit bergachtige natuurgebied vind je machtige fjorden, kliffen, afgronden en watervallen. Het park is ook zeer waterrijk en de Sutherland-watervallen behoren tot de hoogste van de wereld. De bergen in het gebied zijn zeer dicht bebost vol met leven!

In het Fiordland park vind je onder andere inheemse pinguïns, papegaaien en nog zo veel meer unieke diersoorten. Door het park heen liggen verschillende wandelpaden die je onder andere langs de Milford Sound leiden, wat geroemd wordt als een van de beste toeristische bestemmingen van de wereld. Ontdek de Nieuw-Zeelandse natuur met wandelkaarten van de Noorderzon!

 

Blogs over Kaarten en gidsen