Oost-Azië

Kaart en gidsen voor Japan

Op deze pagina vind je de kaarten en gidsen van het bijzondere Japan, het land met de rijke keizerlijke geschiedenis, bekend van de vulkaan Fuji, wereldstad Tokio en het prachtige kleurrijke landschap. Japan bestaat voor het grootste gedeelte uit vier eilanden, waarvan Honshu met afstand de grootste is. De natuur van Japan is erg veelzijdig; het langgestrekte land kent meerdere klimaten en hoge bergen. Doordat er een breuklijn vlak voor de kust ligt zijn er dan ook veel vulkanen actief op Japan! Tokio behoord zelfs tot de grootste metropolen ter wereld! Meer weten over de kaarten van Japan? Kom langs bij de Noorderzon en zoek jouw kaart van Japan uit!

Resultaat 1–24 van de 85 resultaten wordt getoond

Kaarten van de Japanse steden

Na China en de Verenigde Staten is Japan de grootste economie ter wereld, en het land staat bekend om zijn met name elektronica- en autogiganten. Het centrum van de Japanse economie is de metropolische regio van Tokio, waar meer dan 40 miljoen mensen wonen in een gebied ter grootte van half Nederland. Tokio heeft de grootste stadseconomie van de wereld en vormt samen met Londen in Europa en New York in Noord-Amerika het financiële centrum van de wereld.

Als we de grootte en belangrijkheid van de stad even naast ons neerleggen, is Tokio natuurlijk ook bijzonder om te bezoeken voor toeristen! Tokio is voor Japanse begrippen een jonge stad en werd pas in 1603 hoofdstad van Japan. Na enkele oorlogen en rampen staat er vrij weinig aan oude architectuur in Japan, maar dat wordt meer dan goed gemaakt! In Tokio vind je juist de meest moderne technologische snufjes en technieken waarvan wij als Nederlanders onze ogen naar uitkijken. Daarnaast heeft Tokio de veel grote bijzondere musea, waar men onder andere historische traditionele Japanse kunst kan bewonderen.

Bezienswaardigheden van Tokio

De belangrijkste bezienswaardigheden van Tokio zijn onder andere het Keizerlijke Paleis, Ueno Park en de winkelstraat Ginza. Hoewel Tokio in de afgelopen honderd jaar tot tweemaal toe volledig is verwoest, hebben de Japanners tijdens de herbouwing van de stad veel rekening gehouden met traditionele architectuur. Daardoor vind je in de stad veel mooie typisch Japanse bouwwerken zoals het Kubuki-Za Theater. Ontdek Tokio met stadskaarten van de Noorderzon en mis niets van deze prachtige en gigantische stad!

Kyoto

Kyoto was de keizerlijke hoofdstad van Japan voordat Tokio dat was, en bestaat dan ook al sinds de 7e eeuw. Kyoto ligt een stuk zuidelijker dan Tokio, en de grond rondom de stad is zeer vruchtbaar waardoor de stad ook bekend staat om zijn levensmiddelenproductie. Daarnaast is Kyoto ook zeer waterrijk, met vele meertjes en riviertjes rondom de stad vol met leven.

Kyoto is het culturele centrum van Japan. Tijdens de oorlogen is Kyoto vrijwel in zijn geheel bespaard gebleven, waardoor de 1600 boeddhistische tempels, 400 Shinto heiligdommen en tientallen paviljoenen, paleizen en tuinen nog steeds bestaan. De 16 belangrijkste monumenten rondom Kyoto zijn samen opgenomen in de werelderfgoedlijst. Trek erop uit en ontdek de heuvels, tempels en het natuurlijk schoon rondom Kyoto met wandelkaarten en gidsen van de Noorderzon!

Kaarten van de Japanse natuur

Het allerbekendste natuurverschijnsel van Japan is natuurlijk de vulkaan van Tokio: Mount Fuji. Deze vulkaan van ruim 3700 meter hoog is regelmatig te zien vanuit de wolkenkrabbers van Tokio en vanaf deze berg heb je omgekeerd ook een prachtig uitzicht over de stad. Een leuke afwisseling als je een dagje de drukke stad uit wilt!

In de introductie benoemde we al kort dat Japan erg langgestrekt is, wat voor zeer verschillende landschappen zorgt. Het Noordelijke eiland van Japan, Hokkaido, ligt ter hoogte van het Russische Vladivostok. Hokkaido herbergt sommige van de mooiste paradijzen op aarde. De bergen lijken op de Alpen en hebben een hoogte van ruim 2000 meter. Nadat de koude Siberische winden in de lente wegwaaien komt een groene bomen en plantenzee tevoorschijn, zoals bijvoorbeeld in het Akan-meer nationale park. In dit park liggen veel thermische bronnen die voor een klein bedrag toegankelijk zijn. Het park staat echter bekend om de unieke groene ballen van algen, die alleen in dit kratermeer voorkomen.

Veel mensen bezoeken Japan ook voor de bloemenzee die je er vindt. Een van de parken waar je dergelijke zeeën kan vinden is het Fuji Hakone Izu nationale park. Dit park bestaat uit talloze vulkanische eilandjes met zeer vruchtbare grond.

In Japan liggen natuurlijk nog heel veel meer natuurparken en prachtige steden die absoluut de moeite waard zijn om te bezoeken. Haal kaarten en gidsen voor jouw vakantie naar Japan bij de Noorderzon!

Blogs over Kaarten en gidsen