Kaarten en gidsen > Zuid-Amerika (en Antarctica)
Hele wereld

Kaart en gidsen voor Zuid-Amerika (en Antarctica)

Ontdek hier de kaarten en gidsen van Zuid-Amerika, op Oceanië na het meest zuidelijke continent. Het meest noordelijke punt van het Zuid-Amerikaanse vasteland in Colombia ligt zo’n 7500 kilometer noordwaarts van het meest zuidelijke puntje van Chili. Bekijk ook kaarten van de plek waar de evenaar het continent doorkruist ter hoogte van het noorden van Brazilië en Ecuador. Het merendeel van het continent ligt dus op het zuidelijk halfrond! Rond de evenaar in Zuid-Amerika ligt de grootste jungle ter wereld: het Amazoneregenwoud, dat gevoed wordt door de grootste rivier ter wereld: de Amazone. Door het continent heen ligt de Andes, het gebergte dat al duizenden kilometers noordwaarts in Alaska uit zee uitstijgt. Meer weten over kaarten van Zuid-Amerika? Lees onderaan de pagina verder en kom eens langs in de Noorderzon! Ontvang altijd gratis en deskundig advies over al je reizen.

Resultaat 1–24 van de 275 resultaten wordt getoond

Steden van Zuid-Amerika

Zuid-Amerika kent een groot aantal grote steden, welke je ontdekt met de stadskaarten van de Noorderzon! De meeste grote steden van Zuid-Amerika zijn in Brazilië. De bekendste is wellicht Rio de Janeiro, met het Copacabana-strand en het gigantische standbeeld van Christus de Verlosser. De grootste stad van Brazilië is echter Sao Paulo, een van de beste surflocaties van de wereld. De onofficiële hoofdstad van Bolivia, La Paz, is de hoogstgelegen grote stad ter wereld op 2900 meter. De echte Boliviaanse hoofdstad, Sucre, ligt zelfs op 3600 meter hoogte! Zuid-Amerika kent te veel bijzondere steden om op te noemen, maar wij raden aan om Bogotá en Medellín in Colombia te bezoeken, Lima in Peru, en Buenos Aires in Argentinië te ontdekken!

Kaarten van het Amazoneregenwoud

Het Amazoneregenwoud bedekt vrijwel de gehele noordelijke helft van het Zuid-Amerikaanse continent. Meer dan de helft van het regenwoud ligt in Brazilië, maar ligt ook voor een deel in Colombia, Suriname, Bolivia, Ecuador en Peru. In Peru ontspringt de Amazone die het als een hoofdader door het regenwoud loopt. Op het eind is de rivier zelfs meer dan 300 kilometer breed! Het regenwoud kent de grootste biodiversiteit ter wereld met miljoenen verschillende soorten flora en fauna. In de landen van de Amazone vindt men onder andere Machu Picchu en andere Inca-architectuur in Peru en voor de kust van Ecuador liggen de Galapagoseilanden. De beste manier om het regenwoud te verkennen is te voet. Neem dus wel een goede kaart mee!

Kaarten van Patagonië

De hoogste bergen van het gehele Amerikaanse gebergte, inclusief de Rockies in Noord-Amerika, liggen in Patagonië. De hoogste is de Aconcagua van krap 7000 meter in Argentinië, maar over de gehele lengte van Zuid-Amerika zijn er meer dan 20 toppen boven de 6000 meter. Dit zijn de hoogste bergen buiten Azië ter wereld. Er zijn veel vulkanen actief in het gebergte, en zeker chili komt regelmatig in het nieuws vanwege aardbevingen. Desalniettemin is backpacken of een roadtrip door Patagonië een besliste aanrader. Geniet van de allerbeste uitzichten die onze aardbol te bieden heeft in het hooggebergte, tezamen met de overheerlijke Argentijnse keuken! Voor dergelijke avonturen is het uiteraard wel aangeraden om wandelkaarten en wegenkaarten mee te nemen! 

Blogs over Kaarten en gidsen