Oost-Azië

Kaarten en gidsen over Japan

Op deze pagina vind je de kaarten en gidsen van Japan, het land met de rijke keizerlijke geschiedenis, bekend van de vulkaan Fuji, wereldstad Tokio en het prachtige kleurrijke landschap. Japan bestaat voor het grootste gedeelte uit vier eilanden, waarvan het centraal gelegen Honshu het grootste is. De natuur van Japan is erg veelzijdig; het langgestrekte land kent meerdere klimaten en hoge bergen. Doordat er een breuklijn vlak voor de kust ligt zijn er dan ook veel vulkanen actief op Japan! Tokio behoort tot de grootste metropolen ter wereld! Meer weten over de uitgaven betreffende Japan? Kom langs bij de Noorderzon en zoek jouw boek en kaart van Japan uit!

 

Resultaat 1–24 van de 76 resultaten wordt getoond

de Japanse steden

Na China en de Verenigde Staten is Japan de grootste economie ter wereld, en het land staat bekend om z’n elektronica- en autogiganten. Het centrum van de Japanse economie is de agglomeratie van Tokio, waar meer dan 40 miljoen mensen wonen in een gebied ter grootte van ongeveer half Nederland. Tokio heeft de grootste stadseconomie van de wereld en is net als bijvoorbeeld Londen in Europa en New York in Noord-Amerika een financieel hoofdcentrum van de wereld.

Als we de grootte en het financiële belang van de stad even terzijde leggen, is Tokio natuurlijk ook een fascinerende stad om te bekijken en in rond te dwalen. Tokio is voor Japanse begrippen een jonge stad. Na diverse rampen (met als grootste de Tweede Wereldoorlog) is veel oude architectuur verdwenen in Japan, maar dat wordt dan weer gecompenseerd door moderne architectuur en verbluffende technische eyecatchers en snufjes, die ons als westerlingen onze ogen doen uitkijken.  Daarnaast heeft Tokio de veel grote bijzondere musea, waar men onder andere historische traditionele Japanse kunst kan bewonderen.

Bezienswaardigheden van Tokio

De belangrijkste bezienswaardigheden van Tokio zijn onder andere het Keizerlijke Paleis, Ueno Park en de winkelstraat Ginza. Hoewel Tokio in de afgelopen honderd jaar tot tweemaal toe volledig is verwoest, hebben de Japanners tijdens de wederopbouw van de stad veel rekening gehouden met traditionele architectuur. Daardoor vind je in de stad – ondanks vernietiging en de modernisering die erop volgde – ook nog mooie typisch Japanse bouwwerken zoals het Kubuki-Za Theater. Ontdek Tokio met stadsgidsen van de Noorderzon en mis niets van deze prachtige en overweldigende stad!

Kyoto

Kyoto was de keizerlijke hoofdstad van Japan voordat Tokio dat was, en bestaat dan ook al sinds de 7e eeuw. Kyoto ligt een stuk zuidelijker dan Tokio, en de grond rondom de stad is zeer vruchtbaar waardoor de regio ook bekend staat om zijn producten van het land. Daarnaast is Kyoto ook zeer waterrijk, met vele meertjes en riviertjes rondom de stad vol leven.

Waar Tokio het economische centrum is Kyoto is het culturele centrum van Japan. Tijdens de oorlogen is Kyoto vrijwel in zijn geheel bespaard gebleven! Waardoor de 1600 boeddhistische tempels, 400 Shinto heiligdommen en tientallen paviljoenen, paleizen en tuinen nog steeds bestaan. De 16 belangrijkste monumenten rondom Kyoto zijn samen opgenomen in de werelderfgoedlijst. Trek erop uit en ontdek de heuvels, tempels en het natuurlijk schoon rondom Kyoto met reisgidsen en overige boeken van de Noorderzon!

het Japanse landschap

Het bekende landschappelijke icoon van Japan is natuurlijk de vulkaan van Tokio: Mount Fuji. Tussen de wolkenkrabbers van Tokio door is deze vulkaan van ruim 3700 meter hoog regelmatig te zien, en vanaf deze berg heb je omgekeerd ook een prachtig uitzicht over de stad. Een heerlijke afwisseling als je een dagje de drukte van de stad wil ontvluchten!

Dat Japan erg langgestrekt is, werd hierboven al genoemd. Dit zorgt voor een heel scala aan verschillende landschappen, als gevolg van de klimatologische verscheidenheid. Op het noordelijke eiland van Japan, Hokkaido, is de relatieve nabijheid van de Siberische landmassa voelbaar: stevige winters! Hokkaido herbergt sommige van de mooiste natuurparadijzen op aarde. De bergen lijken op de Alpen en hebben een hoogte van ruim 2000 meter. Nadat de kou in de lente wegwaait, komt een groen woud tevoorschijn, zoals bijvoorbeeld in het nationale park rondom het Akan-meer. In dit park liggen veel thermische bronnen. In dit kratermeer schijnt een bijzonder soort van groene ballen van algen voor te komen die zeer uniek zijn…

Naast de beroemde april- en meibloesems is Japan ook bekend van de bloemenzee die je er op het land aantreft. Een van de parken waar je dergelijke bloemenzeeën kan vinden is het Fuji Hakone Izu nationale park. Dit park bestaat uit talloze vulkanische eilandjes met zeer vruchtbare grond.

Haal je kaarten, reisgidsen en overige boeken over Japan bij de Noorderzon!

Blogs over Kaarten en gidsen