Kaarten en gidsen > Europa > Zuid-Europa / Middellandse Zee
Europa

Kaart en gidsen voor Zuid-Europa / Middellandse Zee

Op deze pagina vind je de kaarten van de landen in Zuid-Europa en de Middellandse Zee. Van Portugal tot aan de Griekse eilanden en alles wat ertussenin zit, je ontdekt het bij de Noorderzon! Of het nu de unieke Picos de Europa zijn in Asturië in Noord-Spanje, het heerlijke Italiaanse Toscane of juist een van de tientallen eilanden in de Middellandse Zee zoals de Balearen, Cyprus of Kreta! De Noorderzon heeft kaarten en gidsen van al deze landen voor ieders wat wilt, en geeft passend advies. Haal nu jouw kaart of gids van Zuid-Europa!

Resultaat 1–24 van de 2047 resultaten wordt getoond

Wandelen door de Zuid-Europese bergen

Bij bergen in Europa denken zo veel mensen alleen maar aan de Alpen of de Pyreneeën, maar er zijn nog zo veel meer gebergtes! Oké, ze zijn niet zo hoog als de Alpen maar de Mulhacén in de Spaanse Sierra Nevada komt nog aardig dichtbij met zijn 3500 meter! In de introductie benoemden we al even kort de Picos de Europa in het noorden van Spanje, een zeldzaam ruig gebergte waar nog zeldzame dieren voorkomen zoals wolven en Europese beren. Buiten Spanje heb je natuurlijk ook nog de Italiaanse Apennijnen, de ruwe bergen van Corsica, en de vele Griekse gebergtes zoals het Pindosgebergte.

Al deze bergen zijn een stuk ruwer en minder bewoond dan bijvoorbeeld de Alpen, waardoor het bewandelen van deze een veeleisendere onderneming wordt. Neem dus goede wandelkaarten en een GPS mee zodat je altijd gegarandeerd je weg kan vinden!

De Zuid-Europese oudheid

Door de jaren heen hebben vele volkeren in Europa gewoond, en sommige restanten gaan tot wel 5000 jaar terug zoals de Tempels van Tarxien op Malta. Het bekendste en wijdverbreide oude volk zijn natuurlijk do Romeinen, die heel Zuid-Europa domineerde en overal wel prachtige gebouwen hebben achtergelaten, waardoor talloze bruggen, aquaducten, theaters en andere complexen.

Na de Romeinen speelde religie een belangrijke rol, en met name het Katholicisme heeft talloze bijzondere en vaak unieke kerken en kathedralen opgericht die vandaag de dag een centraal punt in menig stad vormen. In Zuid-Spanje hebben de Arabieren ook nog enkele honderden jaren gewoond, en hebben daar onder andere de prachtige Mezquita in Córdoba gebouwd.

Veel steden in met name Italië zijn een ware duik in de middelleeuwen, zoals Pisa, Genua en Florence. De Renaissance begon in de 15e in Italië en bloeide vanuit daar uit naar de rest van Europa. Geniet van de prachtige kunst die deze periode heeft opgeleverd bijvoorbeeld in het Uffizi-museum in Florence!

 

Blogs over Zuid-Europa / Middellandse Zee
Blogs over Kaarten en gidsen