West-Azië, Midden-Oosten

Kaart en gidsen voor Midden-Oosten

Op deze pagina ontdek je de kaarten en gidsen van het Midden-Oosten! Deze regio in West-Azië bestaat uit zo’n 10 landen, die allen gedomineerd worden door een woestijnklimaat. Bossen zal je dus amper aantreffen in deze landen, maar prehistorische monumenten des te meer. Oude beschavingen kwamen vaak uit deze landen, en dat kan je geweldig terugzien met een groot aantal monumenten, ruïnes en tekeningen. Maar het is niet alleen maar oudheid: opkomende metropolen zijn ook een kenmerk van deze regio. Denk dus aan Dubai en Doha. Ontdek de kaarten van het Midden-Oosten bij de Noorderzon! Meer weten over de kaarten van deze regio? Kom langs of lees onderaan deze pagina verder.

Resultaat 1–24 van de 124 resultaten wordt getoond

Kaarten van de Verenigde Arabische Emiraten & Qatar

Waar het achterland van de VAE en Qatar een enorme en lege woestijn is, zijn de steden des te interessanter. Deze gigantisch rijke oliestaatjes zijn druk bezig met het aantrekkelijker maken van de grote steden in de regio, namelijk Abu Dhabi, Dubai en Doha. Men realiseert zich dat de olieproductie daalt en speelt daarop in. In de drie steden worden de grootste, meest megalomane projecten gebouwd. In de steden, allen gelegen aan de Perzische Golf, kan je voor alles terecht: zon, zwemmen, schaatsen en skiën, shoppen en van alles en nog wat! Ontdek deze unieke steden met een stadskaart van de Noorderzon!

Kaarten van Israël & Palestina

In de inleiding hierboven bespraken we al kort de oudheid. De historische waarde van het grondgebied dat nu Israël is behoefd amper introductie. Het Christendom, Jodendom en de Islam hechten alle drie grote waarde aan de voor hun heilige plekken in onder andere Jerusalem. Deze stad staat dan ook vol met prachtige historische gebouwen, wat de stad absoluut een bezoek waard maakt. Buiten de steden heeft Israël ook prachtige gebieden, zoals aan de Middellandse Zee. Ook de Dode Zee draagt zorg voor een unieke belevenis: drijven op het water. Israël heeft de nodige prachtige wegen, langs de zee, door de bergen en langs alle unieke monumenten. Ontdek ze met een landkaart van de Noorderzon!

Kaarten van Jordanië & Libanon

Ook in het koninkrijk Jordanië staat vol met oude werelderfgoederen, zoals de enorme schatkamer van Petra en de Kruisvaardersburcht van Kerak. Ook is het absolute aanrader om met een jeep langs door de Wadi Rum te rijden, en de prachtige rotsen te bewonderen die kaarsrecht uit het zand tevoorschijn komen.

Kaarten van Saudi-Arabië

Hoewel het zeer lastig is om een visum voor Saudi-Arabië te bemachtigen als Nederlander, zal je het toch eens moeten proberen. In deze staat leer je waar de Islam allemaal om draait, er de allerheiligste plaatsen voor deze religie liggen in Saudi-Arabië. Denk aan Mekka, Medina en de moskeeën van beide plekken.

Jemen, Irak & Syrië

Deze landen horen natuurlijk ook bij het Midden-Oosten, alleen zijn deze mooie gebieden door de huidige omstandigheden helaas ontoegankelijk geworden. 

Blogs over Kaarten en gidsen