Kaarten en gidsen > Afrika > West & Centraal-Afrika
Afrika

Kaart en gidsen voor West & Centraal-Afrika

Op deze pagina vind je de kaarten en gidsen van West- en Centraal-Afrika, reikend van Senegal en Gambia in het noorden tot aan Angola  in het zuiden. Ook vind je hier de kaarten en gidsen van de Congo’s en uiteraard de Kaapverdische Eilanden, net voor de kust van Senegal. Ontdek de Afrikaanse jungle van Kameroen, Nigeria  of de kleine landjes langs de Golf van Guinee. Deze landen hebben allen een geweldige natuur met talloze verborgen schatten, indrukwekkende steden en uiteraard de Atlantische Oceaan die voor prachtige plaatjes zorgt. Verken West-Afrika met kaarten en gidsen van de Noorderzon!

 

Resultaat 1–24 van de 75 resultaten wordt getoond

West-Afrika

Vanaf Senegal tot aan Gabon zijn er een vijftiental kleinere landen die samen West-Afrika vormen. Ze liggen allemaal aan de Atlantische Oceaan, en hebben vrijwel allemaal een geschiedenis die verworven is met het Europese kolonialisme. De meeste landen in West-Afrika hebben nu het Frans als officiële taal, hoewel er enkele uitzonderingen zijn zoals Nigeria waar men Engels  spreekt.

De noordelijke gedeelten van de landen in West-Afrika liggen veelal in het overgangsgebied van de Sahara naar jungle. In deze gebieden vindt men droge savannes die langzaamaan steeds natter worden naarmate men zich naar het zuiden beweegt. In dit gebied liggen enkele zeer indrukwekkende parken zoals het Arli Park en het W park in Burkina Faso en Benin. Verder naar het zuiden in de jungle liggen tropische reservaten zoals het Mbam Djerem park in Kameroen.

Het gaat natuurlijk niet alleen om de natuur: steden zoals Dakar in Senegal en Lagos in Nigeria zijn absoluut de moeite waard om te bezoeken. Tientallen verschillende vreemde culturen komen samen in een zeer interessante melting pot. Cultuurshock gegarandeerd! West-Afrika ontdek je met kaarten en gidsen van de Noorderzon!

Centraal-Afrika

De landen in Centraal Afrika, met name de Congo’s en Gabon, vormen het absolute centrum van de Afrikaanse jungle. De natuur in deze landen houdt eigenlijk niet op, en is op veel plekken ondoordringbaar. Wandelen in de parken is natuurlijk mogelijk, maar neem een gids en wandelkaart mee!

In Angola, het meest zuidelijke land van Centraal-Afrika, ligt een van de meest interessante steden van het hele continent. Luanda, de hoofdstad, is een stad met enorme tegenpolen. De prijs van huizen en appartementen in de stad is een van de hoogste van de wereld, en er leven veel expats in de stad. Angola heeft een grote voorraad natuurlijke grondstoffen zoals olie die voor een deel van de bevolking veel inkomsten oplevert.

Kaapverdische Eilanden

Kaapverdië is een kleine archipelstaat dat bestaat uit een groep vulkanische eilanden voor de Senegalese kust. De eilanden hebben een tropisch klimaat, en zijn een van de beste zonnige bestemmingen die onze wereldbol de bieden heeft. Eindeloze stranden worden afgewisseld met stevige bergen die goed te beklimmen zijn voor de voorbereide wandelaar, en welke uiteraard een briljant uitzicht geven op de uitgestrekte oceaan. Vanaf sommige eilanden kun je het volgende eiland zien liggen, anderen liggen meer dan 100 kilometer uit elkaar.

Blogs over Kaarten en gidsen