West Nederland

Kaarten en gidsen van Amsterdam

Deze pagina gaat over de kaarten en gidsen van onze hoofdstad, Amsterdam. De stad is een almaar groeiende bruisende stad die elke dag meer te bieden heeft. Amsterdam is op Londen, Parijs, Istanbul en Barcelona na de meest bezochte stad van Europa en dat heeft een reden! De vele musea, monumenten en historische plekken in de stad zijn bieden voor ieder wat wils. Als je Amsterdam voor het eerst bezoekt vind je de must-sees zoals het Rijksmuseum, het Van Goghmuseum en het Anne-Frankhuis ook zonder stadskaart, maar behalve die grote trekpleisters is Amsterdam ook de grootste culturele smeltkroes van Nederland, en dat kan je terugzien. De vele kleine internationale winkeltjes hebben de meest bijzondere spullen te koop! Leer de stad kennen met de kaarten en gidsen van de Noorderzon en krijg gratis advies. Lees onderaan de pagina verder!

 

Resultaat 1–24 van de 28 resultaten wordt getoond

Toerist in eigen land

Er is geen enkele stad in Nederland met een dergelijke hoeveelheid bijzondere winkels. Amsterdam is een zeer internationale stad en dat merk je. Nergens anders vind je de unieke modemerken, vintagewinkeltjes en boetieks. In de grachtengordel zijn veel kleine pandjes met eigenaardige zelfstandige winkels waar je uren in kan blijven hangen. Breng daarnaast eens een bezoek aan de merkwaardige musea van Amsterdam zoals het Kattenkabinet, waar je de invloed van katten op onze geschiedenis kan leren. Iets wat je altijd terugziet in de grachten van onze grote steden zijn woonboten, en in Amsterdam zijn ze wellicht het meest uitbundig met 3000 standplaatsen. Bovendien is de bloemenmarkt op de boten altijd de moeite waard! Amsterdam heeft 75 musea. Zoek uit welke je wil bezoeken met een stedengids van de Noorderzon!

Wandelkaarten van de Amsterdamse omgeving

Vlak buiten de stad heeft Amsterdam prachtige parken, zoals het Amsterdamse Bos, Het Twiske en Park Spaarnwoude. Bovendien verdienen de stadsparken zoals het Vondelpark en het Rembrandtpark beslist een bezoek. Wandelen in de omgeving van Amsterdam doe je het beste met de door de Noorderzon uitgegeven wandelkaart Trage Paden Amsterdam-Amstelland. Deze kaart, die alle verwachtingen aan een wandelkaart overtreft, wijst je de weg door de prachtig regio ten zuidwesten van de stad. Iets verderweg van de stad liggen ook de Oostvaardersplassen en Nationaal Park Zuid – Kennemerland. Maar ook binnen de stad kun je aantrekkelijk lopen, bijvoorbeeld met een tocht over de grachtengordel. Binnen de Amsterdamse grachten staan meer dan 8000 panden uit de 16e, 17e en 18e eeuw, wat deze wandeling een ware tocht door de Nederlandse geschiedenis maakt. Wist je dat er 80 bruggen over de grachtengordel liggen? Een van de bekendste is de Magere Brug over de Amstel, die te zien is geweest op menig filmset.

Blogs over Amsterdam
Blogs over Kaarten en gidsen