Op deze pagina ontdek je kaarten en gidsen van het prachtige mediterrane eiland Malta, dat vlakbij het Italiaanse Sicilië en Tunesië in de Middellandse Zee ligt. De eilandstaat Malta bestaat uit één groot en één klein eiland, Gozo geheten, en de twee eilanden zijn samen niet groter dan het Nederlandse Waddeneiland Vlieland. Malta wordt al zo’n 5000 jaar bewoond, al lang dus voordat de Romeinen kwamen kijken. Op Malta staan dan ook restanten van gebouwen die ouder zijn dan de Egyptische Pyramides: de Tempels van Tarxien. Malta is een extreem dichtbevolkt eilandje, en de natuur is vrij kaal. Wel zijn er prachtige rotsachtige stranden, waar je lekker kan uitwaaien. Ontdek Malta nu met kaarten van de Noorderzon! Haal nu jouw kaart van Malta en haal het meeste uit jouw vakantie!

Toont alle 12 resultaten

Kaarten van de Maltese steden

Doordat Malta al zo lang bewoond wordt, staan er honderden oude gebouwen. Elke beschaving die Malta heeft bewoond heeft zijn sporen achtergelaten, en die kan je goed terugzien in bijvoorbeeld de Maltese hoofdstad Valletta. Het stadje ligt rondom een baai met prachtige havens, een fort en andere monumenten. Valletta staat zelfs zo vol met oudheid, dat de stad als geheel is opgenomen in de werelderfgoedlijst. Denk bijvoorbeeld ook aan de 16e-eeuwse Sint-Janscokathedraal, die werkelijk prachtig is getekend aan de binnenkant.

Rondom Valletta liggen aangrenzend nog tientallen andere kleine stadjes, elk met een aantal duizenden inwoners. Een daarvan is Birgu, een stad in opkomst. Met leuke musea, een stadsmuur en het heerlijke mediterrane klimaat van Malta is het hier heerlijk vertoeven voordat het massatoerisme opgang komt! Ontdek de Maltese steden met stadskaarten van de Noorderzon!

Maltese monumenten

In de introductie benoemde we al even de Tempels van Tarxien, maar Malta kent nog veel meer adembenemende monumenten uit de oudheid zoals de stadspoorten en de kathedraal van Mdina. Behalve de tempels van Tarxien zijn er nog veel meer tempels van dezelfde tijd. De verzamelnaam van het tempelcomplex is de Megalithische tempels van Mnajdra. Verken Malta met kaarten en gidsen van de Noorderzon! 

Blogs over Malta
Blogs over Kaarten en gidsen