Kaarten en gidsen > Europa > Frankrijk > Zuidoost-Frankrijk
Frankrijk

Kaart en gidsen voor Zuidoost-Frankrijk

Op deze pagina vind je de kaarten en gidsen van de Franse Alpen en de Provence, uiteraard met bijbehorende Côte d’Azur. De Franse Alpen zijn onbetwist een van de (letterlijke) hoogtepunten van Europa, en een van de beste vakantiebestemmingen die ons continent te bieden heeft. De natuurlijke pracht is moeilijk te evenaren, net als de nabijheid van leuke dorpjes en lekker eten. Doordat de Alpen zo veel bezocht worden zijn er veel paden beschikbaar voor de perfecte wandeling! In het zuiden van Frankrijk reiken de Alpen bijna tot aan de Middellandse Zee, maar niet voordat je de bijzondere Côte d’Azur tegenkomt! Ontdek de Franse Alpen en de Provence nu met kaarten en gidsen van de Noorderzon! 

Resultaat 1–24 van de 358 resultaten wordt getoond

De Franse Alpen 

De Franse Alpen komen elk jaar weer in beeld tijdens de Tour de France en enkele bergen zijn symbolen van het land geworden. Uiteraard de Mont Blanc, maar ook de Galibier, de Telegraph, de Madeleine en natuurlijk nog tientallen anderen! Elke berg in de Franse Alpen is te bewandelen, de een moeilijker dan de andere. Dit zorgt natuurlijk alleen maar voor meer veelzijdigheid. Zodoende hebben de Alpen wat te bieden voor iedereen! Je kan er voor kiezen om onderaan de berg te beginnen bij een van de vele leuke dorpjes, of juist zo hoog te komen met de auto als kan en verder naar de top lopen.  

De vele bergpassen die je in de Alpen kunt vinden zijn ook uitermate geschikt voor de sportfietser, en bieden de ultieme uitdaging die Europa te bieden heeft. Stippel jouw fietsroute in de Franse Alpen uit met fietskaarten van de Noorderzon!  

De Provence 

De Provence is de bekendste regio van heel Frankrijk en na Parijs de populairste bestemming van het land. De Provence reikt vanaf de zuidelijke Alpen tot aan de Italiaanse Grens in het oosten en Marseille in het westen. Marseille is dan ook de hoofdstad van de regio en is ook de 2e stad van heel Frankrijk na Parijs. Marseille staat vol met bijzondere oude gebouwen zoals de Notre Dame, gebouwd op het hoogste punt van de stad. Je gaat ook naar Marseille voor o.a. de winkelstraat Canebière, het 17e-eeuwse stadhuis en de twee forten van de stad, beide uit 1660. 

De natuur van de Provence wordt uiteraard sterk beïnvloed door de Middellandse Zee. Vlak aan de kust vind je typische mediterrane vegetatie, wat ook in deze kust zijn de zomers heet en droog. Over de gehele Provence zijn maar weinig zandstranden; de rotsen van de Alpen reiken tot aan de zee, met ruige kliffen die zo het water induiken. Verder landinwaarts zal je veel wijngaarden tegenkomen aangezien deze streek staat bekend als grootste rosé-producent van de wereld! 

Corsica 

Het grootste Franse eiland, Corsica, heeft amper een enkele vlakke vierkante meter. Dit extreem bergachtige eiland heeft niet alleen een ruig landschap, maar staat ook bomvol met historische ruïnes en een enorme biodiversiteit aan flora. Ontdek Corsica door de vele wandelroutes te belopen! Neem je wandelkaart van de Noorderzon mee op zak en verken dit prachtige eiland als nooit tevoren.