Op deze pagina vind je de kaarten van Roemenië, het grootste Balkanland aan de Zwarte Zee. Roemenië wordt omringt door Moldavië en Oekraïne in het noorden, Hongarije en Servië in het westen en Bulgarije in het zuiden. Roemenië heeft een rijke historie. Sinds de Romeinen is het land dat nu Roemenië is keer op keer veroverd door verschillende volkeren, zoals de Ottomanen en heren uit de verschillende regio’s van Roemenië zelf. Roemenië is een vrij arm land met nog zeer veel ongerepte natuur zoals veel bergen, mooie vlaktes en grote rivieren zoals de Donau. Ontdek het oude Roemenië met kaarten van de Noorderzon!

Resultaat 1–24 van de 63 resultaten wordt getoond

Het Roemeense landschap

Met name in centraal Roemenië is het landschap zeer bergachtig, met bergen tot ruim 2500 meter hoog. Deze bergen zijn onderdeel van de Karpaten, het gebergte dat vanaf Polen tot aan Roemenië strekt. De Karpaten zijn een zeer bijzonder gebergte, want doordat dit gigantische gebergte heel Oost-Europa doorkruist, vormen deze bergen de waterscheiding tussen de Oostzee en de Zwarte Zee. De veelvoud aan rivieren die in de Roemeense Karpaten ontspringen hebben een grote invloed op het Roemeense landschap, en vloeien meestal via de Donau in de Zwarte Zee.

De bergen lenen zich perfect voor lange wandelingen, waar men dagen kan lopen zonder iemand tegen te komen. Buiten de bergen kent Roemenië veel rivierenvlaktes. De Donaudelta is een prachtig natuurgebied met zeer veel leven, wat het gebied dan ook zeer populair maakt onder vissers.

Roemeens Werelderfgoed

De bekendste en mooiste plekken van Roemenië staan vrijwel allemaal op de werelderfgoedlijst van de UN. Denk bijvoorbeeld aan de zes Dachische forten in Transsylvanië, maar ook de typische houten kerken die je overal in de Karpaten kan vinden. Deze kerken zijn voornamelijk in de 16e-eeuw gebouwd en zijn veelal katholiek. Je vindt ze ook in Polen, Slowakije en Oekraïne.

Roemenië telt nog veel meer kerken en klooster, allemaal zo bijzonder dat ze op de Werelderfgoedlijst staan. Ontdek ze allemaal met kaarten van de Noorderzon! 

Blogs over Roemenië, Moldavië
Blogs over Kaarten en gidsen