Zwitserland en Oostenrijk (en Alpen als geheel)

Kaart en gidsen voor Oostenrijk

Als je op zoek bent naar een mooie wandelgids en perfecte hulp bij de voorbereiding dan is ons advies om Hüttentrekking Band 1 aan te schaffen (Duits geschreven). Bekijk ook andere kaarten en gidsen van Oostenrijk op deze pagina hieronder, een land met een uitgebreide historie. Oostenrijk was onder de noemer Habsburg een van de belangrijkste staten van middeleeuws Europa. Het is samen met Zwitserland het bekendste Alpenland, en huisvest een massa aan cultuur en de meest wonderbaarlijke landschappen. De Habsburgse monarchie heeft een overvloed aan koninklijke architectuur achtergelaten in vooral Wenen, maar ook in andere steden. Het land is sinds 1955 middels het Oostenrijks Staatsverdrag weer zelfstanding nadat de Duitse Anschluss voorbij was, en wordt sindsdien ook wel het 2e Oostenrijk genoemd. In de bergen vindt men veel idyllische oude dorpjes met hun eigen tradities en waarden, zoals bijvoorbeeld Hallstatt. Bezoek deze bergdorpjes door ernaartoe te wandelen! Vindt ze op jouw kaart van Oostenrijk. Meer weten over kaarten van Oostenrijk? Lees dan onderaan de pagina verder en kom langs bij de Noorderzon voor gratis en deskundig advies.

Resultaat 1–24 van de 401 resultaten wordt getoond

Kaarten van de steden van Oostenrijk

De Oostenrijkse hoofdstad Wenen is een ware culturele schatkist. De grootste verzameling van al het culturele goud vind je in het Museumkwartier, waar vele musea en andere belangrijke culturele plekken bij elkaar zitten in een groot complex. Onder andere in het Kunsthistorisch museum is veel kunst verzameld die belangrijk is voor de Europese geschiedenis, en vergeet uiteraard de Weense Staatsopera niet. Daarnaast ligt Wenen op slechts 50 kilometer afstand van de Slowaakse hoofdstad Bratislava. Zak eenvoudig de Donau af en je bent er zo! De tweede stad van Oostenrijk, Graz, ligt aan de oostelijke rand van de Alpen, vlakbij Hongarije, en is bekend om zijn historische centrum. In het westen van Oostenrijk ligt Innsbruck, gelegen in Tirol is het een populaire bestemming voor wintersporters. De stad is vernoemd naar de brug over rivier de Inn en huisvestte tweemaal de Olympische winterspelen. De Oostenrijkse steden verken je uiteraard met de stadskaarten van de Noorderzon!

Kaarten van de Oostenrijkse Alpen

De Oostenrijkse bergen zijn het hele jaar door populair. In de hooggebergtes kan worden geskied en op lagere hoogtes is het langlaufen zeer populair. Ook wordt op de Weissensee elk jaar weer de alternatieve Elfstedentocht verreden. In de zomer zijn de Alpen uiteraard bij uitstek geschikt voor andere sporten. Het westen van Oostenrijk vormt een deel van het centrum van de Alpen, met aan de noordzijde de Beierse Alpen en aan de zuidzijde de Italiaanse. Aan de Italiaanse grens ligt ook de Matterhorn, wellicht de bekendste berg van het land. De hoogste berg is de Großglockner met krap 3800 meter. Zorg wel dat als je de bergen intrekt om te langlaufen of te wandelen dat je een goede kaart bijhebt, zodat je niet verdwaald!

Oostenrijkse kastelen & paleizen

In het verlengde van de Romatische Straße in Duitsland staan veel grote en machtige kastelen in de Oostenrijkse bergen en heuvels. Gelegen op strategische plekken, hebben deze kastelen vrijwel altijd een groot uitzicht over de gehele omgeving. Op een kaart van Oostenrijk kan je ze zien: Breng een bezoek aan Kufstein, de bekende vestingstad of kasteel Hohenwerfen ten zuiden van Salzburg. Maar ook in de steden staan de nodige vestigingen en paleizen. Denk bijvoorbeeld aan de vestiging van Salzburg of Innsbruck, en ook paleis Schönbrunn in Wenen is zeer de moeite waard vanwege de prachtige tuinen van het complex.

Blogs over Oostenrijk
Blogs over Kaarten en gidsen